aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2: ΠΑΟΚάρα Κυπελλάρα!

Κυπελλό, Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό! Ο ΠΑΟΚ λύγισε τον Ολυμπιακό στο 90’ με τον Κρμέντσικ, επικρατώντας 2-1 στον τελικό και σήκωσε το 8ο τρόπαιο της ιστορίας του. Με αποτέλεσμα να κάνει γλυκό φίνις στη σεζόν.

Το σκορ άνοιξε ο Βιεϊρίνια στο 36’ με πέναλτι που κέρδισε ο Σβαμπ από τον Εμβιλά, με τον Γάλλο να εξιλεώνεται κατά κάποιο τρόπο στο 50’, φέρνοντας το ματς στα ίσα με πλασέ έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη. Ο τελευταίος λόγος άνηκε όμως στον Τσέχο φορ, που ρέφαρε με τον καλύτερο -για τον ίδιο και την ομάδα του- τρόπο, βρίσκοντας δίχτυα στο 90ο λεπτό.

Αυτό ήταν το τέταρτο Κύπελλο του «Δικεφάλου» στα πέντε τελευταία χρόνια, έχοντας κάνει το «4×4» στις παρουσίες του σε τελικούς από το 2014 και μετά, όταν και είχε χάσει από τον Παναθηναϊκό με 4-1.

Το ματς

Σε τέτοια ματς συνήθως καταλαβαίνεις πολλά με το «καλημέρα» για τη μοίρα του αγώνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κυριάρχησε κάποια ομάδα, αλλά επιβεβαιώθηκε ότι θα γίνει μεγάλη «μάχη». Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν αναμενόμενα αναγνωστικό στα πρώτα λεπτά, με τη μια ομάδα να… σκανάρει την άλλη.

Η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης άργησε κάπως να έρθει, ήταν για τον Ολυμπιακό και ήταν πολύ καλή, αλλά το 13ο λεπτό δεν αποδείχθηκε γουρλίδικο για τους Πειραιώτες. Έπειτα από αντεπίθεση που εκδηλώθηκε με τον Μασούρα, ο διεθνής άσος είχε την επιλογή του Μπρούμα και του Ελ Αραμπί και σοφά -λόγω θέσης και ταχύτητας- επέλεξε τον Πορτογάλο, που δεν τον δικαίωσε, καθώς νικήθηκε από τον Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε σταδιακά, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και «απάντησε» στις ευκαιρίες, με ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία: Ο Ουάρντα έκανε κεφαλιά-πάσα, ο Σα είχε κακή αντίδραση και ουσιαστικά έχασε τη φάση, αλλά δεν το πλήρωσε, καθώς ο Σφιντέρσκι (26’) έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά. Οι ευκαιρίες ήταν 1-1, αλλά οι δύο «μονομάχοι» δεν πήγαν ισόπαλοι στα αποδυτήρια.

Στο 34’, ο Σβαμπ προσπάθησε να τσιμπήσει την μπάλα σε διεκδικούμενη φάση, προερχόμενος πίσω από τον Εμβιλά που άργησε να αντιδράσει και βρήκε το πόδι του Αυστριακού. Ο Βιεϊρίνια ευστόχησε, με τον Σα, πάντως, να πέφτει καλά και έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη στον «δικέφαλο». Το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ήταν μια φάση από την οποία ζήτησαν πέναλτι από τον Ολυμπιακό σε πτώση του Ανδρούτσου από μαρκάρισμα του Βαρέλα. Με μια πρώτη ματιά δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι.

Τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί μετά τα πρώτα 45 λεπτά αγώνα, ανάγκασαν τον Πέδρο Μαρτίνς και τους Πειραιώτες συνολικά να βρουν λύσεις ώστε να ανατρέψουν την κατάσταση. Η προφανής επιλογή ήταν η είσοδος του Φορτούνη, που πέρασε αντί του ανούσιου Μπρούμα ανέβασε τους «ερυθρόλευκους» που πίεσαν πολύ στα πρώτα λεπτά και δεν άργησαν να ανταμειφθούν. Ο διεθνής άσος σέρβιρε μέσω κόρνερ για τον Εμβιλά που με πλασέ (εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Βιεϊρίνια) από την καρδιά της αντίπαλης άμυνα εξιλεώθηκε για το πέναλτι, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Το μοτίβο αυτό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα. Ο Ολυμπιακός ήταν στο προσκήνιο, είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή, αλλά γενικότερα ήταν ανώτερος στην αναμέτρηση μέχρι να μπει το παιχνίδι στην τελική του ευθεία. Ωστόσο, του έλειψε η αποτελεσματικότητα και για την ακρίβεια η σωστή απόφαση στην τελική προσπάθεια.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς):  Σα, Εμβιλά, Παπασταθόπουλος (25′ Ρέαμπτσιουκ), Σεμέδο, Ανδρούτσους, Χολέμπας, Καμάρα (90+2′ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Μασούρας (86′ Xασάν), Μπρούμα (46′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία):  Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Ντόουγκλας Κόστα, Μπαμπά (90+4′ Μιχάι), Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (80′ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (80′ Κρμέντσικ).

Σκόρερ: Εμβιλά 50′ / Βιερίνια (πέναλτι) 36′, Κρμέντσικ  90′.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία).

Α’ Βοηθός: Χέσελ Στέεγκστρα (Ολλανδία).

Β’ Βοηθός: Γιαν ντε Βρις (Ολλανδία).

4ος: Δημήτρης Καραντώνης.

VAR: Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία).

AVAR: Τρύφων Πετρόπουλος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

3′ Σέντρα του Ουάρντα, κακή κεφαλιά του Σβαμπ (περισσότερο με την πλάτη βρήκε την μπάλα), μπλοκάρει ο Σα που κερδίζει και το φάουλ.

7′ Σύγχυση στα καρέ του ΠΑΟΚ έπειτα από μία απομάκρυνση του Πασχαλάκη με τις γροθιές, τελικά προέκυψε αντεπίθεση για τους Θεσσαλονικείς, με τον Ουάρντα να κάνει κακή επιλογή και να σταματά η φάση.

13′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Στην αντεπίθεση οι «ερυθρόλευκοι», ο Μπρούμα σε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, τον νικάει ο Έλληνας γκολκίπερ.

15′ Σουτ του Ουάρντα από μακρινή απόσταση, μπλόκαρε ο Σα.

19′ Σουτ του Καμαρά, μπλοκάρει ο Πασχαλάκης.

20′ Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε νόημα στον πάγκο της ομάδας ότι κάτι δεν πάει καλά…

25′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Εκτός ο Σωκράτης, μέσα ο Ρέαμπτσιουκ.

26′ ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Κεφαλιά του Ουάρντα, δεύτερη κεφαλιά του Σφιντέρσκι, η μπάλα στο οριζόντιο του Σα, που δεν είχε καλή αίσθηση της φάσης.

27′ Σουτ του Καμαρά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα άουτ

57% η κατοχή για τον Ολυμπιακό. Από 3 τελικές για τις δύο ομάδες

33′ Κεφαλιά του Σβαμπ, δεν μπορεί να την κατευθύνει προς την εστία. Άουτ η μπάλα.

34′ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Ο Σφιντέρσκι προλαβαίνει να τσιμπήσει την μπάλα από τον… χαλαρό Εμβιλά, ο Γάλλος τον βρίσκει χαμηλά και δίνεται το πέναλτι. Το κέρδισε με την επιμονή του ο Πολωνός.

36′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! 0-1 ΣΚΟΡΕΡ Ο ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ!

39′ Επικίνδυνη σέντρα του Ανδρούτσου, δεν πρόλαβε ο Μασούρας με το κεφάλι. Μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

45′ Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

50′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! 1-1 ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΙΛΑ!. Εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Βιεϊρίνια φαίνεται να έχει τον Γάλλο και εκείνος με όλη του την άνεση και εξαιρετικό πλασέ «σκοτώνει» τον Πασχαλάκη.

56′ Απίθανη ευκαιρία του Ολυμπιακού! Σέντρα του Φορτούνη με το αριστερό, κεφαλιά-ψαράκι του Μασούρα, προλαβαίνει ο Πασχαλάκης με δεύτερη προσπάθεια να μπλοκάρει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

56′ Απαντά ο ΠΑΟΚ με ευκαιρία! Πρόλαβε ο Σα να μπλοκάρει την μπάλα προ του Σφιντέρσκι.

58′ Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό!. Ο Μπουχαλάκης έκανε μαγική μπαλιά για τον Ελ Αραμπί, γύρισε την μπάλα στον Μασούρα, μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

59′ Σέντρα του Εμβιλά για τον Μασούρα που πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

64′ Κεφαλιά του Ελ Αραμπί, είναι αδύναμη και μπλοκάρει ο Πασχαλάκης.

72′ Καλή εκτέλεση κόρνερ του Βιεϊρίνια, απομάκρυνε ο Σα.

75′ Τραγική εκτέλεση του Φορτούνη, άουτ η μπάλα.

80′ Καλή σέντρα του Σοάρες, δεν πρόλαβε ο Σφιντέρσκι να κάνει επαφή.

84′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Οι κόντρες ευνόησαν τον Κρμέντσικ που βρέθηκε φάτσα με τον Σα, θέλησε να κάνει τη λόμπα, αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

85′ ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Τετ-α-τετ του Κρμέντσικ με τον Σα, ο Πορτογάλος με τη μύτη του ποδιού του έδιωξε σε κόρνερ.

90′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! 2-1 ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ! ΜΑΓΕΙΑ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ! Με τακουνιά που θα μείνει στην ιστορία βγάζει τον Κρμέντσικ (που άφησε άγαλμα τον Σεμέδο) απέναντι στον Σα κι αυτή τη φορά πλασάρει εύστοχα.

Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος.

93′ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Σουτ του Μπουχαλάκη, απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Κόρνερ σε δεύτερο χρόνο πριν μπει στη φάση ο Φορτούνης.

Έχουμε φτάσει στο 98’…

Τέλος αγώνα, ο ΠΑΟΚ είναι Κυπελλούχος Ελλάδας για 8η φορά στην ιστορία του, με τη νίκη που πέτυχε επί του Ολυμπιακού με 2-1!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ