aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μόρας ο λυτρωτής για την ΑΕΛ

Παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ στο 16ο λεπτό από το γκολ του Καλτσά, η ΑΕΛ επικράτησε 2-1 του Αστέρα, σε ένα ματς που «έκαιγε» μετά την επικράτηση του ΠΑΣ μέσα στην Λιβαδειά.

Η ομάδα του κάμπου βέβαια χρειάστηκε ένα αυστηρό ως ανύπαρκτο πέναλτι, για να φτάσει στην ισοφάριση με τον Φατιόν στο 30ο λεπτό που είδε τον Μουνάφο να…κάνει πέναλτι στον Κούνιτς. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα που σημείωσε ο Μόρας στην καριέρα του, στο πρωτάθλημα της Super League.

Πολλά παράπονα (δίκαια) από τους Αρκάδες για την διαιτησία του Παπαπέτρου, αφού μετά το γκολ του Μόρα στο 69’ με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Μπέρτος τραβάει καθαρά τον Μανιά, ενώ αυτός πάει για το 2-2, τον τραβά καθαρά. Στους 30 βαθμούς η ΑΕΛ, που ξεπέρασε τον Πανιώνιο και την Ξάνθη και νιώθει ασφαλής. Ο Αστέρας πλέον έχει τον ΠΑΣ στον… σβέρκο του με έναν πόντο διαφορά.

To ματς

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με 3-4-1-2 τον αγώνα, ενώ ο Αστέρας με πολύ επιθετικές διαθέσεις και με πίεση ψηλά. Από μια στημένη φάση, όπου ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Γκοϊκοβιτς πέρασε μόλις άουτ. Ο Αστέρας όμως ήταν εκείνος που κατάφερε το πρώτο «χτύπημα» στο ματς, όταν όλη η ομάδα της ΑΕΛ ανέβηκε πάνω από τη μεσαία γραμμή, ο Μανιάς έφυγε στην κόντρα, βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Κρίστινσον που απέκρουσε αρχικά, όμως στην επιστροφή ο Καλτσάς, κοντρόλαρε και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ στο 16’.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να ελέγχουν τον αγώνα και μάλιστα ήταν εκείνοι που είχαν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κώτσιρας γύρισε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι από δεξιά, αλλά ο Μανιάς αστόχησε. Αμέσως μετά η γηπεδούχος ήταν εκείνη που κέρδισε το πέναλτι, με τον Κούνιτς να μαρκάρεται από τον Μουνάφο, σύμφωνα με τον Παπαπέτρου, κάτι που δεν συνέβη ποτέ, μιας και το πέναλτι ήταν εξαιρετικά υπερβολικό ως ανύπαρκτο. Ο Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση για το 1-1. Η ΑΕΛ μέσα σε δύο λεπτά, έχασε την ευκαιρία να πάρει και το προβάδισμα, αλλά το σουτ του Μόρα απέκρουσε ο Αθανασιάδης.

Ο Αστέρας πάντως συνήλθε και στο 43’ μετά από ένα σουτ και πολλές κόντρες, ο Καλτσάς από το σημείο του πέναλτι, σούταρε, αλλά ο Κρίστινσον με το πόδι, γλίτωσε τους γηπεδούχους για να κλείσει ισόπαλο το πρώτο μέρος στο 1-1.

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Φέστα αντικατέστησε τον Ακόστα με τον Σεσέροβιτς. Ωστόσο άφησε την κατοχή της μπάλας στον Αστέρα σε ένα δεύτερο μέρος με πολλά και σκληρά μαρκαρίσματα και συνεχείς διακοπές στο παιχνίδι. Η ΑΕΛ θέλησε ν’ αφήσει στον αντίπαλο της την κατοχή για να βρει χώρους. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, ήρθε στο 64’ με ένα μακρινό σουτ του Φατιόν που πέρασε έξω. Όμως πέντε λεπτά αργότερα ο Μόρας, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με ωραία κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΛ, στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 2-1.

Ο Αστέρας είχε την δική του ευκαιρία για άμεση απάντηση, όμως ο Κρίστινσον είπε όχι στην κοντινή προσπάθεια του Μανιά μετά από εκτέλεση φάουλ και γύρισμα του Μουνάφο, με τον Μπέρτο να τραβάει πάντως τον φορ του Αστέρα και τον Παπαπέτρου, να λέει να συνεχιστεί το ματς. Ο Παράσχος έριξε στο παιχνίδι τον Ρόλε και τον Αραβίδη για το τελευταίο τέταρτο του ματς, χωρίς όμως οι φιλοξενούμενοι να καταφέρουν να κάνουν κάτι ουσιαστικό, με την ΑΕΛ να πανηγυρίζει μια καθοριστική νίκη, που την έστειλε στην 9η θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ