aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟλυμπιακός Π.: Στο μάτι του Μαρτίνς ο Αλγκασίμ Μπα που θυμίζει... Καμαρά (vid)

Ολυμπιακός Π.: Στο μάτι του Μαρτίνς ο Αλγκασίμ Μπα που θυμίζει… Καμαρά (vid)

Ο Αλγκασίμ Μπα, ο οποίος όπως παραδέχθηκε με δηλώσεις στην πατρίδα του Γουινέα, έχει υπογράψει συμβόλαιο 5ετούς διάρκειας με τον Ολυμπιακό, είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Ρέντη και ετοιμάζεται να περάσει από το σκάνερ του Πέδρο Μαρτίνς, αρχής γενομένης από σήμερα.

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, γεννημένος στις 12 Νοεμβρίου του 2002, μένει το τελευταίο διάστημα στους ξενώνες του αθλητικού κέντρου των “ερυθρολεύκων”, ακολούθησε ατομικές προπονήσεις με τους γυμναστές της επαγγελματικής ομάδας, καθώς ταλαιπωρήθηκε από ένα διάστρεμμα, ενώ την περασμένη Τρίτη πήρε μια πρώτη γεύση και από την ομάδα Νέων του συλλόγου υπό το βλέμμα του Αντώνη Νικοπολίδη.

Συγκριτικά με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, δείχνει να βρίσκεται τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω και από πλευράς σωματικής διάπλασης, αλλά και από πλευράς ικανοτήτων, παρότι του λείπουν παιχνίδια. Είναι πολύ δυνατός και γρήγορος, με ικανότητα να εκμεταλλεύεται γρήγορα τα διαθέσιμα μέτρα. Στην κοψιά, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού θυμίζει τον συμπατριώτη και φίλο του, Μαντί Καμαρά, ο οποίος τον φιλοξένησε και σπίτι του για ένα διάστημα. Αποκτήθηκε για να εξελιχθεί σε μέλος της πρώτης ομάδας και του ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά αυτό θα συμβεί όταν είναι έτοιμος από κάθε άποψη.

Στην παρούσα φάση, ο Πέδρο Μαρτίνς σκοπεύει να τον τσεκάρει, αρχής γενομένης από την προπόνηση της Παρασκευής (26/3), πρώτη μετά το τετραήμερο ρεπό που πήραν όσοι δεν έχουν διεθνείς υποχρεώσεις. Μαζί με τον Αλγκασίμ Μπα, ο οποίος είναι 10άρι, μπορεί να παίξει και στο 8, αλλά και ως μεσοεπιθετικός στα πλάγια, όχι ως εξτρέμ, επειδή στο ρεπερτόριό του δεν είναι ανεπτυγμένο το “ένας με έναν” όταν πρέπει να ντριμπλάρει. Αντίθετα, μπορεί εύκολα να πετάξει τη μπάλα και να ξεφύγει από το προσωπικό μαρκάρισμα.

Μαζί του θα συμπληρώσουν τα κενά στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας, έως ότου επιστρέψουν οι διεθνείς, ο 16χρονος στόπερ Καλογερόπουλος (του 2004) πρόσφατο απόκτημα από τον Αστέρα Τρίπολης, ο έτερος κεντρικός αμυντικός Χριστοφιλόπουλος, ο Κίτσος (είναι εξτρέμ, αλλά ο Μαρτίνς τον δουλεύει κυρίως ως αριστερό μπακ), ο Μαυρουδής που επέστρεψε από τραυματισμό και ο Τσέλιος. Στην παρέα θα ήταν και οι Λιάτσος, Καράκουτης, οι οποίοι, όμως, δεν είναι ακόμη έτοιμοι λόγω ενοχλήσεων.

Ο Μπα δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ούτε με την U18 μέχρι το τέλος της περιόδου, σε περίπτωση που επιστρέψουν οι ερασιτεχνικές ομάδες στη δράση, καθώς υπέγραψε μετά την 31η του Γενάρη. Θα ανήκει και επίσημα στο σύλλογο από το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, θα προπονείται με την πρώτη ομάδα κι όποτε υπάρχει δυνατότητα θα ενισχύει τους πιτσιρικάδες του Νικοπολίδη, προκειμένου να βάζει και παιχνίδια στα πόδια του, έως ότου πάρει τη μεγάλη ευκαιρία από τον Πέδρο Μαρτίνς για να κολυμπήσει στα βαθιά.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ