aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ντέλετιτς και… τετέλεσται!

Λύτρωση στο φινάλε και νίκη παραμονής για τη Λαμία που επικράτησε 2-1 της ΑΕΛ στο εξ αναβολής ντέρμπι ουραγών και άλλαξε τα δεδομένα στη μάχη για την παραμονή στην Super League.

Ο Ντέλετιτς στο 88ο λεπτό ήταν ο από μηχανής θεός για τη Λαμία, αφού με το γκολ που πέτυχε στο φινάλε απέναντι στην πρώην ομάδα τουλ, τη βούλιαξε στη βαθμολογία και παράλληλα έδωσε το φιλί της ζωής στους «μπλε» που προσπέρασαν ΟΦΗ και Παναιτωλικό και βρίσκονται στο -6 από την τελευταία θέση.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό, δεν είχε ρυθμό με τις δυνατές μονομαχίες να μονοπωλούν μέχρι το ημίωρο του πρώτου μέρους. Βέβαια μπορεί να μην υπήρχαν τελικές και μεγάλες φάσεις, όμως δύο κόρνερ ήταν ικανά να φέρουν από ένα τέρμα για κάθε ομάδα, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του ματς.

Η ομάδα του Γρηγορίου ήταν εκείνη που πήρε προβάδισμα στο 33ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τζανετόπουλος βρέθηκε φάτσα απέναντι από τον Νάγκι που έδιωξε, αλλά ο Αντέτζο πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η απάντηση από τους «βυσσινί» ήρθε με παρόμοιο τρόπο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν στην τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε κόρνερ με κατεύθυνση στην εστία και ο Επασί που δεν εκτίμησε καλά τη φάση έσπρωξε την μπάλα στην εστία του κάνοντας δώρο στην ΑΕΛ το γκολ της ισοφάρισης.

Το γκολ που δέχθηκαν στο φινάλε του ημιχρόνου φαίνεται πως ξύπνησε τους γηπεδούχους που μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα στο 52’ άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αλλά ο Νάγκι στην απόκρουση του αγώνα έσωσε την εστία του σε κεφαλιά εξ επαφής του Νάγκι μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραμάνου.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε καλύτερα, ο ρυθμός έπεσε και πάλι και το ματς πήγε στη δύναμη, απόρροια του ότι οι δύο ομάδες ήθελαν πάση θυσία να μην χάσουν.

Αποτέλεσμα πλην της φάσης του Αντέτζο που έβγαλε ο Νάγκι, που επίσης προήλθε από στατική μπάλα, δεν βγήκαν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Εκεί που το ματς έδειχνε πως θα πάει στο «Χ» και θα αφήσει ανοικτούς τους λογαριασμούς των δύο ομάδων ενόψει play-out ήρθε ο Ντέλετιτς για να πληγώσει την πρώην ομάδα του και να χαρίσει ανάσα σωτηρίας στη Λαμία. Ο Σέρβος στο 88’ βρήκε τον τρόπο να… χτυπήσει και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά από κεφαλιά πάσα του Αραμπούλι.

Ο MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Μίλος Ντέλετιτς. Ο Σέρβος στο 88’ όχι μόνο χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του, αλλά έδωσε μια νίκη που αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη της ουράς, αφού η Λαμία είναι στο +6 από την ουραγό ΑΕΛ, έχοντας προσπεράσει ΟΦΗ και Παναιτωλικό.

Η σφυρίχτρα: Δεν είχε δύσκολες φάσεις ο Γκορτσίλας. Τα πήγε καλά σε ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λαμία: Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Ντέλετιτς (90’+5’ Τζέιμς), Τζανδάρης, Μπεχαράνο (90’ +5’ Βασιλακάκης), Ρόμανιτς (76’ Πίτι), Αραμπούλι, Καραμάνος.

ΑΕΛ: Νάγκι, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Γκράουρ, Πινακάς (73’ Μουκάντζο), Στίφλερ, Κολομπίνο, Γιακιμόβσκι, Ντουρμισάι, Ακούνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ