aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Ουζουνίδης διορθώνει το πρόβλημα της ΑΕΚ

Ο Ουζουνίδης διορθώνει το πρόβλημα της ΑΕΚ

Στα τέσσερα ματς των ευρωπαϊκών προκριματικών που η ΑΕΚ έδωσε πέρυσι το καλοκαίρι, με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπριζ, δέχθηκε συνολικά τέσσερα γκολ. Και τα τέσσερα προήλθαν από κόρνερ. Είχε φανεί ήδη από τότε το μεγάλο πρόβλημα στις στατικές φάσεις, το οποίο όμως δεν λύθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αυτό το πρόβλημα το εντόπισε από το πρώτο… διάβασμα που έκανε στην ΑΕΚ. Και τη λύση του την έβαλε ως πρώτη και βασική προτεραιότητα.

Ήδη, μάλιστα, ο τεχνικός της ΑΕΚ έβαλε στο πρόγραμμα τη δουλειά πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Ο Ουζουνίδης δούλεψε την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας σε φάσεις κόρνερ και φάουλ έξω από την περιοχή. Εκτελεστές στα κόρνερ ήταν ο Μπακασέτας, ο Μοράν, ο Γκάλο και ο Λόπες, ενώ στα φάουλ ο Χουλτ, ο Μπάκακης, ο Μάνταλος και ο Λιβάγια. Στο πρώτο μάθημα των «στημένων», ο Ουζουνίδης έθεσε δυο βασικούς κανόνες.
Ο πρώτος: «Δεν θέλω να χάνουμε τις γραμμές μας και τις θέσεις μας, μέχρι να τελειώσει η φάση. Μη βιάζεστε να φύγετε».

Ο δεύτερος: «Να μη χάνουμε ποτέ τη συγκέντρωσή μας. Ποτέ. Όσες επαναλήψεις και να κάνουμε, αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτά τα δέκα δευτερόλεπτα της φάσης, δεν κάνουμε τίποτα. Πρέπει να το βάλουμε στο μυαλό μας. Ένας αν κοιμηθεί, ήρθε το γκολ από στημένη φάση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ