aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΟλυμπιακός: Το πάλεψε στο β' ημίχρονο, αλλά η Σίτι είναι σε άλλο επίπεδο! (vid)

Ολυμπιακός: Το πάλεψε στο β’ ημίχρονο, αλλά η Σίτι είναι σε άλλο επίπεδο! (vid)

Το εμπόδιο της «λαμπερής» Μάντσεστερ Σίτι αποδείχθηκε… απροσπέλαστο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αν και παρουσίασε αρκετά καλή εικόνα από το 30’ έως το 80’, τα… χάλασε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ηττήθηκε με 3-0 από τους «Πολίτες» στο «Etihad», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League. Υποχώρησαν στην 3η θέση της βαθμολογίας του 3ου ομίλου οι περσινοί νταμπλούχοι Ελλάδας, μετά την άνετη νίκη της Πόρτο επί της Μαρσέιγ (3-0).

Οι Φεράν Τόρες (στο 12’), Γκαμπριέλ Ζεσούς (στο 81’) και Κανσέλο στο (90’) τα γκολ της αγγλικής ομάδας που έκανε το «3 στα 3» και δείχνει να… καθαρίζει από νωρίς την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί.

Η Σίτι ξεκίνησε στα… κόκκινα τον αγώνα, πιέζοντας από τα πρώτα λεπτά την άμυνα του Ολυμπιακού, που βρισκόταν την περισσότερη ώρα πίσω από τη μπάλα. Στο 7’ ο Φεράν Τόρες βρέθηκε σε θέση βολής, όμως η κεφαλιά του έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Ισπανός συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Ντε Μπράιν, «πάτησε» στην περιοχή και με διαγώνιο χαμηλό πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από τον Σα, κάνοντας το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι φουλ επιθετικοί, φτάνοντας την κατοχή της μπάλας στο 76% στο πρώτο εικοσάλεπτο, με την «ερυθρόλευκη» άμυνα να αντιστέκεται με τους Ραφίνια και Σα, που πρόλαβαν τις επικίνδυνες καταστάσεις που πήγαν να δημιουργήσουν οι Στέρλινγκ και Ντε Μπράιν στο 18’ και στο 19’.

Μετά το 30’ ο Ολυμπιακός άρχισε να «πατάει» λίγο καλύτερα στο γήπεδο, κράτησε λίγο περισσότερο τη μπάλα («έριξε» την κατοχή στο 60-40%) κι άρχισε να βγαίνει λίγο πιο οργανωμένα μπροστά, ψάχνοντας τη μία «στιγμή» του στο ματς. Δεν τη βρήκε όμως, με τον Ελ Αραμπί που τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Ακέ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 υπέρ των «Πολιτών»..

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βγήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και με διάθεση να πιέσει ψηλά την άμυνα της Σίτι. Πίεση που λίγο έλειψε να αποδώσει καρπούς και… γκολ στο 54’, όταν από λάθος γύρισμα του Φόντεν, ο Βαλμπουενά μπήκε «σφήνα» στην περιοχή, όμως το σουτ του (υπό πίεση) έφυγε άουτ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των νταμπλούχων Ελλάδας.

Στο 58’ από γύρισμα του Καμαρά ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε οριακά να βρει τη μπάλα και να τη στείλει προς την εστία του Έντερσον, ενώ στο 61’ η εξαιρετική κίνηση και το τελείωμα του Μαροκινού (από πάσα του Πέπε) αποκρούστηκε με διπλή προσπάθεια από τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Στο 73’ ο Χολέμπας πέρασε σαν… σταματημένο τον Γουόκερ κι έκανε σέντρα-σουτ προς τη μικρή περιοχή, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του για να σπρώξει τη μπάλα προς τα δίκτυα, σε ακόμη μία σημαντική ευκαιρία των «ερυθρολεύκων» στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Σίτι, ωστόσο, βρήκε τον τρόπο στο φινάλε για να σημειώσει άλλα δύο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη της. Στο 81’ ο Ντε Μπράιν βρήκε τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος έκανε δύο προσποιήσεις στον Σισέ κι εκτέλεσε εξαιρετικά τον Σα από πολύ δύσκολη γωνία, κάνοντας το 2-0, ενώ στο 90’ ο Κανσέλο με ωραίο, αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, αιφνιδίασε τον Σα και «έγραψε» το τελικό 3-0 για τη Μάντσεστερ Σίτι.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Π. Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (82’ Κανσέλο), Στόουνς, Ακέ, Ζιντσένκο, Φόντεν (69’ Ρόντρι), Γκιντογκάν, Ντε Μπράιν (86’ Ενμετσά), Μαχρέζ (69’ Ζεσούς), Στέρλινγκ (82’ Μπερνάντο Σίλβα), Φεράν Τόρες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (73’ Καμαρά), Μπουχαλάκης (46’ Πέπε), Βαλμπουενά (85’ Σουντανί), Ραντζέλοβιτς (46’ Μπρούμα), Ελ Αραμπί (76’ Χασάν).

Σκόρερ: Τορες 12′, Ζέσους 81′, Κανσέλο 90′

Διαιτητής: Κάρλος ντελ Θέρο (Ισπανία)

Κίτρινες: Καμαρά.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Τέλος του παιχνιδιού.

90′ ΓΚΟΛ 3-0 Ο Κανσέλο με φοβερό αριστερό πλασαριστό σουτ έξω από την περιοχή “έγραψε το 3-0.

86′ Αλλαγή για την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Νμετσά πέρασε στη θέση του Ντε Μπρόινε.

85′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Σουντανί στη θέση του Βαλμπουενά.

82′ Διπλή αλλαγή για την Σίτι. Ο Σίλβα και ο Κανσέλο πέρασαν στο χορτάρι αντί των Στέρλινγκ και Γουόκερ.

81′ ΓΚΟΛ 2-0 Ο Ζεσούς μπήκε στην περιοχή και αφού έκανε μία προσποίηση στον Σισέ, σούταρε και πέτυχε ένα απίστευτο γκολ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό “παραθυράκι” του Σα.

76′ Ακόμη μία αλλαγή από τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν πέρασε στη θέση του Ελ Αραμπί.

74′ Ευκαιρία και για την Σίτι με τον Ντε Μπρόινε να βγαίνει στην κόντρα και τον Σα να λέει “όχι” στο σουτ του Βέλγου.

73′ Ακόμη μία ευκαιρία για το 1-1. Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Μασούρα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να τροφοδοτεί τον Χολέμπας, ο οποίος βγήκε από τα αριστερά, έκανε… ποδιά στον Γουόκερ, μπήκε στην περιοχή έκανε κάτι σαν σουτ και η μπάλα πέρασε πλάγια.

73′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας περνάει στη θέση του Καμαρά και μετατρέπεται το σύστημα σε 4-2-3-1.

71′ Αντεπίθεση για τους γηπεδούχους με τον Τόρες να στρώνει στον Ντε Μπρόινε που από το ύψος της περιοχής σούταρε ψηλά άουτ.

69′ Διπλή αλλαγή για την Σίτι. Στη θέση των Μαχρέζ και Φόντεν μπαίνουν οι Ζεσούς και Ρόντρι.

64′ Κι άλλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες, με τον Μπρούμα να σουτάρει και να καταλήγει άουτ.

61΄Τρομερή μπαλιά του Πέπε στον Ελ Αραμπί που μπήκε στην περιοχή και μολονότι είχε δύο παίκτες της Σίτι μπροστά του, κατάφερε με αριστερό σουτ να περάσει την μπάλα και ο Έντερσον να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

60′ Σουτ του Γκουντογκάν από καλή θέση, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Σα.

58′ Κι άλλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Παράλληλη μπαλιά του Καμαρά προς τον Ελ Αραμπί, δεν κατάφερε με το δεξί να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

55′ Κίτρινη κάρτα ο Καμαρά για φάουλ στον Άκε.

54΄ Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Λανθασμένο γύρισμα του Φόντεν, η μπάλα πήγε στον Βαλμπουενά που από κοντά με το αριστερό, πλάσαρε άουτ.

51′ Λάθος του Σισέ, ο Φόντεν βρέθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε και ο Σα μπλόκαρε.

48′ Πρώτο κόρνερ για τον Ολυμπιακό, με τον Βαλμπουενά να φέρνει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, αλλά τον Σεμέδο να μην πιάνει καλά την κεφαλιά.

46′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Βγαίνει ο Ραντζέλοβιτς και περνάει στη θέση του ο Μπρούμα. Έξω και ο Μπουχαλάκης και παραχωρεί τη θέση του στον Πέπε.

 

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

45’+1 Τέλος ημιχρόνου.

42′ Επικίνδυνη σέντρα του Γουόκερ από τα δεξιά και ο Σα προ του Τόρες έδιωξε.

38′ Κόρνερ για την Σίτι με το σουτ του Γκουντογκάν να κοντράρει στο πόδι του Σισέ.

 

32′ Γκολ για την Σίτι με τον Στέρλινγκ, αλλά ο επιθετικός των “πολιτών” ήταν σε θέση οφσάιντ και ορθώς ακυρώθηκε.

27′ Σουτ του Στέρλινγκ από τα αριστερά, ο Σα μπλόκαρε δίχως πρόβλημα.

22′ Πονηρή μπαλιά του Βαλμπουενά από τα αριστερά προς το ύψος της περιοχής, αλλά ο Ραντζέλοβιτς δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να γίνει απειλητικός.

18′ Πρώτη επίσκεψη του Ολυμπιακού στα “καρέ” της Σίτι, με μία σέντρα του Βαλμπουενά όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του πορτιέρε των Άγγλων.

 

12′ ΓΚΟΛ 1-0 η Σίτι με τον Τόρες.

7′ Κόρνερ για την Σίτι έπειτα από τακουνάκι του Μαχρέζ και διώξιμο του Ελ Αραμπί. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τόρες πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

  • 2′ Σέντρα σουτ του Φόντεν από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ