aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟι πρώτες «μεταγραφές» του Λυμπερόπουλου

Οι πρώτες «μεταγραφές» του Λυμπερόπουλου

Η επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του Νίκου Λυμπερόπουλου στη θέση του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού πήγε πίσω κατά ένα 24ωρο, διότι καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το νέο «αφεντικό» του ποδοσφαιρικού τμήματος του «τριφυλλιού» είχε σειρά συναντήσεων με τους διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες ως προς τα «θέλω» του πριν απ’ τις υπογραφές.

Ποιες ήταν αυτές; Σε κάθε περίπτωση όχι το οικονομικό ή η διάρκεια του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, τα οποία έχουν ξεκαθαριστεί εδώ και δύο μέρες (συμβόλαιο ως το 2018, με ετήσιες απολαβές περίπου 150.000 ευρώ με τα μπόνους), αλλά οι πρώτες «εσωτερικές μεταγραφές» που είχε ζητήσει να γίνουν. Ητοι, η έλευση προσώπων που ο «Λύμπε» θεωρεί υπέρ-απαραίτητα για τη στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος και την πολύ καλύτερη απόδοση του πλάνου που έχει καταθέσει.

Απ’ τις πρώτες συζητήσεις που έκανε ο Μεσσήνιος με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», κατέθεσε ξεκάθαρες προτάσεις για την ομάδα και δη τη βελτίωση του ιατρικού τιμ. Εκεί ζήτησε την πρόσληψη του φυσικοθεραπευτή Χρήστου Καρβουνίδη και του εργοφυσιολόγου Γιάννη Κωτσή, με τους οποίους υπήρξαν πολύωρες επαφές και διαπραγματεύσεις χθες, μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό.

Ο έμπειρος φυσικοθεραπευτής Χρήστος Καρβουνίδης επιστρέφει στον Παναθηναϊκό έπειτα από 14 χρόνια, αφού έγινε απόλυτα δεκτή η πρόταση του «Λύμπε» απ’ τη διοίκηση. Θεωρείται μετρ των αποκαταστάσεων των αθλητών μετά από προβλήματα τραυματισμών, διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους τους Ελληνες διεθνείς (και όχι μόνο) ποδοσφαιριστές, ενώ έφτασε κοντά στον Παναθηναϊκό τόσο πριν από δύο χρόνια, μετά από εισήγηση του Νίκου Νταμπίζα, όσο και πέρσι το καλοκαίρι μετά από πρόταση των Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολου.

Η τρίτη απόπειρα αποδείχθηκε ότι ήταν και η «φαρμακερή», καθώς ο πρώην φυσικοθεραπευτής της Εθνικής Ελλάδας (2010-2015), του Παναθηναϊκού (1999-2002) και της ΑΕΚ του Νικολαΐδη (2004-2009) επιστρέφει στο «τριφύλλι» και σήμερα θα ανακοινωθεί μαζί με τον εργοφυσιολόγο Γιάννη Κωτσή αλλά και τους Νίκο Λυμπερόπουλο και Τάκη Φύσσα (διεύθυνση ακαδημίας) και την Τρίτη άπαντες θα είναι στο «Γ. Καλαφάτης» για να πιάσουν δουλειά. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται επίσης και η πρόσληψη και νέου διατροφολόγου, ενώ έπονται κι άλλες αλλαγές στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Από εκεί και πέρα, ανακατατάξεις θα υπάρξουν τις επόμενες εβδομάδες και στο τμήμα σκάουτινγκ (αφού γίνει πρώτα μια πολύ λεπτομερής αξιολόγηση), ενώ οι βασικές αλλαγές στην ακαδημία θα γίνουν πολύ αργότερα, αφού γίνει πρώτα αντίστοιχη αξιολόγηση της δουλειάς και των προπονητών απ’ τον Φύσσα.

Τέλος, στο πλάνο δεν υπάρχει περαιτέρω ενίσχυση στα αποδυτήρια με κάποιο πρόσωπο που θα εκτελεί χρέη γενικού αρχηγού ή τιμ μάνατζερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ