aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΝταμπίζας: «Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο – Σε μια… γυάλα όλοι μας»

Νταμπίζας: «Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο – Σε μια… γυάλα όλοι μας»

Παναθηναϊκός χωρίς άλλοθι ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Νταμπίζας στην παρουσίασή του ως τεχνικού διευθυντή της ομάδας, μαζί με τον Γιώργο Δώνη σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας παράγοντας τόνισε πως οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι αποκλειστικά στις υποχρεώσεις τους, καθώς φέτος υπάρχουν συνθήκες να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα και δεν θα επηρεαστούν ούτε από εξωαγωνιστικούς παράγοντες.

«Είμαστε συνειδητοποιημένοι και έχουμε απαιτήσεις να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα έχει απαιτήσεις και θα ταιριάζει σε αυτά που θέλει ο προπονητής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την επικείμενη συμφωνία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ο κ. Νταμπίζας υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πλάνο που θα επηρεαστεί μόνο αν τα πράγματα γίνουν καλύτερα στο σύλλογο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής στη συνέντευξη Τύπου

Για την απόφασή τους να επιστρέψουν στον Παναθηναϊκό σε μία δύσκολη

«Θεωρώ ότι για να δημιουργηθεί μία κατάσταση και να την επιλέξεις, πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος τι θέλεις να κάνεις. Ο βαθμός δυσκολίας είναι ιδιαίτερα υψηλός. Το άλλο κομμάτι λέει πως όταν κάτι είναι δύσκολο, έχει μεγαλύτερη αξία. Η κάθε επιτυχία, η συλλογική προσπάθεια. Για εμένα είναι μία μεγάλη πρόκληση. Είναι λίγο ιντριγκαδόρικο όλο αυτό. Επειδή είναι διαφορετικά τα δεδομένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης και συνειδητοποιημένα επιλέξαμε να είμαστε εδώ».

Για τους στόχους της φετινής σεζόν

«Να είμαστε ισορροπημένοι στα κομμάτια του οικονομικού πλάνου. Από εκεί και πέρα να δημιουργήσουμε μία κατάσταση με αγωνιστικές απαιτήσεις. Είμαστε συνειδητοποιημένοι και έχουμε απαιτήσεις να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα έχει απαιτήσεις και θα ταιριάζει σε αυτά που θέλει ο προπονητής. Χρειάζεται μία χρονική διαδικασία, σε βάθος χρόνου που θα είναι αντάξια της ιστορίας του συλλόγου».

Για τη σύγκριση με το 2013 και το θέμα του γηπέδου

«Αισθάνομαι ότι πατάω καλύτερα το 2013 ήταν η πρώτη μου δουλειά. Και μετά τη σύμβαση που έκανα με την Ομόνοια έχω βελτιωθεί και νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολα για εμένα σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση αλλά είμαι συνειδητοποιημένος».

Για τις προσθήκες που απαιτούνται

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουμε συμφωνήσει εσωτερικά για τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο που θέλουμε να αγωνιστούμε. Γνωρίζοντας και τη μεταγραφική αγορά, και οι ομάδες μπαίνουν σε διαδικασία να ξεκινήσουν να δώσουν επίσημα παιχνίδια και να μην υπολογίζονται κάποιοι σε κάποιες ομάδες. Καλοί και κακοί παίκτες υπάρχουν παντού, εμείς ψάχνουμε τον κατάλληλο παίκτη. Το ρόστερ είναι σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωμένο. Κάποιες διορθωτικές αλλαγές μπορεί να υπάρξουν. Το ρόστερ είναι ολοκληρωμένο και δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από δικαιολογίες για τη χημεία της ομάδας. Είναι πολύ συγκεκριμένο και ξεκάθαρο».

Για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην ομάδα

«Είναι μία πραγματικότητα αυτή. Το ξέραμε πριν κάνουμε την επιλογή μας. Ο καθένας ορίζει τον τρόπο που θέλει να συμπεριφερθεί απέναντι στην ομάδα του. Αν υπάρχει δυσαρέσκεια είναι δικαίωμά του να την εκφράζει. Το συναίσθημα ταύτισης με την ομάδα είναι υπεράνω διοίκησης. Το κριτήριο για μένα πρέπει να είναι το συναίσθημα για την ομάδα. Δεν περισσεύει κανένας και το αν θα βάλει ο καθένας πλάτη είναι επιλογή του. Αυτό είναι κάτι που πρέπει ο καθένας να ακούσει τι θα πει ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής και να πάρει μία απόφαση. Είναι θέμα του πως βλέπει ο καθένας την σχέση του με τον σύλλογο. Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας το 2013 τότε ήταν και η συσπείρωση που υπήρχε. Ο Παναθηναϊκός είναι εκεί, ήταν και θα είναι».

Για τον ρόλο τους και ως παιδαγωγοί

«Είναι μία πραγματικότητα αυτή. Είναι μέρος της απόφασης που έχουμε πάρει. Δεν πρέπει να μας απασχολεί τίποτα ως ποδοσφαιρικό τμήμα, πέρα από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, από όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πρέπει να μπούμε σε μία… γυάλα. Δεν πρέπει να μας απασχολεί τίποτα πέρα από τις υποχρεώσεις μας. Θα είμαστε και απαιτητικοί. Γνωρίζουμε εμείς και οι ποδοσφαιριστές τι πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το έχουμε μιλήσει, το έχουμε συμφωνήσει και είναι επιλογή μας. Εμείς είμαστε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που έχουμε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Με τον σύλλογο που λέγεται Παναθηναϊκός και οφείλουμε να σεβαστούμε αυτό κάθε μέρα. Από την άλλη, πρέπει να τους παρέχουμε τις συνθήκες για να συμβεί αυτό. Εσωτερικά θα συμβεί αυτό. Εξωτερικά θα είμαστε προετοιμασμένοι και δεν θα αποτελέσει άλλοθι για επιτυχία ή αποτυχία που θα έρθει στο μέλλον».

Για την ευκαιρία που έχουν τα παιδιά αυτή τη στιγμή

«Είναι τεράστια ευκαιρία για αυτά τα παιδιά να γίνουν πρωταγωνιστές, σε μία ομάδα με τη δυναμική του Παναθηναϊκού. Μπορεί υπό άλλες συνθήκες να μην έπαιρναν αυτές τις ευκαιρίες και τώρα έχουν την ευθύνη και όλοι θέλουμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκούμε».

Για το αν η έλλειψη μεγάλων απαιτήσεων από τον κόσμο μπορεί να αποτελέσει «εφόδιο»

«Παρουσιάζεται συνεχώς μία αρνητική εικόνα προς τα έξω. Υπάρχει η δυνατότητα σε αυτή την κατάσταση να δοθούν ευκαιρίες έμπρακτα στα νέα παιδιά. Να μην φτάνουμε σε αυτό το σημείο από ανάγκη αλλά από επιλογή. Να φέρνεις παίκτες που θα έχουν σχέσεις με την ομάδα. Δημιουργούνται δεσμοί συναισθηματικοί. Είναι επιλογή συγκεκριμένη να δώσουμε ένα κομμάτι του μπάτζετ για μία στέρεα βάση από την Ακαδημία. Αυτό δεν γίνεται από την μία ημέρα στην άλλη. Το 2013/14 υπήρχαν οκτώ άτομα στην αποστολή από την Ακαδημία στο 0-3 στο Φάληρο. Ήταν από επιλογή. Τώρα είναι ευκαιρία να δώσουμε δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά. Φέτος είναι οι απαιτήσεις τέτοιες και εμείς πρέπει να τους προετοιμάσουμε».

Για τον Παϊρότζ

«Εμείς φτιάξαμε ένα πλάνο και στη συνέχεια προέκυψαν αυτές οι εξελίξεις με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το πλάνο προκύπτει με βάση την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Όταν έγινε το πλάνο, έγινε με συγκεκριμένο χρονικό ορίζονται και με ξεκάθαρη οριοθέτηση της διαδικασίας. Στην πορεία μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και εμείς δουλεύουμε με βάση το τώρα. Δεν μπορείς να δουλεύεις χωρίς να είναι κάτι δεδομένο. Αν υπάρξει μία αλλαγή και είναι προς το καλύτερο ή το χειρότερο, αυτό θα γίνει μελλοντικά. Εμείς πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση με τα σημερινά δεδομένα και το πλάνο δεν αλλάζει και έχει θεσμοθετηθεί με συγκεκριμένες παραμέτρους, αλλά κανένας σχεδιασμός που σέβεται η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει με πιθανά σενάρια».

Για τον Καμπετσή

«Υπάρχουν περιπτώσεις που μας έχουν απασχολήσει και τις έχουμε αξιολογήσει. Αν οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής πληροί τις προϋποθέσεις… Το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, αλλά όταν μιλάμε για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστή πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους εμείς. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έχουν γραφτεί στο παρελθόν, είμαστε σε μια φάση διαρκούς αξιολόγησης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ