aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Όρθια η Λαμία στο Περιστέρι

Απέναντι σε έναν Ατρόμητο που δεν είχε ματς στα πόδια του, αφού ούτε την περασμένη εβδομάδα είχε αγωνιστεί, η Λαμία πήρε την ισοπαλία 1-1, όπως και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Το σκορ διαμορφώθηκε στο φινάλε του πρώτου μέρους από δύο στημένες φάσεις, με τον Αντέτζο να δίνει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 42’ με κοντινό σουτ, ενώ στο 45+4’ ο Ροντρίγκο Γκάλο ισοφάρισε, μετά από ένα –μάλλον – αυστηρό φάουλ που δόθηκε σε μαρκάρισμα του Σασί πάνω στον Κιβρακίδη.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος με την είσοδο του Ούμπιντες προσπάθησε να γίνει πιο δημιουργικός και είχε την μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το ματς, αλλά η κεφαλιά του Ρισβάνη στο 84’ βρήκε στο δοκάρι. Στους 33 ο Ατρόμητος που έπιασε τον Αστέρα στην κορυφή των πλέι-άουτ με ίδιο αριθμό αγώνων, στους 28 έφτασε η Λαμία.

Πολύ κακό το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και σαφώς τον Ατρόμητο να έχει ακόμα μεγαλύτερο ελαφρυντικό από τη στιγμή που δεν είχε αγωνιστεί ούτε την περασμένη εβδομάδα, μετά την αναβολή του ματς με την Ξάνθη. Μάλιστα υπήρξαν πολλά σημεία στο πρώτο μέρος, όπου οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να διαχειρίζονται με μεγαλύτερη άνεση το παιχνίδι.

Χαρακτηριστικό του πόσο κακό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, ήταν πως το πρώτο σουτ στον αγώνα, έγινε στο 26’ με τον Ρόμανιτς να αστοχεί. Το 4-3-3 των γηπεδούχων δεν έβγαινε καθόλου, ενώ η Λαμία με τον σχηματισμό σε 4-2-3-1, φαινόταν να διαχειρίζεται κάπως πιο άνετα το παιχνίδι.

Κι ενώ το ματς πήγαινε για ένα στείρο 0-0 χωρίς ουσία και φάσεις, ήρθαν δύο τέρματα από στημένες φάσεις. Η Λαμία ήταν εκείνη που χτύπησε πρώτη μετά τρία διαδοχικά κόρνερ, με την εκτέλεση του Βιγιάλμπα να φέρνει την μπάλα να χτυπήσει στην πλάτη του Ρισβάνη, για να φτάσει στο 2ο δοκάρι όπου ο Σασί την γυρίζει προς τη μικρή περιοχή και ο Αντέντζο από κοντά έκανε το 0-1.

Η ομάδα της Φθιώτιδας ωστόσο δεν μπορέσει να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κιβρακίδης κέρδισε φάουλ από τον Σασί (μάλλον αυστηρό) και ο Γκάλο με απευθείας εκτέλεση έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία για το 1-1.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Σάββας Παντελίδης, θέλοντας να δώσει δημιουργία στην μεσαία γραμμή, έριξε στο ματς τον Ούμπιντες αντί του Χαρίση, ενώ έβαλε και τον Ενσικουλού αντί του Νταβιώτη που δεν πήρε την ευκαιρία. Τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, παρά το γεγονός πως ο Ατρόμητος, έδειξε να λειτουργεί κάπως καλύτερα και τα συχνά σφυρίγματα του Τάση, δεν επέτρεπαν στον αγώνα να βρει ρυθμό. Ο Μάντζιος με την σειρά του προχώρησε σε διπλή αλλαγή, λίγο πριν τα μισά του δευτέρου μέρους, με τον Μπιανκόνι και τον Μπουλούλη, να μπαίνουν στο παιχνίδι, αλλά χωρίς να δίνουν το κάτι παραπάνω στους φιλοξενούμενους.

Το ματς γινόταν όλο και πιο νευρικό με την Λαμία να βρίσκει χώρους, ωστόσο η μεγάλη στιγμή ήρθε για τους Περιστεριώτες να έχουν δοκάρι, σε σέντρα του Γκάλο και κεφαλιά του Ρισβάνη στο 84ο λεπτό. Ο Γούτας στις καθυστερήσεις, είχε μια ακόμα καλή στιγμή στις καθυστερήσεις, αλλά η κεφαλιά του έφυγε έξω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ