Άργησαν χαρακτηριστικά -δίνοντας δικαιώματα για υπόνοιες ότι περίμεναν τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ- αλλά οι τακτικοί δικαστές εξέδωσαν απόφαση για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου.
Αποφασίζοντας βάσει του κατηγορητηρίου, που ήταν βαρύτερο για τον ΠΑΟΚ, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε πολύ πιο σκληρά τον «δικέφαλο του Βορρά» απ’ όσο την ΑΕΚ για τα έκτροπα του Πανθεσσαλικού.
Στους Θεσσαλονικείς επιβλήθηκε αφαίρεση 6 βαθμών (που δεν έχει επίδραση ωστόσο στην κατάληξη των πλέι οφ), τους επιβλήθηκε πρόστιμο 282.500 ευρώ και το κυριότερο αποφασίστηκε να αγωνιστούν κεκλεισμένων των θυρών για 7 αγωνιστικές.
Η ΑΕΚ, από την άλλη, δεν είχε τόσο σοβαρές συνέπειες, καθώς απέφυγε την αφαίρεση βαθμών (η οποία πάντως ούτε στη δική της περίπτωση θα άλλαζε κάτι), της επιβλήθηκε αποκλεισμός της έδρας για 3 αγωνιστικές και πρόστιμο 170.000 ευρώ.














