aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο άγιος… Μάριν

Ο Μάρκο Μάριν ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό. Ο Γερμανός μέσος, μπήκε στο 79′, σκόραρε στο 90+3′ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του 2-1, επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 1η αγωνιστική της Super League. «Ερυθρόλευκη» τρικυμία και αποδοκιμασίες στο πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας προηγήθηκε με πέναλτι του Μάσα (27′), ο Φορτούνης με «κεραυνό» ισοφάρισε στο 54′.

Οι πρωταθλητές γλίτωσαν το στραβό ποδαρικό στο 2017, με την 4η ανατροπή τους στη σεζόν, έστω και στην τελευταία φάση του αγώνα, κατάφεραν να φθάσουν στην 11η νίκη τους, σε 13 παιχνίδια και να αυξήσουν ξανά τη διαφορά τους από τη 2η Ξάνθη στους εννέα βαθμούς και να κατακτούν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Τρικυμία και αποδοκιμασίες στο πρώτο ημίχρονο

Όμως για να φθάσει σε αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός πέρασε μέσα από πολλά κύματα. Στο πρώτο ημίχρονο και μετά τα πρώτα 10 λεπτά πίεσης των γηπεδούχων, οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης κυριάρχησαν, απέναντι στον Ολυμπιακό που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία.

Και για να είμαστε πιο ακριβής, υπήρξαν στιγμές τρικυμίας στα «ερυθρόλευκα» μετόπισθεν, και είναι ευτύχημα για τους πρωταθλητές ότι πήγαν στην ανάπαυλα του αγώνα, χάνοντας μόνο με ένα γκολ διαφορά.

Οι φιλοξενούμενοι διαπιστώνοντας τα τεράστια κενά στην αμυντική γραμμή, αλλά και στις αλληλοκαλύψεις, όπου φανερή η απουσία του Μιλοβόγεβιτς, χτύπησαν στις αντεπιθέσεις.

Με κινητήριο μοχλό τον δαιμόνιο Πάμπλο Μάσα, δημιουργούσαν συνέχεια αναταραχή. Στο 26′ ο Μάσα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Ολυμπιακού, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Λεάλι, αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας με τη φόρα που είχε τον ανέτρεψε, και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, παρότι άφησε τη φάση να εξελιχθεί. Ο Μάσα δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0 για τον Αστέρα.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα της Αρκαδίας είχε τις ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο γκολ, κυρίως λόγω των αλλεπάλληλων λαθών από τους γηπεδούχους.

Πιο χαρακτηριστικές δύο φάσεις. Στο 36′ κακός υπολογισμός από τον Μποτία, με τον Λεάλι να διώχνει την μπάλα προ του Μάσα, στη συνέχεια της φάσης ο Ιταλός τερματοφύλακας βρέθηκε εκτός περιοχής σε θέση αριστερού μπακ, με τον Μποτία να σώζει τον Ολυμπιακό, διώχνοντας την μπάλα προ της γραμμής στη λόμπα του Μανιά.

Στο 45+2′ οι Μποτία και Φιγκέιρας τράκαραν μεταξύ τους, στην προσπάθεια να διώξουν την μπάλα, που έφθασε στον αιφνιδιασμένο από την εξέλιξη της φάσης, Τσιλιανίδη, που πλάσαρε βιαστικά και άστοχα.

Οι αποδοκιμασίες από τους… παγωμένους από όσα έβλεπαν, οπαδούς του Ολυμπιακού εντάθηκαν με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Γκολάρα ο Φορτούνης και ο λυτρωτής Μάριν

Τα δεδομένα άλλαξαν στο 2ο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός, χωρίς να ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του, άρχισε να γίνεται πιο πιεστικός.

Το γκολ με δεξί βολέ εκτός περιοχής από τον Κώστα Φορτούνη στο 54′, για το 1-1, όλοι περίμεναν να δώσει την ώθηση που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός.

Όμως αυτή δεν ήρθε. Οι φιλοξενούμενοι έριξαν γρήγορα τον ρυθμό του αγώνα, αλλά δεν είχαν τη φρεσκάδα του πρώτου ημιχρόνου για να πετύχουν δεύτερο χτύπημα στον Ολυμπιακό.

Ο Μπέντο έριξε στον αγώνα τον Ιντέγε, αντί του αρνητικού Καρντόσο, αλλά το γκολ δεν ερχόταν, κι όποτε ο Ντοναρούμα χρειαζόταν ήταν σταθερός κάτω από την εστία της Τρίπολης.

Εκτός από τη φάση του 90+3′ όπου οι συμπαίκτες του «πούλησαν» τον Ιταλό τερματοφύλακα. Ο Ντε Λα Μπέγια βρέθηκε μόνος απέναντί του, ο Ντοναρούμα έδιωξε την μπάλα, αλλά ο Μάριν που ακολούθησε τον Μάριν, με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΣΚΟΡΕΡ: 54′ Φορτούνης, 90+3′ Μάριν / 27′ πέν. Μάσα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος (Δ. Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 27′ Λεάλι, 44′ Σεμπά / 29΄ Τσιλιανίδης, 48′ Τσουκαλάς, 51΄ Γιαννούλης, 73′ Χαμντανί, 76′ Δημούτσος, 86′ Ντοναρούμα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: –

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Βιάνα, Μποτία, Καμπιάσο (64′ Ανδρούτσος, Μάρτινς, Μανθάτης (79΄ Μάριν), Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο (71′ Ιντέγε)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ Σίλβα, Γιαννούλης, Σελίν, Μπέρτος, Τσουκαλάς, Δημούτσος (79′ Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης, Μάσα (59′ Φαρίνια), Καλτσάς, Μανιάς (67′ Χαμντανί).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ