aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Βόλος κέρδισε τις εντυπώσεις, ο Παναιτωλικός το… ματς και την παραμονή!

Ο Βόλος κέρδισε τις εντυπώσεις, ο Παναιτωλικός το… ματς και την παραμονή!

Πετυχημένο φινάλε στη σεζόν και εξασφάλιση της παραμονής του στην Super League 1 και τη νέα σεζόν για τον Παναιτωλικό, ο οποίος κέρδισε με 1-0 τον Βόλο, στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής των play off.

Το ωραίο γκολ του Ντουάρτε στο 31’ σήμανε για τα «καναρίνια» το πέμπτο διαδοχικό ματς χωρίς ήττα και την δεύτερη σερί νίκη τους στο «μίνι» πρωτάθλημα αλλά, πάνω απ’ όλα, την κατάκτηση τριών βαθμών αντί του ενός που απαιτείτο μαθηματικά!

Στον αντίποδα, η ομάδα της Μαγνησίας έμεινε για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη ενώ αυτή ήταν και η πέμπτη ήττα της στα play out, αλλά δεν της κόστισε κάτι, ούσα αδιάφορη…

Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών και από τις δύο ομάδες, με τον Παναιτωλικό να τελειώνει το ματς με πέντε παίκτες από τις ακαδημίες του όπως και τα δύο δοκάρια που είχε ο Βόλος στο 2’ με την κεφαλιά του Μήτογλου και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, από τη νέα κεφαλιά του Γέντρισεκ!

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, με τον Βόλο να είσαι σαφώς πιο επικίνδυνος και να δημιουργεί τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει…

Αντιθέτως, ο Παναιτωλικός κυκλοφόρησε την μπάλα καλά, αντέδρασε στην πίεση του αντιπάλου του ενώ ήταν πιο ουσιαστικός και… αποτελεσματικός αφού μπόρεσε κι εκμεταλλεύθηκε το μοναδικό λάθος για να πετύχει εκείνος το τέρμα!

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τους φάση για γκολ μόλις στο 2’, με την κεφαλιά του Δημόπουλου από εκτέλεση κόρνερ να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες, ενώ στο 19’ ο Λιάβας πρόλαβε τον Μουνίθ πριν αυτός γίνει επικίνδυνος.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, τα «καναρίνια», που είχαν ένα καλό σουτ του Ρόσα στο 8ο λεπτό, πέτυχαν το 1-0, με ωραίο γυριστό σουτ του Ντουάρτε, μετά την επιμονή του Μπαΐροβιτς να κυνηγήσει τη φάση από το λάθος γύρισμα του Κυζιρίδη για τον Γκαραβέλη!

Στο 39’ ξανά ο Κυζιρίδη απέτυχε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, παρότι ήταν οφσάιντ που δεν καταλογίστηκε, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου ο Παναιτωλικός απείλησε για το 2-0 με τον Μπαΐροβιτς να μην μπορεί να «κρεμάσει» τον Γκαραβέλη.

Και στην αμέσως επόμενη φάση ο Βόλος είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτή την φορά με την «σκαστή» κεφαλιά του Γέντρισεκ να βρίσκει στην δεξιά δοκό της εστίας του Φερνάντες και στη συνέχεια τη μπάλα να απομακρύνεται.

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. «Βαριά» πόδια και από τους 22 παίκτες, αρκετά λάθη και πολλά φάουλ συνέθεσαν το «σκηνικό» ενώ είναι ενδεικτικό πως η πρώτη αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 63ο λεπτό.

Ξανά, φυσικά, από την ομάδα της Μαγνησίας, με τον Μπαλογιάννη ωστόσο να… αποκρούει με κεφαλιά αντί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ανενόχλητος στο πρώτο δοκάρι από την εκτέλεση κόρνερ του Μουνίθ…

Και η επόμενη ευκαιρία ήρθε από πλευράς Βόλου, αυτή την φορά με το «μονοκόμματο» σουτ του Μαξ στα όρια της περιοχής να αναγκάζει τον Φερνάντες να διώξει με εντυπωσιακή επέμβαση, στο 76’.

Η μοναδική φορά που οι γηπεδούχοι επισκέφτηκαν τα αντίπαλα καρέ δύο λεπτά μετά ήταν ικανή να τους χαρίσει και το 2-0, όμως ο Μπαΐροβιτς δεν έκανε σωστά την προβολή μετά το επικίνδυνο γύρισμα του Παρρά και έχασε την ευκαιρία για το… απόλυτο από πλευράς Παναιτωλικού.

Ακόμα κι έτσι, το ήδη διαμορφωθέν αποτέλεσμα (1-0) διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή Τζοβάρα, με τις δύο ομάδες να… ρίχνουν αυλαία για τις φετινές τους υποχρεώσεις και να ανανεώνουν το ραντεβού τους στη μεγάλη κατηγορία για τη νέα σεζόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Φερνάντες, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Παρράς, Ταχάρ (79’ Τσιγγάρας), Ντάλσιο, Ντουάρτε (79’ Μπελεβώνης), Ρόσα (61’ Άλβαρες), Αριγίμπι (61’ Μουνιέ), Μπαΐροβιτς (89’ Καββαδίας).

Βόλος (4-2-3-1): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Μήτογλου, Δημόπουλος (69’ Κορέλας), Φεράρι, Μπαλογιάννης (89’ Μπάλλας), Τσοκάνης, Μαξ, Μουνίθ, Κυζιρίδης, Γέντρισεκ (55’ Ζοάο).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ