aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Nα σπάσει το ρεκόρ του Δώνη

O ΠΑΟΚ θα δώσει το έκτο από τα επτά συνολικά (βάσει της τιμωρίας του) εντός έδρας παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών το απόγευμα (19.30) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Μοναδικός στόχος είναι η νίκη πρωτίστως για να ανέβει η ομάδα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς και να συνεχίσει την κούρασα πρωταθλητισμού που κάνει. Ωστόσο, υπάρχει και ένας δεύτερος στόχος και αφορά το σπάσιμο ενός ρεκόρ (στην εποχή Σαββίδη) που κρατά από τη σεζόν του Γιώργου Δώνη.

Τότε ο ΠΑΟΚ είχε κάνει επτά σερί εντός έδρας νίκες, σε όλες τις διοργανώσεις, στην εκκίνηση της σεζόν. Το ρεκόρ ισοφαρίστηκε στο ματς με τη Λαμία και σήμερα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει την ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω.

Ο Ρουμανός τεχνικός του ΠΑΟΚ γνωρίζει ότι η νίκη είναι μονόδρομος και γι’ αυτό ρίχνει μεγάλο βάρος στο επιθετικό πλάνο της ομάδας. Αυτό που τον προβληματίζει έντονα είναι η σύνθεση της μεσοεπιθετικής γραμμής, της τριάδας πίσω από τον Πρίγιοβιτς, αφού για τις υπόλοιπες θέσεις δείχνει να έχει καταλήξει στις αποφάσεις του. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ο Ρέι θα είναι κάτω από την εστία, η τετράδα στην άμυνα θα αποτελείται (από τα δεξιά προς τα αριστερά), από τους Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο και Λέοβατς. Οι δύο κεντρικοί μέσοι θα είναι ο Μαρουσίο και ο Τσίμιροτ, ο Βιεϊρίνια θα είναι ο ένας εξτρέμ και ο ο Πρίογιοβιτς ο φορ, ενώ σίγουρη μοιάζει και η συμμετοχή του Πέλκα.

Το που ακριβώς θα αγωνιστεί (άξονα ή στο αριστερό άκρο) θα εξαρτηθεί από το πώς θα απαντήσει ο 48χρονος κόουτς στο δίλημμα Μακ ή Ελ Καντουρί. Προβάδισμα έχει ο Σλοβάκος, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση ο Πέλκας θα πάρει ρόλο ως οργανωτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ