aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟλυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πόσο (δεν) αλλάξατε (pics)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πόσο (δεν) αλλάξατε (pics)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται απόψε στο Φάληρο, με το πιο πρόσφατο ντέρμπι να εντοπίζεται ξανά στο «Καραϊσκάκης» τον περασμένο Μάρτιο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν… άλλη ομάδα, ενώ οι «πράσινοι» παρέμειναν σχεδόν απαράλλακτοι.

Ντέρμπι έχουμε ήδη δει πολλά κατά την τρέχουσα σεζόν, όμως το ελληνικό… clasico είναι συγκεκριμένο και ανόμοιο με τα υπόλοιπα. Μαρτίνς και Δώνης ετοιμάζουν τα σχέδιά τους για μια «μάχη» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στο παιχνίδι που «μαγνητίζει» τα βλέμματα για τη 10η «στροφή» της Super League κι αν βγάλει νικητή, σίγουρα θα πρόκειται για την είδηση της ημέρας, το γεγονός του Σαββατοκύριακου και το αποτέλεσμα της αγωνιστικής.

Οι δυο ομάδες θα παραταχθούν στο Φάληρο χωρίς σημαντικές απουσίες, με εξαίρεση εκείνη του Γκερέρο για τους γηπεδούχους. Σημαντικότερη όμως αναφορά μπορεί να γίνει μετά τη σύγκριση με την εικόνα που είχαν οι δυο ομάδες μόλις 8 μήνες πριν, στο ντέρμπι της 4ης Μαρτίου 2018, όταν για την 24η αγωνιστική της σεζόν 2017/18 έπαιξαν για έσχατη φορά ως αντίπαλοι.

Έκτοτε εντοπίζονται «κοσμογονικές» αλλαγές στη μια πλευρά κι ελάχιστες στην άλλη, ανεξάρτητα από τις εντυπώσεις που πιθανότατα ήθελαν τον Ολυμπιακό ελαφρώς καλύτερο φέτος και τον Παναθηναϊκό σίγουρα χειρότερο από την εικόνα που έχει εμφανίσει σε εκείνο το 1-1, που διαμορφώθηκε χάρη στα πέναλτι των Φορτούνη (62’) και Μουνιέ (87’).

Το καλοκαίρι του 2018 ήταν πλήρες αλλαγών στο Λιμάνι. Προπονητής και παίκτες άλλαξαν δραματικά κι αυτό αποτυπώνεται στη σύγκριση με τη 18αδα που είχε εμφανίστεί στο τελευταίο ντέρμπι. Αντίθετα στο «Καλαφάτης» λίγα πράγματα άλλαξαν, μιας και περισσότερο μορφοποιήθηκε μια ομάδα με ξεκάθαρο στόχο, τη στήριξη κι ανάδειξη νεαρών παικτών και την πορεία με χαμηλά τον πήχη.

Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το εξής: Μόλις 5/18 παίκτες του Ολυμπιακού από το πιο πρόσφατο ντέρμπι βρίσκονται ακόμα στις τάξεις του! Σε αυτούς μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και ο Φελίπε Πάρντο, που ουσιαστικά δεν υπολογίζεται από τον Μαρτίνς, καθώς και ο Χουτεσιώτης, που είναι ο τρίτος τερματοφύλακας φέτος. Αντίθετα, οι 14/18 «πράσινους» βρίσκονται στο ρόστερ, έχοντας αντίστοιχο ή αναβαθμισμένο ρόλο, όπως ο Χατζηγιοβάνης και ο Διούδης.

Οι 11αδες του ντέρμπι της 4ης Μαρτίου 2018:

Ολυμπιακός: Προτό, Μποτία, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε, Μιραλάς, ΟΜΑΡ, Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, Ένγκελς, ΠΑΡΝΤΟ

Στον πάγκο: ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ, ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ, Τζούρτζεβιτς, Μάριν, Ζιλέ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Σεμπά

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ, ΙΝΣΟΥΑ, ΔΩΝΗΣ, ΑΛΤΜΑΝ, Λουντ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ, ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ, ΚΑΤΣΕ, ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

Στον πάγκο: ΔΙΟΥΔΗΣ, ΜΟΥΝΙΕ, Αυλωνίτης, ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ, ΣΤΑΙΚΟΣ, ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ, Πίσπας

* Με κεφαλαία όσοι βρίσκονται και φέτος στο ρόστερ.

Φυσικά οι αλλαγές δεν «σάρωσαν» μόνο τον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τους πάγκους, με τους Όσκαρ Γκαρθία και Μαρίνο Ουζουνίδη να αποτελούν πλέον παρελθόν από τους «αιώνιους».

Το ντέρμπι βρίσκει τις δυο ομάδες αλλαγμένες. Βέβαια με τη σεζόν να βρίσκεται σε σχετικά προχωρημένο σημείο, έννοιες όπως «ομοιογένεια» και «χημεία» δεν σημαίνουν τίποτα, αφού έχει αλλάξει τελείως το κλίμα και οι τεχνικοί ηγέτες στα δυο «στρατόπεδα». Σημειολογικά ωστόσο η παρατήρηση δεν παύει να έχει τη σημασία της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ