aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ολα «μηδέν» και ραντεβού στο ΟΑΚΑ

Στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ θα κριθεί η πρόκριση στους «4» του κυπέλλου ανάμεσα στον Πλατανιά και την ΑΕΚ. Στο πρώτο ματς των προημιτελικών οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στην Κρήτη κι έτσι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 1η Μαρτίου.

Με σύστημα 3-5-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Για πρώτη φορά φέτος χρησιμοποοήθηκε ένας σχηματισμός που είχε παρουσιάσει πριν από ένα χρόνο περιστασιακά ο Γκας Πογέτ. Αυτή τη φορά, μάλιστα, ο Γιάκομπ Γιόχανσον είχε το ρόλο του κεντρικού αμυντικού με τον Βράνιες στα δεξιά και τον Κολοβέτσιο στα αριστερά του.

Με συνεχή πίεση και τον Αραούχο ιδιαίτερα κεφάτο, η ΑΕΚ υπερείχε στο ξεκίνημα του αγώνα, χωρίς να δημιουργήσει πάντως κάποια σπουδαία ευκαιρία. Σιγά-σιγά ο Πλατανιάς ισορρόπησε και μάλιστα «άγγιξε» το 1-0 στο 47΄ με τον Γιορέντε, όταν ο Γιάννης Ανέστης πραγματοποίησε την πιο εντυπωσιακή απόκρουση στο φετινό κύπελλο Ελλάδας!

Στο 72΄ η Ενωση «ισοφάρισε» τις ευκαιρίες με τον Αραούχο να κυνηγάει μια φαινομενικά χαμένη φάση και να προλαβαίνει στο σπριντ τον Πριντέτα, αλλά ο Κοκκαλάς με την άκρη του ποδιού βρήκε τη μπάλα και κράτησε το «μηδέν».

Η ΑΕΚ κρατάει το αήττητο για έκτο συνεχόμενο ματς, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ από την ημέρα που αφίχθη στην Αθήνα ο Μανόλο Χιμένεθ. Το ηθικό παραμένει στα ύψη, όμως η «λευκή» ισοπαλία δίνει κάθε δικαίωμα σοτν Πλατανιά να ελπίζει.

Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας).

Κίτρινες: Αποστολόπουλος, Σίγκνεβιτς, Κάργας.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος (90΄ Στανισάβλεβιτς), Κάργας, Μπανανά, Βάντερσον, Μαραγκός, Πριντέτα, Μουνάφο, Μανούσος (67΄ Γιακουμάκης), Γιορέντε (80΄ Μενδρινός), Σίγκνεβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Μάνταλος (85΄ Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (64΄ Πέκχαρτ), Αραούχο (90΄ Μεληκιώτης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ