aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΌταν το πειρατικό άνοιξε πανιά και το ονειρικό ταξίδι... ξεκίνησε! (video)

Όταν το πειρατικό άνοιξε πανιά και το ονειρικό ταξίδι… ξεκίνησε! (video)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Πάνε 14 χρόνια… από το αλησμόνητο εκείνο ταξίδι του 2004 όπου η Εθνική Ελλάδος, η Εθνική μας ομάδα, η γαλανόλευκη άρχισε την πορεία της στο EURO 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Η πρεμιέρα της διοργάνωσης έφερνε τους οικοδεσπότες αντιμέτωπος με την Εθνική Ελλάδος.

Το μεγάλο φαβορί… των Ντέκο, Ρούι Κόστα, Σιμάο, Παουλέτα και του άσημου σε εκείνη την διοργάνωση Κριστιάνο Ρολάντο απέναντι σε μια ομάδα που ναι μεν έκανε εξαιρετική πορεία στα Προκριματικά αλλά κανείς δεν πίστευε πως θα πετύχει το ακατόρθωτο.

Και όμως το ονειρικό ξεκίνημα στην διοργάνωση που το έγραψαν οι Καραγκούνης και Σεϊταρίδης ήταν μονάχα ο πρόλογος (κέρδισε η Ελλάδα 2-1 στην πρεμιέρα) σ’ ένα παραμυθένιο οδοιπορικό στα γήπεδα της Πορτογαλίας που είχε σαν επιστέγασμα η βαριά κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης να βαφτεί έντονο χρώμα γαλανόλευκο.

Στις 12 Ιουνίου του 2004 το πειρατικό… με καπετάνιο τον Ότο Ρεχάγκελ άνοιξε τα πανιά του και κόντρα σε φουρτούνες κατάφερε να τιθασεύει θηρία στο πέρασμα του για να πιάσει το δικό του λιμάνι.

Αυτό της Λισαβόνας… εκεί που στο κατάμεστο Ντα Λουζ η Εθνική Ελλάδος έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ποδοσφαιρική της ιστορία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ