aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

O Eργο…τέλειος του Νίκκι απέκλεισε τον Άρη

Ξεκίνησε το απόγευμα, ψάχνοντας τις ισοβαθμίες με τον ΠΑΟΚ για την πρώτη θέση του ομίλου και το τελείωσε αποκλεισμένος και εκτός συνέχειας. Ο Άρης έπαιζε για δύο αποτελέσματα στο Παγκρήτιο, ώστε να συνεχίσει στην επόμενη φάση, όμως στο τέλος της ημέρας υπέστη ένα τεράστιο κάζο, που πλήγωσε ακόμα περισσότερο το πρεστίζ του συλλόγου.

Ο Εργοτέλης -αν και ομάδα της Football Leagie- δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, που πιθανώς να πίστεψε ότι μόνο με τις φανέλες θα πάρει το αποτέλεσμα.

Αυτό που φάνηκε στο γήπεδο ήταν πως μια ομάδα διψασμένη για ποδόσφαιρο τιμώρησε όλες τις αδυναμίες των φιλοξενούμενων, που μετά από απανωτά αποτυχημένα αποτελέσματα και στο πρωτάθλημα μπαίνουν σε περίοδο μεγάλης εσωστρέφειας (3-2).

Αν έβλεπε κανείς το πρώτο ημίωρο του ματς δεν θα στοιχημάτιζε ούτε ένα σεντ για την εικόνα που πήρε από εκεί και μετά. Ο Άρης είχε την κατοχή, πίεζε τον αντίπαλο του στο μισό γήπεδο, αλλά όλες του οι τελικές ήταν με κακές προϋποθέσεις. Άν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιες εξ’ αυτών είναι δύο σουτ του Μπάσα (11’, 17’) που απέκρουσε ο Κατσιμήτρος, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα και στις προσπάθειες από Μαρτίνες (21’) και Ματίγια (33’).

Η αναγκαστική αλλαγή του Βέλεθ (38’) ανακάτεψε την άμυνα του Άρη, που μέχρι να συνέλθει δέχθηκε το πρώτο τέρμα. Ο δαιμόνιος Έφορντ έκανε την κούρσα από τα αριστερά, ο Καντιμοίρης έβγαλε το πρώτο του σουτ του Ιατρούδη, όμως ο Μπουρσέλης που πήρε το ριμπάουντ με πλασέ που κόντραρε και σε αμυντικό των φιλοξενούμενων έκανε το 1-0 (44’).

Ο Εργοτέλης είχε ήδη στα χέρια του σκορ πρόκρισης, όμως οι Κρητικοί ήταν αποφασισμένοι να χτυπήσουν σε κάθε κόντρα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζόζεφ Εφορντ. Ο 22χρονος Αμερικανός επιθετικός ήταν πραγματική «σφαίρα», που δεν μπορούσαν να σταματήσουμε με τίποτα οι κιτρινόμαυροι. Από δική του ασίστ ο Ιατρούδης έκανε το 2-0 με πλασέ σχεδόν σε κενή εστία (50’), ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Αμερικανός έφυγε και πάλι στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο τρόπο νίκησε τον Καντιμοίρη για το 3-0 (53’)!

Κάποου εκεί, ο Άρης αποφάσισε να εμφανιστεί στο γήπεδο. Με μία προσωπική ενέργεια και διαγώνιο σουτ, ο Ντιγκινί μείωσε σε 3-1 (57) κι αυτόματα έβαλε την αμφιβολία στους παίκτες των γηπεδούχων που έχασαν μέτρα στο γήπεδο.

Η πίεση αυξήθηκε μαζί και τα λάθη. Το απλωμένο χέρι του Κοζωρώνη εντός περιοχής έφερε το πέναλτι στο 73ο λεπτό και ο Ντιγκινί με δυνατή εκτέλεση πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 3-2.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο υπολειπόμενο διάστημα, όμως το γκολ της πρόκρισης δεν ήρθε ποτέ. Ο Κατσιμήτρος με υπέροχη διπλή επέμβαση στέρησε το 3-3 στον Ντιγκινί (88’), ενώ στην επόμενη φάση το ξερό βολέ του Μενέντεθ πέρασε ελάχιστα άουτ στην τελευταία σημαντική στιγμή των παικτών του Σάββα Παντελίδη, που έμειναν εκτός συνέχειας με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Κοζορώνης, Γιακούμπου, Οικονόμου, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (69’ Καπνίδης), Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης (82’ Μαζουλούξης), Έφορντ, Κατσούρι

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Καντιμοίρης, Μπάσα (53’ Σιώπης), Ντιγκινί, Μαρτίνες (46’ Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματίγια, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Βέλεθ (38’ Δεληζήσης), Μάβραϊ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ