aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟι… αναμνήσεις ρατσισμού του Ζιλμπέρτο Σίλβα από την Ελλάδα!

Οι… αναμνήσεις ρατσισμού του Ζιλμπέρτο Σίλβα από την Ελλάδα!

Δυο περιστατικά έντονου ρατσισμού τα οποία και έζησε στην διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα επανέφερε στην επικαιρότητα μέσω συνέντευξής του ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα «Daily Mail» ο βραζιολίάνος άλλοτε μέσος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις όπου αποδέκτης ήταν ο ίδιος στην μια και στην άλλη ο Τζιμπρίλ Σισέ!

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζιλμπέρτο:

Για το περιστατικό με τον ίδιο πρωταγωνιστή: «Σε έναν αγώνα με τον Πανιώνιο και ενώ έκανα προθέρμανση και ξαφνικά είδα τους οπαδούς να μου κάνουν χειρονομίες πιθήκων. Η αντίδραση μου ήταν να κάνω το ίδιο. Ίσως δεν ήταν η καλύτερη αντίδραση, αλλά το έκανα για να αντιληφθούν πως ήταν να κάνουν αυτές τις χειρονομίες. Σταμάτησαν αμέσως επειδή υποθέτω πως δεν περίμεναν από μένα να κάνω αυτή την ενέργεια. Στη συνέχεια τους έκανα κάποιες αστείες γκριμάτσες και φιλούσα το δέρμα μου».

Για το άλλο περιστατικό με τον Τζιμπρίλ Σισέ: «Παίζαμε κάπου στη βόρεια Ελλάδα και πέταξαν στον Τζιμπρίλ Σισέ μια πλαστική μπανάνα. Όταν τον είδα να σταματά και να αντιδρά στους οπαδούς, έτρεξα κοντά του και του είπα. “Ξέχνα τους, σε χρειαζόμαστε”. Στο ημίχρονο ήταν όλοι πολύ αναστατωμένοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ