aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟλυμπιακός: Ο Λάζαρος γράφει ιστορία!

Ολυμπιακός: Ο Λάζαρος γράφει ιστορία!

Η αλήθεια είναι πως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στάθηκε πάρα πολύ άτυχος στη θητεία του στον Ολυμπιακό, με τους τραυματισμούς να τον ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα.

Ξεκίνησε εντυπωσιακά στους «ερυθρόλευκους», καθώς σε 26 παιχνίδια μετρούσε ήδη 9 γκολ και αρκετά καλές εμφανίσεις, ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2019 υπέστη ρήξη χιαστού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η μετέπειτα πορεία του δεν θα θύμιζε σε τίποτα όλα όσα είχε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Λάζαρος όμως, παρά τις αναποδιές, φέτος γράφει ιστορία, καθώς με την κατάκτηση της Super League με τον Ολυμπιακό, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατακτά το πρωτάθλημα με τις 3 σπουδαιότερες ομάδες της χώρας! Τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ!

Τη σεζόν 2009/10 το πήρε με τους «πράσινους» του Νίκου Νιόπλια, «σπάζοντας» την απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού και κατακτώντας το νταμπλ μάλιστα. Ο Λάζαρος μέτρησε 17 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να φτάσει στην κατάκτηση του 20ου (και τελευταίου έως σήμερα) πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός κατέκτησε το πρωτάθλημα για 2η φορά στην καριέρα του, με τη φανέλα της ΑΕΚ τη σεζόν 2017/18. Εκείνη τη χρονιά για πολλούς ήταν ο MVP. Πάντως σίγουρα υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της «Ένωσης» στην πορεία έως το 12ο πρωτάθλημα του συλλόγου.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Ο Ολυμπιακός, με την κυριακάτικη νίκη του κόντρα στην ΑΕΚ (1-2), κατέκτησε και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία του. Ο Λάζαρος, όντας παίκτης των «ερυθρόλευκων», φτάνει εκ νέου στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου γράφοντας παράλληλα ιστορία! Καθώς γίνεται μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που κατακτά το πρωτάθλημα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ! Ποιος ήταν ο πρώτος; Ο Τάσος Μητρόπουλος.

Ο «Ράμπο» ήταν ο πρώτος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα των τριών ομάδων που προαναφέραμε και κατέκτησε τον τίτλο με αυτές. Η διαφορά του Μητρόπουλου με τον Λάζαρο είναι ότι ο πρώτος μέτρησε μόλις 1 συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 1994/95 και στη συνέχεια αποχώρησε. Ο δεύτερος, ωστόσο, είχε ενεργό ρόλο και στις τρεις ομάδες έως το τέλος της χρονιάς και ήταν/θα είναι παρών και στις τρεις απονομές.

Τρομερό, αν μη τι άλλο, επίτευγμα από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ