aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο εξτρέμ που «καίει» και ο χαφ

Η μετεγγραφολογία δεν έχει φουντώσει ακόμη. Έτσι γίνεται όταν τον Δεκέμβρη το πρωτάθλημα παίζεται στον πόντο και όχι στους πόσους πόντους διαφορά θα τερματίσει ο πρώτος. Βέβαια ονόματα γράφονται αρκετά όμως δεν είναι σε πρώτο πλάνο και κυρίαρχες οι μετεγγραφές. Σε ό,τι αφορά στην ΑΕΚ ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η ομάδα ψάχνει παίκτες που θα έρθουν με προοπτική να πάρουν φανέλα βασικού. Για τις δύο βασικές μετεγγραφές αλλά και όποιες συμπληρωματικές γίνουν (1-2 είπε ο Χιμένεθ) θα είναι με παίκτες που θα πρέπει να βοηθήσουν στον πρωταθλητισμό.

Ήδη η ΑΕΚ έχει μια μετεγγραφή που παίζει και πριν την 1η Ιανουαρίου. Τον Παναγιώτη Κονέ. Μια κίνηση που ούτως ή άλλως ήταν συμπληρωματική στα τέλη Αυγούστου και έτσι η ΑΕΚ είχε την πολυτέλεια να περιμένει περισσότερο από όσο έλεγαν οι προβλέψεις αλλά με τον τραυματισμό του Γιόχανσον και του Μάνταλου και την ουσιαστική… απουσία του Αϊντάρεβιτς είναι πλέον ένας παίκτης που η ΑΕΚ αν δεν τον είχε θα πάλευε για να τον αποκτήσει.

Χάρη στον Παναγιώτη και τον Γαλανόπουλο που σχεδόν από την αρχή που μπήκε στην ομάδα ήταν παίκτης ροτέισον, που μπορεί να βελτιώνεται όσο περνά ο καιρός. Όμως ήδη είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος και η ΑΕΚ χρειάζεται μόνο έναν παίκτη για να φτιάξει, μαζί με τον Σιμόες που η εντεκάδα ξεκινά από αυτόν, μια τετράδα στο κέντρο, και όποιους δύο επιλέξειι ο Μανόλο να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Ο παίκτης που θα έρθει όμως θα πρέπει να μπορεί να αφήσει άνετα στον πάγκο ακόμη και τον Σιμόες, χωρίς να τρέχει τίποτα. Και βέβαια να παίζει μαζί του.

Επειδή όμως υπάρχουν ήδη τρεις έτοιμοι και αξιόπιστοι για τη δυάδα στο κέντρο είναι δεδομένο πως η πρώτιστη ανάγκη είναι ο αριστερός εξτρέμ. Γι’ αυτό η ΑΕΚ θέλει να έχει κλείσει η μετεγγραφή πριν μπει το νέο έτος και ο παίκτης να είναι διαθέσιμος στο Αγρίνιο ανήμερα τα Φώτα. Αν είναι ο Ερνάνι εφόσον επιτευχθεί συμφωνία με την Πόρτο θα είναι ό,τι το καλύτερο. Όμως η ΑΕΚ έχει κι άλλες επιλογές. Και δεν θα μπει σε διαπραγματεύσεις αλά… Αραούχο αν δεν προχωρήσει γρήγορα η υπόθεση.

Από εκεί και πέρα ο Μασούντ ή ένας τέτοιος παίκτης ανεξαρτήτου ηλικίας ως αλλαγή πολυτελείας μπορεί να είναι ένα κερασάκι στην τούρτα που θα βοηθήσει στα πολλά και δύσκολα παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν. Σε ό,τι αφορά στον αριστερό μπακ κι εκεί δεν υπάρχει βιασύνη, αφού ο Χιμένεθ υπολογίζει τον Μπακάκη και για εκεί και ουσιαστικά θεωρεί και τους τρεις πλάγιους μπακ βασικούς. Θα γίνουν τέσσερις οι πλάγιοι μπακ αλλά όχι βιαστικά. Το ρόστερ μιλά από μόνο του για το αν αξίζει να έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που κάνουν τις μετεγγραφές μαζί με τον εκάστοτε τεχνικό διευθυντή από τον Γενάρη του 2017 μέχρι σήμερα. Θα μετρήσει πάλι το αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ