aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Μανόλο  ξεπερνά την πρώτη του αγαπη

Ο Μανόλο  ξεπερνά την πρώτη του αγαπη

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκρυψε ποτέ ότι η καρδιά του έχει χώρο για δύο ομάδες: τη Σεβίλη και την ΑΕΚ! Στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» πέρασε σχεδόν το σύνολο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, από το 1981 έως το 1997 ενώ παρέμεινε στον σύλλογο την πρώτη δεκαετία του αιώνα, αρχικά ως τεχνικός της β’ ομάδας (2000-2007) και στη συνέχεια ως προπονητής της πρώτης (2007-2010).

Ωστόσο, από το 2010 όταν ανέλαβε για πρώτη φορά την ΑΕΚ ανάμεσά τους αναπτύχθηκε ισχυρός δεσμός, που κορυφώθηκε με την κατάκτηση του κυπέλλου του 2011 του μοναδικού τροπαίου που είχε κατακτήσει η Ενωση από το 2002 έως το 2016. Οι αγώνες που έχει δώσει ως τεχνικός της ΑΕΚ (115) πλησιάζουν τους αντίστοιχους στα 2,5 χρόνια θητείας του ως head coach της Σεβίλης (134).

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όμως, ο Χιμένεθ ετοιμάζεται ως προπονητής της ΑΕΚ να προσπεράσει το σύνολο των αγώνων που είχε με την ομάδα της Ανδαλουσίας. Μέχρι σήμερα έχει καθοδηγήσει τους «κιτρινόμαυρους» σε 19 ματς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ακριβώς όσα είχε και στη Σεβίλη. Την επόμενη Πέμπτη, στη ρεβάνς με τη Ντιναμό Κιέβου, θα τα κάνει 20! Ο απολογισμός του έχει ως εξής:

ΣΕΒΙΛΗ: 19 ματς 11 νίκες – 3 ισοπαλίες – 5 ήττες.

ΑΕΚ: 19 ματς 4 νίκες – 9 ισοπαλίες – 6 ήττες.

Η πρώτη θητεία του στην Ένωση διήρκεσε ένα χρόνο… παρά μία ημέρα. Ο Χιμένεθ αφίχθη στην Ελλάδα στις 7 Οκτωβρίου 2010 και αποχώρησε στις 5 Οκτωβρίου 2011. Επέστρεψε στις 19 Ιανουαρίου 2017 και παραμένει μέχρι σήμερα, καθώς πιστώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας, αφού με αυτόν στον πάγκο ο «δικέφαλος» διεκδικεί  τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Μετά το ισόπαλο 1-1 με την Ντινάμο, ο προπονητής της ΑΕΚ ευχήθηκε να παρατηρηθεί η προσέλευση του ματς με την Ντινάμο και στο αντίστοιχο με την Ξάνθη στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League, ενώ υποστήριξε ότι δύο παίκτες της ομάδας της ουκρανικής πρωτεύουσας έπρεπε να είχαν αποβληθεί στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

«Η ιδέα ήταν να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι με την αντικατάσταση του Γαλανόπουλου, ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Αϊντάρεβιτς, χρησιμοποιώντας το σώμα του, έπρεπε να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι και στα τελειώματα. Και ευτυχώς είχε τύχη. Αν το παίρναμε όλοι πιο σοβαρά, νομίζω ότι τα πράγματα θα γινόταν λίγο πιο εύκολα. Αν υπάρχει ο ίδιος αριθμός φιλάθλων με την Ξάνθη, τότε νομίζω ότι ο κόσμος θα μας δώσει πολλή περισσότερη ώθηση. Η Ντινάμο έφυγε με ένα αποτέλεσμα που την κρατά “ζωντανή”, της δίνει ελπίδες. Δεχθήκαμε ένα γκολ από ένα δικό μας λάθος και νομίζω ότι δεν είχαμε τύχη, γιατί η Ντινάμο στα τελευταία είκοσι λεπτά θα έπρεπε να παίξει με δύο παίκτες λιγότερους», υποστήριξε στο ΑΕΚ ΤV.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ