aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΟλυμπιακός και Παναθηναϊκός στο Top-30 του Champions League (pics)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο Top-30 του Champions League (pics)

Την λίστα με τις 30 καλύτερες ομάδες διαχρονικά στο Champions League, δημοσίευσε η UEFA και ανάμεσα τους δεσπόζει το όνομα του Ολυμπιακού αλλά και του Παναθηναϊκού, παρά την δεκαετή απουσία του τελευταίου.

Χρονικά η συγκεκριμένα λίστα που παρουσίασε η UEFA, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, περιλαμβάνει τα αποτελέσματα και τις παρουσίες των ομάδων από το 1955 ως Κύπελλο Πρωταθλητριών μέχρι το 2020. Στον πίνακα των 526 ομάδων υπάρχει και το ελληνικό στοιχείο καθώς πέντε ελληνικοί σύλλογοι συμπεριλήφθηκαν στη σχετική λίστα.

Ο λόγος για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ αλλά και την ΑΕΛ. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως οι «πράσινοι» παρά την δεκαετή απουσία τους από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, παραμένουν στις πρώτες 30 ομάδες της Ευρώπης, αφού η UEFA επιβραβεύει την διαχρονική τους παρουσία και τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Από την άλλη, η ομάδα του Πειραιά είναι η πρώτη ελληνική που συναντάμε στην 23η θέση της κατάταξης κι αυτό λόγω της μόνιμης παρουσίας του στους ομίλους. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αγωνιστεί σε 33 σεζόν και 180 αγώνες στους οποίους μετράνε 64 νίκες, 33 ισοπαλίες και 83 ήττες με συντελεστή τερμάτων 216 υπέρ και 275 κατά, ενώ συγκεντρώνει 161 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είναι λίγες θέσεις πιο κάτω όντας στην 29η, έχοντας λάβει μέρος 28 χρονιές στον θεσμό, με 157 αγώνες και 49 νίκες, 45 ισοπαλίες και 63 ήττες, με συντελεστή τερμάτων 182 υπέρ και 214 κατά ενώ συνολικά έχει συγκεντρώσει 143 βαθμούς με το σύστημα αξιολόγησης της UEFA.

Διαβάστε επίσης: Champions League: Ο ΑΠΟΕΛ στις κορυφαίες 50 ομάδες της ιστορίας, 2η κυπριακή η Ομόνοια

Μερικές θέσεις πιο κάτω και συγκεκριμένα στην 73η θέση συναντάμε την ΑΕΚ, η οποία έχει 16 συμμετοχές και συνολικά 74 παιχνίδια, στα οποία κατέκτησε 18 νίκες, 22 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκε 34 φορές με τους πόντους της να είναι 58.

Στην 133η θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, αρκετά χαμηλά συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες κι αυτό διότι μετράει μόλις 9 συμμετοχές και 28 παιχνίδια στα οποία είχε 6 νίκες, 9 ισοπαλίες και 13 ήττες. Η τελευταία ελληνική ομάδα που βρίσκεται στη σχετική λίστα είναι η ΑΕΛ που βρίσκεται στην 364η θέση, με μόλις μία συμμετοχή και δύο παιχνίδια (1 νίκη και 1 ισοπαλία) και συγκομιδή δύο βαθμών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ