aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Ολυμπιακός «ξεπάστρεψε» τον Παναθηναϊκό και πάει… φορτσάτος στον τελικό!

Ο Ολυμπιακός «ξεπάστρεψε» τον Παναθηναϊκό και πάει… φορτσάτος στον τελικό!

Εντυπωσιακά ξεμπέρδεψε ο Ολυμπιακός με το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, όπως μαρτυράει και το τελικό 1-4 για την 10η αγωνιστική των play-offs της φετινής Super League και «βλέπει» τελικό Κυπέλλου.

Η ιστορία του ματς «γράφτηκε» στο πρώτο 20λεπτο, όπου είχαμε τα δύο γκολ του Μασούρα στο 7’ και στο 12’, το ακυρωθέν γκολ του Χασάν στο 14ο λεπτό για πέναλτι του Σα στον Ιωαννίδη το όποιο έχασε ο Βιγιαφάνιες τρία λεπτά μετά…

Ενώ στο 18’ ο Ιωαννίδης είχε δοκάρι και στο 38ο λεπτό ο Ελ Αραμπί σκόραρε βάζοντας τις βάσεις για το «διπλό» από το ημίχρονο κιόλας, με τον Μαουρίσιο να σημειώνει στο 53΄ πανέμορφο γκολ και τον Ελ Αραμπί να διαμορφώνει στο 72ο λεπτό το τελικό αποτέλεσμα!

Το «τριφύλλι» παρατάχθηκε αποδεκατισμένο αμυντικά και πλήρωσε… ακριβά κάθε του λάθος, με την ποιότητα των «ερυθρόλευκων» να αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε περιπτωση που τους δόθηκε η ευκαιρία.

Έτσι, ο μεν Παναθηναϊκός δεν μπορεί να περιμένει ούτε σε ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών λόγω τιμωρίας του Άρη για να βγει αυτός στην Ευρώπη.

Ο δε Ολυμπιακός πηγαίνει «ανεβασμένος» στον τελικό του Κυπέλλου το προσεχές Σάββατο κόντρα στον ΠΑΟΚ, στοχεύοντας σε ένα ακόμα νταμπλ.

Το ματς:

Το ντέρμπι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και αμφότερες τις ομάδες να ψάχνουν τα «πατήματά» τους, έχοντας «πειραματικές» άμυνες.
Ωστόσο, η ποιότητα των «ερυθρόλευκων» σε συνδυασμό με την πίεση τους ψηλά, είχαν σαν αποτέλεσμα να φτάσουν όχι σε ένα αλλά σε… τρία τέρματα μέσα στα πρώτα 15 λεπτά του ντέρμπι!

Ο Μπουχαλάκης προειδοποίησε μόλις στο 1‘, για να έρθει η χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων με το σουτ του Μπουζούκη μετά από τέσσερα λεπτά και μετά η… κατηφόρα.
Από αδράνεια στην μεσαία γραμμή και ωραία κάθετη του Ελ Αραμπί για τον Μασούρα, ο δεύτερος σούταρε με το «μυτάκι», σκοράροντας απέναντι στον Χριστογεώργο, για το 0-1, στο 7’!

Ο Ελ Αραμπί είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, στο 10ο λεπτό, σε πλασέ του από θέση μέσα αριστερά, για να έρθει τελικά το 0-2 για τον Ολυμπιακό δύο λεπτά αργότερα, με τον Μασούρα ξανά σκόρερ και τον Χασάν αυτή την φορά σε ρόλο «σερβιτόρου»…
Με το μομέντουμ υπέρ τους και τιμωρώντας κάθε λάθος στο ανοιχτό γήπεδο, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς κατάφεραν να… χτυπήσουν και τρίτη φορά, με τον Χασάν να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα στο 14’. Γκολ όμως, που, όχι μόνο δεν μέτρησε, αλλά με την χρήση VAR υποδείχτηκε και πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Με την φάση να γυρίζει πίσω λόγω της καθαρής ανατροπής του Ιωαννίδη από τον Σα που ναι μεν διέφυγε της προσοχής του διαιτητή Έκμπεργκ, αλλά «διορθώθηκε» με την χρήση της τεχνολογίας, στο 16ο λεπτό.

Ωστόσο, η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου δεν μπόρεσε να μειώσει σε 1-2 στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Σα να «ψαρεύει» τον Βιγιαφάνιες και να αποκρούει την εκτέλεσή του, πέφτοντας σωστά δεξιά!

Ο Παναθηναϊκός πάντως συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει ένα τέρμα που θα τον έβαζε ενδεχομένως ξανά στο ματς, παίζοντας ανοιχτά αλλά στάθηκε άτυχος στο 18’… Με τον Ιωαννίδη να βλέπει την ωραία του ατομική ενέργεια από αριστερά, να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ακολούθησε ένα ακόμα καλό σουτ του Μπουζούκη στο 23’, ενώ μετά το ημίωρο ο Ολυμπιακός… ανέβασε ξανά ταχύτητα και έφτασε κοντά στο 0-3 τρεις φορές.

Ο Χασάν δεν βρήκε καλά την μπάλα στην κεφαλιά που έκανε στο 34’, ο Καμαρά είδε τον Χριστογεώργο να μπλοκάρει την προσπάθειά του στο 37’, αλλά το… κακό τρίτωσε τελικά για τους γηπεδούχους στην αμέσως επόμενη φάση…

Όταν ο Μασούρας έκλεψε την μπάλα από τον Μοαυρίσιο, έφυγε στην αντεπίθεση από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη επικράτηση των Πειραιωτών!

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με δύο ακόμα καλές φάσεις, από μια εκατέρωθεν, αλλά ο Χριστογεώργος επενέβη αποτελεσματικά στο εντυπωσιακό γυριστό του Ρέαμπτσιουκ, στο 44’.

Ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ιωαννίδης έκανε αμαρκάριστος μια κεφαλιά από γέμισμα του Μακέντα από αριστερά, αλλά αστόχησε για λίγο…

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν εξίσου «γεμάτο», με τις φάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη και τον Μπουζούκη να βγάζει ωραία μπαλιά για τον Μακέντα αλλά εκείνον να μην μπορεί να κάνει την προβολή μπροστά από τον Σα στο 48’.

Ακολούθησαν η φοβερή επέμβαση του Χριστογεώργου σε σουτ του Εμβιλά τρία λεπτά μετά και το 1-3 από πλευράς ΠΑΟ, χάρη σε ένα πανέμορφο τέρμα του Μαουρίσιο, ο οποίος «ξέρανε» τον Καλογερόπουλο, στο 53’!

Ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός, ο Μπουζούκης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ξαναβάλει την ομάδα του στο… κόλπο, στο 56ο λεπτό, ενώ ο Ολυμπιακός απώλεσε διπλη ευκαιρία στο 65’, με τον Χριστογεώργο να λέει «όχι» στον Χασάν και τον Μολό να βάζει την κόντρα στον Λαλά…

Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με δική του διπλή χαμένη ευκαιρία, των Ιωαννίδη σε πρώτο και Βιγιαφάνιες σε δεύτερο χρόνο, στο 71ο λεπτό.

Κι αφού δεν ήρθε το 2-3, ακολούθησε… μοιραία το 1-4, με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει εντυπωσιακά με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ανδρούτσου από τα αριστερά, στο 72’!
Από εκείνο το σημείο και μετά, το ματς πήρε άλλη τροπή, με τις ευκαιρίες να μειώνονται αισθητά, τις αλλαγές των δύο προπονητών να κόβουν τον ρυθμό και είναι ενδεικτικό πως η πιο αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 88ο λεπτό, όταν ο Σα δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την προσπάθεια του Ενγκμπακοτό στην αντεπίθεση.

Ενώ ο Βιγιαφάνιες… κατάφερε και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του ντέρμπι, χωρίς αυτό πάντως να επηρεάσει το τελικό 1-4.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Χριστογεώργος, Μολό, Σάντσες, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (67’ Σανκαρέ), Μαουρίσιο (78’ Τζαβίδας), Ιωαννίδης (78’ Αϊτόρ), Μπουζούκης (62’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (67’ Ενγκμπακοτό).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Εμβιλά (78’ Μπρουμά), Καλογερόπουλος, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά (70’ Τιάγκο Σίλβα), Ρέαμπτσιουκ (46’ Λαλά), Μασούρας (71’ Φορτούνης), Χασάν (89’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ