aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πάει με το… πόδι στο γκάζι

Στο ντέρμπι της Κυριακής στρέφονται άπαντες στην ΑΕΚ μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα στο κύπελλο απέναντι στη Λαμία. Ο «Δικέφαλος» έκανε αυτό που… έπρεπε, πήρε τη νίκη και συνάμα το «τρίποντο» στην πρώτη μέρα της φάσης των ομίλων του θεσμού και πλέον αυτό που «καίει» είναι το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό και θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ βρίσκεται στο +2 από τους «ερυθρόλευκους», είναι χωρίς συγκάτοικο στην κορυφή του πρωταθλήματος και έχει την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της στους 5 βαθμούς από τον πρωταθλητή Ελλάδας και να ενισχύσει τη θέση της στην πορεία για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Το ευχάριστο για τον Μανόλο Χιμένεθ είναι πως στην αναμέτρηση με την ομάδα της Φθιώτιδας στη Ριζούπολη, είχε την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε ποδοσφαιριστές που έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής, αλλά και να περάσει το «εμπόδιο» της Λαμίας χωρίς καμία νέα απώλεια. Έτσι, ο Ισπανός κάνει τα πλάνα του για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, έχοντας μερικά διλήμματα που τον απασχολούν. Το πρώτο έχει να κάνει με τη θέση του αριστερού μπακ. Ο Λόπες δύσκολα θα είναι διαθέσιμος, κάτι που σημαίνει πως ο Μπακάκης προορίζεται για την κάλυψη του κενού. Σ’ αυτήν την περίπτωση, στα δεξιά θα βρίσκεται ο Γκάλο.

Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Τσόσιτς και Βράνιες, μιας και ο Τσιγκρίνσκι είναι εκτός με τραυματισμό και η απουσία του μειώνει την πιθανότητα να παρουσιαστεί η ΑΕΚ με τρεις ποδοσφαιριστές στην άμυνα. Όσον αφορά στη μεσαία γραμμή, υπάρχει σκέψη για τρεις χαφ, με τους Σιμόες, Γιόχανσον και Γαλανόπουλο να έχουν τον πρώτο λόγο. Βέβαια, δεν αποκλείεται να μειωθούν στους δύο, με τους δύο τελευταίους να «μάχονται» για τη θέση δίπλα στον Πορτογάλο. Σ’ αυτό το ενδεχόμενο ο Μάνταλος θα είναι στον άξονα, ως επιτελικός μέσος, με τον Χριστοδουλόπουλο στο δεξί άκρο. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Λιβάγια, ενώ οι Μπακασέτας και Αραούχο διεκδικούν μία θέση στο αρχικό σχήμα. Παράλληλα, πιθανότητες έχει και ο Κλωναρίδης.

Ο… ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, μιας και τότε ξεκινά ο δικός της… Γολγοθάς (κυρίως) σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Μετά τον Ολυμπιακό, ΕΚ υποδέχεται την Αούστρια Βιέννης (28/9) και στη συνέχεια ταξιδεύει σε Τρίπολη (1/10) και Ξάνθη (15/10) σε δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς. Το μόνο θετικό είναι πως ύστερα από το παιχνίδι με τον Αστέρα υπάρχει η διακοπή των εθνικών ομάδων με την Ελλάδα να παίζει σε Κύπρο (7/10) και να υποδέχεται το Γιβραλτάρ (10/10) με τη γαλανόλευκη, πάντως, να έχει παίκτες της Ένωσης στη σύνθεση της (Μάνταλος, Μπακασέτας, Ανέστης), ενώ συνήθως καλούνται και οι Γιόχανσον σε Σουηδία, Βράνιες σε Βοσνία.

Έπειτα από τα Πηγάδια, η ΑΕΚ ταξιδεύει στο Μιλάνο για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ με τη Μίλαν (19/10) και επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα για να υποδεχθεί τον Ατρόμητο (23/10) στο ΟΑΚΑ. Ο «κιτρινόμαυρος Γολγοθάς» του Οκτωβρίου ολοκληρώνεται με τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο (29/10) και ακολουθεί ο Νοέμβριος γεμάτος ντέρμπι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ