aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ εισαγγελέας ζητάει να ανοίξουν οι κάμερες στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο εισαγγελέας ζητάει να ανοίξουν οι κάμερες στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Το υλικό από τις κάμερες στα αποδυτήρια του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ θα ζητήσει ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας με έγγραφο που θα στείλει σήμερα στο τμήμα αθλητικής βίας της ελληνικής αστυνομίας, το οποίο να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις επεισοδίων διατάσει προκαταρκτική έρευνα ακόμη και αν δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από την εισαγγελία, να στείλει το υλικό από τις κάμερες στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ που εκδίκασε την υπόθεση και την Τρίτη, το αργότερο την Πέμπτη θα εκδώσει απόφαση.

Στις 11 το πρωί, εξάλλου, λήγει η προθεσμία για να καταθέσουν υπομνήματα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση.

Εισαγγελία Πειραιά καλεί Πλατανιά

Ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνων και των 26 ανθρώπων του Πλατανιά που είχαν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, για την 26η αγωνιστική (1/4), ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά με έγγραφο που έστειλε το Σάββατο το πρωί στους Κρητικούς.

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, για το οποίο οι Κρητικοί, με ανακοίνωσή τους, μετά το τέλος του αγώνα είχαν καταγγείλει κλίμα εκφοβισμού πάνω από τη φυσούνα και προπηλακισμούς παικτών και μελών του τεχνικού επιτελείου στο ημίχρονο (στο οποίο ο Πλατανιάς είχε προηγηθεί με 1-0, αλλά τελικά έχασε με 2-1) είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα.

«Εγιναν πρωτοφανή πράγματα για μένα. Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό. Εγιναν στα αποδυτήρια όταν το αποτέλεσμα ήταν στο 0-1 υπέρ μας» δήλωσε πρόσφατα ο ποδοσφαιριστής του Πλατανιά Χρήστος Καρυπίδης, ενώ και ο πρόεδρος του Πλατανιά Μανώλης Μαθιουλάκης με δηλώσεις που έκανε χθες στον ΣΠΟΡ FΜ κατήγγειλε ότι «πράγματι υπήρξαν βιαιοπραγίες εναντίον ποδοσφαιριστών».

Στο φύλλο αγώνα, στην έκθεση της αστυνομίας και του παρατηρητή της Super League δεν είχε γραφτεί τίποτα και ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 10.000 ευρώ για άναμμα πυρσών και ρίψη αντικειμένων.

Κίνδυνος για τον Ολυμπιακό, αν…

Η ποινική διαδικασία της υπόθεσης θα τραβήξει χρονικά. Το γεγονός, όμως, ότι υπάρχει σε εξέλιξη προανάκριση, ουσιαστικά υποχρεώνει τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου να κάνει και ο ίδιος ανάκριση: να καλέσει, δηλαδή, τους ανθρώπους του Πλατανιά που ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνα να καταθέσουν. Και προφανώς ο ΠΑΟΚ μέσω αναφοράς – καταγγελίας προς τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς θα πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εφόσον, λοιπόν, όταν κληθούν οι άνθρωποι του Πλατανιά από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, καταγγείλουν βιαιοπραγία, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος να ασκηθεί δίωξη στον Ολυμπιακού για το άρθρο «29» για «βία κατά αξιωματούχων αγώνα ή ομάδας» που προβλέπει μεταξύ άλλων αφαίρεση έξι βαθμών. Το άρθρο δηλαδή για το οποίο απολογήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» για τον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ