aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΩς και πέντε μεταγραφές η ΑΕΚ, έρχονται αποχωρήσεις

Ως και πέντε μεταγραφές η ΑΕΚ, έρχονται αποχωρήσεις

Είναι δεδομένο πως στην ΑΕΚ θα ψάξουν αυτόν τον Γενάρη όχι μόνο για προσθήκες αλλά και για αποχωρήσεις παικτών που για διάφορους λόγους κρίνεται πως δεν μπορούν να βοηθήσουν τώρα την ομάδα.

Ο Πλατέλλας άνοιξε πρώτος την πόρτα, αλλά σίγουρα δεν θα είναι ο μόνος. Με την επιστροφή των “κιτρινόμαυρων” στην Αθήνα έπειτα από τα Χριστούγεννα θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Υπάρχουν κάποιες σχετικά απλές υποθέσεις και άλλες που είναι πιο σύνθετες. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι Τζανετόπουλος και Μανωλάς, που όλα δείχνουν πως θα παραχωρηθούν δανεικοί προκειμένου να βρεθούν σε κάποια ομάδα που θα έχουν χρόνο συμμετοχής και θα δείξουν εάν αξίζουν να επιστρέψουν το καλοκαίρι.

Οι πιο σύνθετες υποθέσεις είναι εκείνες που περιλαμβάνουν διαπραγματεύσεις για τη λύση των συμβολαίων και ενδεχομένως την αναζήτηση κάποιας ομάδας. Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό πως στην ΑΕΚ θεωρούν ότι δεν έχουν να προσδοκούν πολλά από τον Βάργκας και θα ήταν αρκετά ικανοποιημένοι εάν βρισκόταν κάποια ομάδα που θα έδινε και κάποιο ποσό για την άμεση απόκτηση του Βενεζουελάνου μεσοεπιθετικού που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Στον ίδιο παρονομαστή, με πολύ πιο βεβαρημένο το βιογραφικό του το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται και ο Χρήστος Αραβίδης, που αναζητά κάποια ομάδα. Στην ΑΕΚ, ωστόσο, δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση για άμεση λήξη της συνεργασίας, αν και όλα δείχνουν πως το θέμα οδεύει προς τα εκεί. Και, βέβαια, υπάρχουν και οι Ζόριτς και Ντίας, οι οποίοι εκτός των άλλων έχουν και θέση μη κοινοτικού.

Ακόμη και πέντε μεταγραφές η ΑΕΚ

Οι μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ είναι πιθανό να φτάσουν τις πέντε, καθώς πέραν των Αϊντάρεβιτς, Βράνιες, στα πλάνα είναι η απόκτηση στράικερ, αριστερού μπακ αλλά και εξτρέμ. Ενός πλάγιου μεσοεπιθετικού, αφού ουσιαστικά δεν θα υπάρχει κλασικός χαφ (μετά και το διαζύγιο με τον Πλατέλλα και τις επικείμενες αποχωρήσεις Αραβίδη, Βάργκας). Ο Πατίτο Ροντρίγκες είναι περισσότερο winger, ο οποίος μάλιστα συγκλίνει προς τον άξονα, όπως και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος δεν κλίνει προς τα μέσα, αλλά μπουκάρει στην περιοχή.

Οι δύο τους δίνουν την δυνατότητα στον Ζοσέ Μοράις να δουλεύει με το 4-3-3, και δίχως αμφιβολία μπορούν να φτιάξουν μία αξιόλογη τριπλέτα με τον φορ κορυφής (Αλμέιδα, Πέκχαρτ και ο παίκτης που θα αποκτηθεί). Ωστόσο, ο Πορτογάλος θεωρεί πως δεν αρκούν οι δύο τους για να βγουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ούτε μπορεί να λογιστεί ως λύση για τα πλάγια ο Μπακασέτας. Ως εκ τούτου για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και για να γίνεται το απαραίτητο ροτέσιον επιθυμεί την απόκτηση ακόμα ενός εξτρέμ.

Στο μεταξύ, ο Μοράις πρόσθεσε μία παραπάνω μέρα στη χριστουγεννιάτικη άδεια, αλλά προγραμμάτισε προπόνηση και παραμονή αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ως εκ τούτου οι παίκτες είναι ελεύθεροι από την Τετάρτη και θα επιστρέψουν στα Σπάτα στις 27 Δεκεμβρίου, αφού τους περιμένει αρχικά ο Παναιτωλικός και έπειτα από λίγες ημέρες ο Αστέρας Τρίπολης.

Και αριστερο μπακ

Η απόκτηση ενός αριστερού μπακ έχει πλέον δρομολογηθεί. Ο Χουάν Ντίας είναι με το ενάμισι πόδι εκτός ΑΕΚ και, το κυριότερο, ο Ντίντακ Βίλα παίζει μόνος του για τη συγκεκριμένη θέση, γεγονός που λειτουργεί αρνητικά για τον Ισπανό ακραίο αμυντικό, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει συναγωνισμός. Μάλιστα, ορισμένες χαμηλές πτήσεις του Ντίντακ οδήγησαν στην απόφαση να αποκτηθεί και άλλος ένας αριστερός μπακ. Μην ξεχνάμε πως και ο Μανωλάς, που κατ’ ανάγκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο αριστερό άκρο, θα παραχωρηθεί δανεικός. Η Ενωση πάντως εξετάζει περιπτώσεις που μπορούν να σταθούν ως βασικοί και όχι ως μπακ απ του Ντίντακ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ