aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Παναθηναϊκός κοιτάζει Λυμπερόπουλο για αντι-Ζιλμπέρτο

Ο Παναθηναϊκός κοιτάζει Λυμπερόπουλο για αντι-Ζιλμπέρτο

Η πίεση του χρόνου για (άμεση) αντικατάσταση του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος αναμένεται να αποχαιρετήσει εντός της ημέρας τον Παναθηναϊκό, αλλά και οι πολύ περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των «πράσινων», οδηγούν εκ των πραγμάτων στην επιλογή του νέου τεχνικού διευθυντή μέσα απ’ την ελληνική «αγορά» και δη την «οικογένεια» του «τριφυλλιού».

Ξεκάθαρη απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη ούτε για το ποιος θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής ούτε και το αν θα υπάρξει επιπλέον στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος (και) με τιμ μάνατζερ ή θα τα αναλάβει όλα ένα πρόσωπο. Ολα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν και θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις ο Γιάννης Αλαφούζος. Τι θα «μεσολαβήσει» έως τότε; Πρώτο και κυριότερο, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να «κλειδώσει» η τελική «λίστα υποψηφίων» (και) για τις δύο θέσεις.

Οι στενοί συνεργάτες του Αλαφούζου έχουν προχωρήσει τις «υποψηφιότητες», επιζητώντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμη η παραμικρή επίσημη επαφή με κανέναν εξ αυτών! Η πρώτη λίστα είναι ήδη στα χέρια του προέδρου του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει «κόψει» τις περιπτώσεις των Κυργιάκου και Μπασινά (ο τελευταίος εργάζεται άλλωστε ήδη σε πόστο στην εθνική ομάδα). Από εκεί και πέρα, αφού πάρει ο Αλαφούζος την τελική shortlist, σκοπεύει να ξεκινήσει τις απευθείας συναντήσεις με τους υποψηφίους.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε πρώτο πλάνο για τη θέση του τεχνικού διευθυντή είναι αυτήν τη στιγμή το όνομα του Νίκου Λυμπερόπουλου, χωρίς όμως να θεωρείται δεδομένη η πρόσληψη. Συγκεντρώνει, ωστόσο, ένα «πακέτο» που καλύπτει τα «θέλω» που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, διότι έχει πλήρη εικόνα του υλικού της ομάδας, διαθέτει ήδη τη δική του «ατζέντα», ενώ έχει εργαστεί προ τριετίας ως τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ.

Ο ίδιος, όπως τονίσαμε, δεν έχει μιλήσει ακόμη επίσημα με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα ήταν αρνητικός σε μια τέτοια προοπτική, έχει συγκεκριμένη άποψη για το δυναμικό της ομάδας και θα ήταν διατεθειμένος να αναλάβει μια τέτοια θέση. Εκτός απ’ τον «Λύμπε», στις υποψηφιότητες είναι ακόμη το όνομα του Μλάντεν Πέτριτς, ενώ υπάρχει και μια περίπτωση απ’ το εξωτερικό, την οποία εξετάζει επί προσωπικού ο Αλαφούζος.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το αν ο πρόεδρος των «πράσινων» κρίνει πως θα «καλυφθεί» το κενό που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, θα αποφασιστεί και το αν θα γίνει κίνηση για πρόσληψη τιμ μάνατζερ. Η κατάσταση γενικά είναι πολύ ρευστή και ευμετάβλητη και πολλά θα ξεκαθαρίσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Εφόσον, πάντως, αποφασιστεί να προσληφθεί και τιμ μάνατζερ, στις υποψηφιότητες είναι και το όνομα του Τάκη Φύσσα (!), ο οποίος μολονότι κάηκε ως διευθυντής ποδοσφαίρου στο τελευταία πέρασμά του απ’ τον σύλλογο, κρίνεται από πολλούς στην ΠΑΕ ότι είχε απόλυτα πετυχημένο έργο ως μάνατζερ (με συγκεκριμένες αρμοδιότητες) στην εθνική ομάδα.

«Παίζει» ακόμη και η περίπτωση του Θανάση Κολιτσιδάκη, με τον οποίον έχει άριστη σχέση ο Ουζουνίδης. Τα πάντα, εντούτοις, θα κριθούν στα ραντεβού που θα κάνει ο ίδιος ο Αλαφούζος μέχρι τη Δευτέρα, (καθ)ορίζοντας τον τελικό κύκλο των αλλαγών που θα γίνουν στην ομάδα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ