aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μύλος με την… ορφανή κάμερα του «Γ. Καραϊσκάκης»

Την ώρα που τα αρμόδια όργανα καλούνται να λάβουν αποφάσεις που θα κρίνουν ακόμη και τον τίτλο, το μόνο μέσο που θα μπορούσε να ρίξει άπλετο και πέρα από κάθε αμφισβήτηση φως στην υπόθεση των καταγγελιών για βίαιες επιθέσεις στους αγώνες του Ολυμπιακού με Πλατανιά και ΑΕΚ φαίνεται πως είναι… ορφανό.

Βάσει της υπουργικής απόφασης από τον Αύγουστο του 2015, η αστυνομία έχει στα χέρια της το οπτικοακουστικό υλικό που καταγράφεται μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε όλα τα γήπεδα της Super League, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία, τη διαχείριση και την αποθήκευσή του, εφόσον συμβαίνουν παρατράγουδα στους αγωνιστικούς χώρους, τις κερκίδες ή στους διαδρόμους των αποδυτηρίων. Αυτό το υλικό είναι που έχει ζητήσει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να διαβιβαστεί από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τη Live Sport, ο Ολυμπιακός έχει εγκαταστήσει ένα δικό του κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στο «Γ. Καραϊσκάκης» (κάτι αντίστοιχο φέρεται να έχει κάνει και ο ΠΑΟΚ), όπως έχει δικαίωμα να πράξει για να ελέγχει τους οπαδούς του. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως στα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου λειτουργεί μόνο μία κάμερα και προκύπτει το ερώτημα αν αυτή ελέγχεται από τη γηπεδούχο ομάδα ή την Αστυνομία. Βάσει νόμου πρέπει τον έλεγχό της να τον έχει η αστυνομία και μάλιστα αν δεν λειτουργεί το γήπεδο μπορεί να κριθεί ακατάλληλο για τη διεξαγωγή αγώνων. Αυτός είναι και ο λόγος που προβλέπεται σχετικός έλεγχος πριν την έναρξη κάθε σεζόν από τεχνική υπηρεσία της ΓΓΑ, ενώ η λειτουργία της κάμερας είναι απαραίτητη για τη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Η Live Sport αναφέρει πως την κάμερα στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης» χειρίζονται οι γηπεδούχοι, κάτι που αν επιβεβαιωθεί σημαίνει πως ευθύνη για το σβήσιμο του υλικού (για το οποίο μίλησαν χθες από πλευράς Ολυμπιακού) ανήκει τόσο στους «ερυθρόλευκους», όσο και στην αστυνομία που θα έπρεπε να είχε υπό τη δική της εποπτεία τη λειτουργία της κάμερας και την αποθήκευση του υλικού που έχει καταγράψει.

Σύμφωνα με το Goal, η Αστυνομία οφείλει βάσει νόμου να ελέγχει τρεις μέρες πριν από κάθε αγώνα το κάθε γήπεδο και αν δεν υπάρχει ή δεν λειτουργεί όπως πρέπει το σύστημα με τις κάμερες, δεν μπορεί να δώσει άδεια τέλεσης της αναμέτρησης. Παρ’ όλα αυτά, οι ιθύνοντες της αστυνομίας έβαλαν την σχετική υπογραφή πριν τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ και το ματς διεξήχθη κανονικά.

Όπως καταλαβαίνεται, υπάρχει… αλαλούμ με πολλούς υπεύθυνους στην υπόθεση και η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θα κληθεί να αποφασίσει βάσει μαρτυριών και καταθέσεων, ενώ αν υπήρχε καταγεγραμμένο υλικό από τις κάμερες θα υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία που θα δικαίωναν τη μία ή την άλλη πλευρά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ