aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟι προτάσεις της Σούπερ Λίγκας για τις μετακινήσεις οπαδών

Οι προτάσεις της Σούπερ Λίγκας για τις μετακινήσεις οπαδών

Θετικός στο ενδεχόμενο να επιτραπούν οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, με εξαίρεση τα ντέρμπι, εμφανίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Αθλητισμούς φαίνεται πως επεξεργάζεται κάποιο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι οπαδοί των ομάδων της Σούπερ Λίγκας θα μπορούν να πηγαίνουν σε γήπεδα άλλων ομάδων, εφόσον δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο ματς.

Όπως γράφει σήμερα η Live Sport, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είναι έτοιμη από καιρό και η προηγούμενη διοίκησή της έχει υποβάλει τις προτάσεις της, οι οποίες επικεντρώνονται σε τέσσερις βασικούς άξονες.

Πρώτα από όλα το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Αν θα υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αγορά του εισιτηρίου από τον εκάστοτε οπαδού και η φιλοξενούμενη ομάδα θα παραδίδει τα ονοματεπώνυμα μαζί με τα ΑΜΚΑ των οπαδών της που θα βρίσκονται στο γήπεδο. Απαραίτητη προϋπόθεση, μάλιστα, αποτελεί η ύπαρξη θύρας σε κάθε γήπεδο κατάλληλη να υποδεχθεί οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες της Λίγκας έχουν ζητήσει να μην έχουν ποινικές ευθύνες οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ.

Νο2, αλλά πολύ σημαντικό, είναι η ασφάλεια. Η Λίγκα θέλει ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας υπό την εποπτεία της, διότι θεωρεί πως το καθεστώς εκπαίδευσης και ελέγχου από την ΕΠΟ απέτυχε με αποτέλεσμα την ανεπάρκεια της απόδοσης των Security στα γήπεδα.

Στις προτάσεις, τέλος, υπάρχουν οι ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις με την Σούπερ Λίγκα να επιθυμεί την επαναφορά του ιδιώνυμου, ενώ στο πλαίσιο αυτό προτείνεται όσοι οπαδοί συλλαμβάνονται στα γήπεδα και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, να τους επιβάλλεται η παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους κατά τη διάρκεια των αγώνων της ομάδας τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία και να εκδοθεί η σχετική απόφαση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ