aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΝόμος Μανούσου στον βούρκο της Λάρισας!

Νόμος Μανούσου στον βούρκο της Λάρισας!

Όσους τραυματισμούς δεν είχε στην καριέρα του, τους έχει μαζεμένους εδώ και 1,5 χρόνο στον Ατρόμητο, αλλά η μοίρα σήμερα έδωσε κάτι πίσω στον Γιώργο Μανούσο.

Ο εκ των πιο έμπειρων παικτών των Περιστεριωτών, επέστρεψε στη δράση έπειτα από 2 μήνες στα… pits, μπαίνοντας στο ματς κόντρα στην ΑΕΛ στο 85′ και τελικά κατάφερε να το καθορίσει, αφού με προσωπική του ενέργεια στο 89′, ο επιθετικός των «κυανολεύκων» διαμόρφωσε το τελικό 1-0 επί των «βυσσινί», χαρίζοντας ταυτόχρονα και την πρώτη νίκη στην ομάδα του στο πρωτάθλημα για το 2019.

Πέρα όμως από την… ιστορία του Γιώργου Μανούσου, το μοναδικό στοιχείο που πρέπει να τονιστεί, είναι ο αγωνιστικός χώρος του AEL FC Arena. Σε ένα γήπεδο-στολίδι, οι παίκτες και των δύο ομάδων διακινδύνευαν τη σωματική τους ακεραιότητα σε κάθε φάση, αποτελεί ξεκάθαρα θέμα τύχης, που ακόμα δεν έχει σημειωθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Βάσει αυτών των συνθηκών, στο κάτι σαν… ποδόσφαιρο που μπόρεσαν να παίξουν οι δύο ομάδες, ο Ατρόμητος είχε μεν μια πρωτοβουλία των κινήσεων και κυνήγησε πολύ περισσότερο μέχρι το τέλος το γκολ της νίκης και τελικά δικαιώθηκε στο τέλος. Από την πλευρά της η ΑΕΛ είχε πιο κραυγαλέες ευκαιρίες, ειδικά αυτή στα πρώτα λεπτά, αλλά έδειξε στο τέλος να ξεμένει από δυνάμεις.

Το ματς

Πολύ καλύτερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΛ και μάλιστα μόλις στο 3’ λίγο έλειψε να θέσει νέα δεδομένα στην αναμέτρηση, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, η οποία δημιουργήθηκε από κόρνερ του Ατρόμητου. Ο Ντέλετιτς βγήκε στην αντεπίθεση, ο Σάκιτς έκανε το λάθος, αλλά στο τελείωμα της φάσης, ο Μιλοσάβλιεβιτς δεν τέλειωσε σωστά τη φάση, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η δεύτερη επίσκεψη των γηπεδούχων στα καρέ του Ατρόμητου ήρθε στο 10’, με τον Μέγερι να έχει εύκολη δουλειά στο σουτ που επιχείρησε ο αμαρκάριστος Ντέλετιτς, με αυτό να είναι και το τελευταίο καμπανάκι που χρειάστηκε να ακούσουν οι παίκτες του Νταμίρ Κάναντι για να μπουν στις συνθήκες του ματς.

Από εκείνο το σημείο, οι Περιστεριώτες άρχισαν να πιέζουν από πολύ ψηλά την άμυνα τη ΑΕΛ, δημιουργώντας μέσω αυτής της ενεργητικής άμυνας, την πρώτη τους ευκαιρία στο 16’, με τον Κουλούρη να κάνει την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από τη σέντρα του Ουάρντα, αλλά ο Κρίστινσον με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Η απάντηση από τους Θεσσαλούς ήρθε στο 20’ με το σουτ του Μπαργκάν, μετά την απομάκρυνση του Ουάρντα, να περνά άουτ, αλλά έκτοτε τίποτα το ουσιαστικό. Η τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου έκανε πολύ προσεκτικούς τους παίκτες των δύο ομάδων, με τις μόνες καλές στιγμές να δημιουργούνται με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Φατιόν στο 43’, που πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λάρισα (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπαργκάν (85’ Λεοζίνιο), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόβσκι, Γκόλιας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Νούνιτς (77’ Σικάβκα), Γκοΐκοβιτς, Φατιόν (58’ Σεσέροβιτς)

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Ούμπιδες, Χατζηισαΐας, Μάντσον (82’ Νάτσος), Κατράνης, Κουλούρης, Ενσικουλού (66’ Μπρούνο), Καρασαλίδης, Ουάρντα (85’ Μανούσος)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ