aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ… δαίμων της Λαμίας «ξαναχτύπησε» τον Παναθηναϊκό!

Ο… δαίμων της Λαμίας «ξαναχτύπησε» τον Παναθηναϊκό!

Η… δύναμη της παράδοσης επικράτησε των προσδοκιών που είχαν γεννηθεί από τα τελευταία φιλικά, στην Φθιώτιδα, με τη Λαμία να έρχεται ισόπαλη 1-1 με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Super League 1…

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20ο λεπτό, με τον Ρόμανιτς να εκμεταλλεύεται την κακή έξοδο του Διούδη και να σκοράρει σε κενή εστία, για να έρθει η ισοφάριση με πέναλτι και τη χρήση VAR για πρώτη φορά του Μακέντα, στο 35’.

Έτσι, ο υποτονικός και χωρίς ιδέες στην επίθεση Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει για μια ακόμα χρονιά, τρίτη, στο γήπεδό της τη «μαχητική» Λαμία, που δικαίως αποδεικνύεται σε… κακό του δαίμονα, ξεκινώντας με το… αριστερό τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα και χάνοντας δύο βαθμούς!

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγονται η χρήση του VAR σε τρεις περιπτώσεις από τον διαιτητή Σκουλά, όλες συνοδευόμενες και από σωστές αποφάσεις, η δυναμική παρουσία του κόσμου του «τριφυλλιού», αλλά και η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Μολό, ως αλλαγή.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας στα πόδια του στο ξεκίνημα, αλλά δεν είχε παραγωγή παιχνιδιού, βρίσκοντας απέναντι του μια καλά οργανωμένη άμυνα που φρόντιζε να κλείνει σωστά τους χώρους.

Οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Βύντρα, με τον Δώνη που συμμετείχε στη φάση να μην μπορεί να σουτάρει σωστά στη συνέχεια, αφού ο διαιτητής Σκουλάς σωστά δεν καταλόγισε παράβαση, στο 20’…

Η Λαμία όχι μόνο δεν κινδύνευσε ουσιαστικά, αλλά ήταν μάλιστα εκείνη που κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα, στο 20ο λεπτό. Όταν από «βαθιά» μπαλιά ο Γιόχανσον δεν μπόρεσε να κόψει τον Ρόμανιτς, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε και την κακή έξοδο του Διούδη, τον πέρασε με κεφαλιά και στη συνέχεια με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία, για το 1-0!

Με τον Ζαχίντ «εγκλωβισμένο», τον Κολοβό… άφαντο και τον Μακέντα να αναγκάζεται να γυρίσει πολλές φορές αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να «πατήσει» περιοχή, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Μακέντα στο ημίωρο, που μπλόκαρε εύκολα ο Βελλίδης.

Ωστόσο, τρία λεπτά μετά, η μπάλα βρήκε και πάλι σε χέρι παίκτη των γηπεδούχων μέσα στην περιοχή, στου Πλιάτσικα συγκεκριμένα, ο Σκουλάς έδειξε αρχικά κόρνερ, αλλά με την χρήση του VAR υπέδειξε σωστά την παράβαση. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση στο 35’, νίκησε τον Βελλίδη και ισοφάρισε σε 1-1 για το «τριφύλλι»!

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε ξανά στο 40ο λεπτό, με τον Κουρμπέλη, αλλά το γκολ ορθώς δεν μέτρησε αφού στην αρχή της φάσης ο Κολοβέτσιος ήταν οφσάιντ, ενώ στο 44’ ο Δώνης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη από θέση μέσα αριστερά.

Ο Σκουλάς με τη χρήση του VAR «κιτρίνισε» τον Μακέντα, με τη Λαμία να ζητάει απευθείας κόκκινη, για φάουλ πάνω στον Σάλιακα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπτου, για να πάνε οι δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Γιώργου Δώνη μπήκε μεν με διάθεση να γίνει πιο πιεστική, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Μια συνεργασία των Χατζηθεοδωρίδη-Ζαχίντ με το άστοχο σουτ του δεύτερου στο 49’ και μια σέντρα σουτ του Ινσούα στο 59’, ήταν όλα όσα είχαν να επιδείξουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού…

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο τεχνικός των φιλοξενούμενων να ρίξει στη… μάχη τον Μολό -που έκανε επίσημο ντεμπούτο- με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να αλλάξει τη… μοίρα της ομάδας του.

Οι Φθιωτοί από την πλευρά τους συνέχισαν να αμύνονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ προσπάθησαν να βρουν ένα δεύτερο γκολ μέσω της τακτικής των αντεπιθέσεων. Δεν τα κατάφεραν ούτε κι αυτοί, έχοντας την καλύτερη τους στιγμή στο 64ο λεπτό, με τον Κολοβέτσιο να προλαβαίνει όμως τον Καραμάνο και να διώχνει.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο «έσβηνε» η ένταση του αγώνα, με τις φάσεις να… εξαφανίζονται, τον Δώνη να μην κάνει καν την τρίτη του αλλαγή και το τελικό σφύριγμα του Θεσσαλού ρέφερι να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1, αφού το φάουλ του Μολό στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε στο τείχος…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λαμία (4-2-3-1): Βελλίδης, Βάντερσον, Αντέτζο, Βύντρα, Σάλιακας (90’+3΄Τσούκαλος), Δημούτσος, Πλιάτσικας, Ρόμανιτς (76’ Σκόνδρας), Μπεχαράνο, Καραμάνος, Τουράμ (62’ Βασιλόγιαννης).

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης (82’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (60’ Μολό), Μακέντα, Κολοβός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ