aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Οι αποδείξεις του Δημήτρη Πέλκα…

Μέσα στην «καυτή» Τούμπα, o Δημήτρης Πέλκας σκόραρε δις απέναντι στον Παναθηναϊκό (το πρώτο με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής) και έγινε ο ήρωας του ΠΑΟΚ. Έστρεψε ξανά τα βλέμματα πάνω του φτάνοντας τα 5 τέρματα σε 17 συμμετοχές και «ούρλιαξε» σε άπαντες ότι οφείλουν να τον υπολογίζουν περισσότερο!

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός από τα Γιαννιτσά είναι παιδί του ΠΑΟΚ. Μεγάλωνε και μάθαινε στα ασπρόμαυρα. Ανδρώθηκε μέσα στα σπλάχνα της ομάδας, στις ακαδημίες της από το 2007. Μόλις στα 14 αποχωρίστηκε την οικογένειά του, για να ζήσει ξενώνες της Τούμπας. Δεν τον ένοιαζε, είχε θράσος, τσαμπουκά και λατρεία στον δικέφαλο αετό. Είχε ταλέντο και λαχτάρα να παίξει με τη φανέλα της ομάδας που αγαπάει από μικρός.

Πέντε χρόνια αργότερα, το 2012, προβιβάστηκε στους «μεγάλους» της Τούμπας. Το 2013 παραχωρήθηκε ως δανεικός για ένα χρόνο στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ έχει περάσει και από την πορτογαλική Βιτόρια Σετούμπαλ. Από το 2015 επέστρεψε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το 2021.

Η τεχνική του σε συνδυασμό με την ταχύτητα τού επιτρέπουν να κινείται με άνεση τόσο στα άκρα όσο και ως «δεκάρι». Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε συνεχή διαδικασία απόδειξης. Καλείται να αποδείξει στον εκάστοτε προπονητή που κάθεται στον ασπρόμαυρο πάγκο (Τούντορ, Ίβιτς, Λουτσέσκου) ότι αξίζει να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ότι έχει πια και το ταλέντο και την ωριμότητα που θα τον κάνουν βασικό και αναντικατάστατο. Τη σεζόν 2015/16 είχε 9 γκολ σε 48 συμμετοχές.

Το 2016/17 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ 26 φορές και σκόραρε 7. Φέτος, σε 17 παρουσίες μετρά ήδη 5 γκολ (4 στο πρωτάθλημα, 1 στο κύπελλο). Τέσσερα γκολ έχει και συνολικά απέναντι στον Παναθηναϊκό, συν άλλες τρεις ασίστ. Το αρχηγόπουλο του ΠΑΟΚ είχε ανοίξει το σκορ στο ευρύ 4-0 του κυπέλλου πέρυσι, είχε σκοράρει και στο εκτός έδρας 2-2 τη σεζόν 2015-16, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι πλήγωσε την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δύο φορές (8′ και το 51′).

Ο Δημήτρης Πέλκας ανήκει σε αυτή τη σπάνια κατηγορία ποδοσφαιριστών που ενσαρκώνουν το παιδικό όνειρο κάθε πιτσιρικά ο οποίος αφιερώνεται στην μπάλα. Είναι το παιδί των ακαδημιών που έγινε μέλος της πρώτης ομάδας, στη συνέχεια βασικό στέλεχος, ύστερα διεθνής. Είναι ο μικρός πρίγκιπας της Τούμπας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ