aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο Αστέρας… δίκασε την Ξάνθη!

Μετά από ένα… επεισοδιακό παιχνίδι και αντίθετους στόχους για τους δύο αντιπάλους, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε με 2-1 την Ξάνθη στα Πηγάδια, για την 6η αγωνιστική των play out της Super League 1.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν μόλις στο 6’ με τον Κρέσπι να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος, ενώ το πέναλτι του Λουίς Φερνάντεθ στο 85ο λεπτό εκτός από το «τρίποντο» έδωσε συνέχεια και στο αήττητο ρεκόρ τους στο «μίνι» πρωτάθλημα. Καθώς έχουν τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες πλέον, ενώ διατηρήθηκαν και στην έβδομη θέση!

Αντιθέτως, η θρακιώτικη ομάδα που έπαιζε έναν… τελικό σήμερα, ισοφάρισε στην επανάληψη χάρη στην κεφαλιά του Λισγάρα στο 56’, είδε τον Γκαργκαλατζίδη να σημειώνει ένα πολύ ωραίο τέρμα, δέκα λεπτά μετά, αλλά να ακυρώνεται σωστά με χρήση VAR, με αποτέλεσμα να γνωρίσει οδυνηρή ήττα, που την διατήρησε προτελευταία και με μεγάλο κίνδυνο να υποβιβαστεί…

Την επόμενη και τελευταία αγωνιστική η Ξάνθη φιλοξενείται από την ΑΕΛ, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τη Λαμία, με αμφότερα τα παιχνίδια να διεξάγονται το Σάββατο 18 Ιουλίου.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας μπήκε δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί αρκετά νωρίς, στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ… Καθώς από σέντρα του Σίτο από αριστερά και την προβολή του επερχόμενου Κρέσπι στο δεύτερο δοκάρι, σημειώθηκε το 0-1 μόλις στο 6’! Με την ψυχολογία στα… ύψη, αλλά και τις καλές συνεργασίες των παικτών του κυρίως από την αριστερή πτέρυγα, οι Αρκάδες «έφτιαξαν» και… σπατάλησαν κι άλλες φάσεις, για να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα και να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης από νωρίς.

Ωστόσο, η νέα προσπάθεια του Κρέσπι, ξανά από «γέμισμα» του Σίτο, στο 16ο λεπτό πέρασε άουτ, ενώ η ατομική ενέργεια του Τασουλή από αριστερά και το πλασέ του στην απέναντι γωνία του Αμπάντ, δύο λεπτά μετά, ήταν επίσης αναποτελεσματικά… Η Ξάνθη ισορρόπησε την κατάσταση στο δεύτερο μισό του πρώτου 45λεπτου, ανεβάζοντας την πίεσή της και παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να «πατήσει» με αξιώσεις στην εστία του Τσιφτσή.

Είναι ενδεικτικό πως όλες οι καλές στιγμές που κατέγραψαν οι γηπεδούχοι προήλθαν από «στημένες» μπάλες, με την κεφαλιά του Κάστρο στο 18’ από εκτέλεση του Μουλέν να περνάει άουτ. Κάτι που επαναλήφθηκε και 20 λεπτά αργότερα, ενώ ένα ξαφνικό σουτ του Ντε Αμορίμ δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα ανησύχησε τον Τσιφτσή, αλλά δεν στάθηκε ικανό να φέρει το 1-1…

Στην επανάληψη, ο Νίκος Καραγεωργίου έκανε διπλή «παρέμβαση» και ήταν η Ξάνθη εκείνη που ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι, ζήτησε πέναλτι πάνω στον Καρασαλίδη με το… καλημέρα, ενώ συνέχισε να απειλεί από στατικές φάσεις… Μάλιστα, χάρη σε μια τέτοια, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ήρθε και το 1-1, με τον Λιασγάρα να πηδάει πιο ψηλά από όλους και με σκαστή κεφαλιά να σκοράρει και να… λυτρώνει, προσωρινά, τους Ακρίτες!

Ο Αστέρας έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο στη φάση του 61ου λεπτού, με τον Ριέρα να φεύγε στην αντεπίθεση, να κάνει ένα ωραίο, τεχνικό, σουτ αλλά τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Πέντε λεπτά μετά, ήρθε η ανατροπή για την Ξάνθη, με το υπέροχο τέρμα του Γκαργκαλατζίδη -που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στην ανάπαυλα- αλλά τελικά αυτή έμεινε… ημιτελής καθώς το γκολ ακυρώθηκε μέσω του VAR!

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός έπεσε, οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Κώτσιρα να χάνει μια ακόμα ευκαιρία στο 79’, για να ακολουθήσει στο 83’ η είσοδος του Αλί Μπάμπα στο παιχνίδι ο οποίος κέρδισε πέναλτι στο… αμέσως επόμενο λεπτό. Πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Λουίς Φερνάντεθ, στέλνοντας τον Αμπάντ στα αριστερά και τη μπάλα στα δεξιά, στην φάση που ακολούθησε, για το 1-2… Η θρακιώτικη ομάδα ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Αντζουλά πάνω στον Γκαργκαλατζίδη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Τζήλο να της το… αρνείται, είδε το Ντε Αμορίμ να χάνει… ανενόχλητος την ευκαιρία του ματς για το 2-2 στο 95’ και τελικά ηττήθηκε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (4-4-2): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης (80’ Σόσα), Κασάδο, Φασίδης (46’ Κοβάτσεβιτς), Μουλέν, Τερκί (46’ Γκαργκαλατζίδης), Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον (80’ Τζουρίτσκοβιτς), Κάστρο (54’ Φοσέ).

Αστέρας Τρίπολης (4-2-3-1): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Αντζουλάς, Πασαλίδης, Τασουλής, Μουνάφο, Μπ. Φερνάντεθ, Σίτο (64’ Μπέλοκ), Ριέρα (83’ Αλί Μπάμπα), Κρέσπι, Λ. Φερνάντεθ (90’ Αλάγκμπε).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ