aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Μπίσεσβαρ έλυσε τα... μάγια για τον ΠΑΟΚ!

Ο Μπίσεσβαρ έλυσε τα… μάγια για τον ΠΑΟΚ!

Είχε ατυχία με τέσσερα δοκάρια, δύο τέρματα που σωστά δεν μέτρησαν ως οφσάιντ, πάνω από 25 τελικές, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση της Ξάνθης, επικρατώντας με 2-0.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός μπήκε στο ματς στο 64′ και αφού σκόραρε στο 80′, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη, προσέφερε στο 88′ και την ασίστ για το 2-0 με την κεφαλιά του Κρέσπο, υπογράφοντας το τρίποντο για τον «Δικέφαλο».

Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν, λοιπόν, αήττητοι την πορεία τους και παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το ματς

Όπως αναμενόταν στη θεωρία πριν από την έναρξη του ματς, ο ΠΑΟΚ έκλεισε από την αρχή της αναμέτρησης την Ξάνθη στα καρέ της ώστε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να αποβάλλει το όποιο άγχος προκύπτει σε τέτοιου είδους εντός έδρας αναμετρήσεις.

Μόλις στο 8’ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων, όταν από τα δεξιά ο Λημνιός έκανε τη σέντρα, ο Σφιντέρσκι τέλειωσε τη φάση με ένα γυριστό, αλλά πέρασε εκτός εστίας.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν επιλέξει να αμύνονται με πολύ βάθος και μέσα στην περιοχή τους ή τουλάχιστον αυτό τους ανάγκασε η πίεση του ΠΑΟΚ στα καρέ τους. Για αυτό τον λόγο, οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα άρχισαν να σουτάρουν εκτός περιοχής, αλλά στάθηκαν άτυχοι, ενώ έβαλε το… χεράκι και ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Άμπαντ.

Στο 19’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Πέλκα έξω από την περιοχή με την μπάλα να εξοστρακίζεται στη ρίζα του αριστερού δοκαριού της εστίας, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια να δει την μπάλα να χτυπά, αυτή τη φορά στο οριζόντιο δοκάρι.

Το τρίτο δοκάρι δεν άργησε, με τον Πέλκα και πάλι να σουτάρει εκτός περιοχής, αλλά το δυνατό βολέ που επιχείρησε «έγλειψε» το δεξί δοκάρι και πέρασε άουτ, σε μια φάση που δεν ήταν στον έλεγχο του Άμπαντ. Έπειτα από αυτό το… κύμα επιθέσεων, οι Ακρίτες μπόρεσαν να ελέγξουν τον ρυθμό, στο 37’ είδαν την εστία τους να παραβιάζεται, αλλά σωστά ο Σφιντέρσκι υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Σε ό,τι αφορά το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Καρασαλίδη (που πράγματι έκανε), ωστόσο ο Φωτιάς αφού έλεγξε ο ίδιος το video, έκρινε ότι ήταν εντελώς ακούσιο από τη στιγμή που η απομάκρυνση της μπάλας είχε από συμπαίκτη του τον Κοβάσεβιτς.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να επιτίθεται και μάλιστα στο 51’ ξαναβρήκε δίχτυα με τον Σφιντέρσκι, που πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Μάτος, ωστόσο και πάλι έπειτα από εξέταση VAR το γκολ σωστά δεν μέτρησε. Στον… χορό των χαμένων ευκαιριών μπήκε και ο Γιαννούλης στο 59’, όταν έκανε το πλασέ από αριστερά, ωστόσο νικήθηκε από τον Άμπαντ που απέκρουσε με το δεξί του χέρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ανίκητος γκολκίπερ της Ξάνθης είπε «όχι», αυτή τη φορά τον Πέλκα που προσέθεσε ακόμα μία χαμένη ευκαιρία στην προσωπική του στατιστική και της ομάδας του, ενώ στη συνέχεια ο Λημνιός με κεφαλιά (70’) και ο Μαουρίσιο (72’) έστειλαν την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο επεισοδιακή, αφού τελικά ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της νίκης! Μετά το τέταρτο δοκάρι στο 77’ από γυριστή κεφαλιά του Κρέσπο, τη λύση έδωσε ο Μπίσεσβαρ. Λημνιός και Ελ Καντουρί συνεργάστηκαν από τα δεξιά, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στο πέναλτι για τον Μπίσεσβαρ, το πρώτο σουτ απέκρουσε ο Άμπαντ, αλλά σε δεύτερο χρόνο, ο Ολλανδός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Το… κερασάκι στην τούρτα μιας αγχωτικής βραδιάς έβαλε και πάλι ο Μπίσεσβαρ. Με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 88′ έδωσε έτοιμο γκολ για τον Κρέσπο, που με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να υπογράψει το τελικό 2-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ