aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο ΠΑΟΚ… ομορφαίνει!

Μοίρασε… χαμόγελα ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα επικράτησε 3-0 της Νόρτζελαντ σε φιλικό στο Άπελντορν της Ολλανδίας, στέλνοντας ανά διαστήματα ορισμένα ενθαρρυντικά μηνύματα παρότι είναι ακόμη αρκετά νωρίς. Καλή κυκλοφορία της μπάλας και άναπτυξη από τα πλάγια αλλά και κάθετα από τους «ασπρόμαυρους», ενώ αμυντικά ήταν άψογοι καθώς δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου!

Εξαιρετική παρουσία από τους… νέους Μιχάι και Αουγκούστο, ενώ άρεσαν και οι «παλιοί» Ενρίκε, Λημνιός, Ελ Καντουρι και Ζαμπά!

Έτσι ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ

Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Δεληγιαννίδη, Μιχάι, Κρέσπο και Σοάρες στην τετράδα της άμυνας. Κάτσε και Μίσιτς οι δύο στον άξονα, με τους Ενρίκε, Μπίσεσβαρ και Λημνιό να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Άκπομ.

Με φάση για την Νόρτζελαντ ξεκίνησε το παιχνίδι όταν ο Γένσεν εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των Θεσσαλονικιών αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν κάκιστο και δεν κατάφερε να βρει εστία. Ωστόσο, η ομάδα του Φερέιρα κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα και στην πρώτη της ευκαιρία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα (8’), με τον Ενρίκε να τροφοδοτεί τον Άκπομ και αυτός με άψογο πλασέ να ανοίγει το σκορ. Η αντίδραση των Δανών άμεση με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το σουτ του Ντάρμστραντ, ενώ στο 20’ η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Ατάνγκα.

Το ματς μετά το 20λεπτο ήταν φουλ ισορροπημένο και λίγο… νευρικό, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη και την Νόρτζελαντ μία αναγκαστική αλλαγή με τον Άντερσεν να παίρνει τη θέση του Ντάρμστραντ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ όταν ο Σοάρες έβγαλε την σέντρα αλλά ο Ενρίκε δεν βρήκε καλά την μπάλα με το κεφάλι και δεν κατάφερε να βρει εστία.

Φουλ αλλαγές από τον Άμπελ Φερέιρα με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, άλλαξε όλη την ενδεκάδα της ομάδας του. Ο Μελίσσας ήταν στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλη στην τετράδα της άμυνας. Αουγκούστο, Ελ Καντουρί οι δύο στον άξονα, με τους Ζαμπά, Στοχ και Πέλκα να πλαισιώνουν τον Γαϊτανίδη. Οι πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες έριξαν τον ρυθμό όπως ήταν λογικό αλλά σιγά σιγά οι Θεσσαλονικείς άρχιζαν να… βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και στο 65ο λεπτό η ομάδα του Φερέιρα έκανε δύο τα τέρματά της με τον Μελίσσα να κάνει το βολέ και να βγάζει ουσιαστικά ασίστ στον Γαϊτανίδη ο οποίος με λόμπα έγραψε το 2-0. Λίγα λεπτά αργότερα δε, ο Ελ Καντουρί με άψογη κάθετη πάσα βρήκε τον Ζαμπά και αυτός με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το 3-0.

Το τελευταία σφύριγμα βρήκε, λοιπόν, τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 3-0 της Νόρτζελαντ και να δείχνει αρκετά καλά σημάδια, σε ορισμένα σημεία του αγώνα. Αυτό που… άρεσε αρκετά ήταν η καλή κυκλοφορία των «ασπρομαυρων» και οι συνεργασίας που έβγαλε κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Αμυντικά ο «δικέφαλος του βορρά» ήταν αρκετά καλός και απειλήθηκε ελάχιστα, με τον Μιχάι να έχιε καλή παρουσία ενώ ο Ενρίκε και ο Λημνιός έδειξαν αρκετή διάθεση. Πολύ καλή παρουσία από τον Αουγκούστο στο δεύτερο μέρος, έχει την πρώτη σωστή πάσα που χρειάζεται για το build up και την δημιουργία του παιχνιδιού, ενώ οι Ελ Καντουρί, Ζαμπά ήταν θετικότατοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ