aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜόρας: «Ας μου αποδείξουν οι Έλληνες διαιτητές ότι δεν είναι κακοί»

Μόρας: «Ας μου αποδείξουν οι Έλληνες διαιτητές ότι δεν είναι κακοί»

Η ΑΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως γκολ (0-0) με τον ΟΦΗ για την όγδοη αγωνιστική της Super League. Οι «βυσσινί» έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Τάσου Παπαπέτρου και τα εξέφρασαν με ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του ματς.

Ο Λαρισαίος κεντρικός αμυντικός κι αρχηγός της ομάδας, Βαγγέλης Μόρας,  υποστήριξε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Τριπλός μπελάς» ότι η απόδοση των Ελλήνων διαιτητών κατέστησε επιβεβλημένη την έλευση ξένων για τα μεγάλα ματς της Super League και κάλεσε να τους «αποδείξουν ότι δεν είναι κακοί».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Αν κάνεις δύο νίκες είσαι ψηλά, ενώ με δύο ήττες πέφτεις. Ο καθένας πρέπει να κοιτάξει την ομάδα του, για να πάρει όσο πιο γρήγορα γίνεται τους βαθμούς. Στο δεύτερο γύρο το να σηκώσεις κεφάλι και να πάρεις βαθμούς, με όλα αυτά που βλέπουμε, είναι πιο δύσκολο».

Για την ΑΕΛ: «Δε θεωρώ ότι κόντρα στον ΟΦΗ είχαμε αρνητική εικόνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα γκολ. Πείτε το ατυχία, πείτε το ανικανότητα. Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δε σκοράραμε. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ στη συνέχεια για να εμφανιστούμε πιο ποιοτικοί. Το σημαντικό είναι όταν δεν νικάς να μη χάνεις, καθώς στην πορεία θα υπάρξουν παιχνίδια που θα μπορέσουμε να τα πάρουμε. Είναι φυσιολογικό να μην υπάρχει σταθερότητα στην ομάδα, καθώς το καλοκαίρι ήρθαν καινούριοι παίκτες, ενώ έγινε και η αλλαγή του προπονητή. Με τον ΟΦΗ και την Ξάνθη ήμασταν καλοί, αλλά υπήρξαν λάθη στη διαιτησία που πέρασαν σε δεύτερο πλάνο, λόγω και τον επεισοδίων του προέδρου με τους φιλάθλους της ομάδας. Για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς σε ένα ματς, πρέπει να δίνονται και κάποια σφυρίγματα. Κάποιοι παίζουν με τον ιδρώτα έντεκα παιδιών. Όταν κάτι γίνεται συνεχόμενα παύει να είναι λάθος».

Για τη διαιτησία: «Αυτοί που είναι υπεύθυνοι ας κάνουν κάτι, διότι δε γίνεται να λένε μόνο ότι για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει καλύτερη οργάνωση. Στο κομμάτι διαιτησία υστερούμε πολύ. Ας μου αποδείξουν οι Έλληνες διαιτητές ότι δεν είναι κακοί. Ας βρουν τον τρόπο, ας το δουν εγωιστικά και ας βελτιωθούν, διότι οι παίκτες χάνουν το σεβασμό προς τους διαιτητές. Υπάρχουν δύο πέναλτι σε εμένα κι ένα στον Ντέλετιτς που δεν έχουν δοθεί, το ένα μάλιστα δεν το έδειξε καν η τηλεόραση. Για ποιο λόγο είναι εκεί η τηλεόραση αν δεν δείχνει αυτά τα πράγματα. Εμείς δε ζητάμε τη βοήθεια κανενός, απλώς θέλουμε να μας δίνουν αυτά που βλέπουν. Δεν έχω θέμα σε ένα οριακό οφσάιντ ή φάσεις που είναι ανθρώπινες. Πάνω στην ένταση του αγώνα λάθη κάνουν όλοι. Δε μιλάω για μία κίνηση που δεν είναι εύκολο να τη δεις».

Για τους ξένους διαιτητές: «Με αυτά που κάνουν οι Έλληνες είναι αναγκαστικό να γίνει. Οι Έλληνες δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν τον ποδοσφαιριστή. Τους δίνουν μία σφυρίχτρα και νομίζουν ότι είναι αυτοκράτορες. Μακάρι και στα δικά μας παιχνίδια να είχαμε ξένους διαιτητές. Πάντως, προς τα εκεί το πάνε. Οι «μεγάλοι» δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες, γιατί να τους εμπιστευτούμε εμείς; Γιατί οι ομάδες είναι σε κατηγορίες, αναλόγως με το μέγεθός τους; Το ίδιο το σύστημα παραδέχεται ότι οι Έλληνες είναι ανίκανοι, φέρνοντας ξένους».

Για το αν η χρήση του VAR θα βοηθήσει: «Λάθη θα γίνουν, το θέμα είναι να γίνονται λιγότερα. Το VAR θα σε βοηθήσει σε πράγματα που δε βλέπεις. Το Σάββατο αν υπήρχε το VAR, το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό».

Για το αν είναι υπέρ της τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών: «Να ισχύει για όλους. Είναι σωστό και δίκαιο να εφαρμόζεται για όλους ό,τι λέει ο νόμος. Όχι να πετάει ο ένας φωτοβολίδα και να τιμωρείται με πρόστιμο και ο άλλος με μείον τρεις βαθμούς».

Για τους λόγους που δεν κάθονται στο τραπέζι οι ομάδες για να λύσουν αυτά τα θέματα: «Δεν ξέρω. Ίσως δεν το θέλουν, ίσως ο ένας θέλει να κυριαρχήσει στον άλλον. Όσο δε συνεργάζονται όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για το καλό του ποδοσφαίρου, αυτό δε θα βελτιωθεί».

Για την κατάσταση που υπάρχει στην ΑΕΛ και την κόντρα του ισχυρού άνδρα της ομάδας, Αλέξη Κούγια, με μερίδα οπαδών: «Αν πάρουμε ένα ματς θα βελτιωθεί η ψυχολογία μας και μπορεί να κάνουμε σερί θετικών αποτελεσμάτων Πρέπει να αντιδρούμε ως ομάδα. Στα πόδια μας είναι να νικήσουμε στη Λιβαδειά κι αν γίνει αυτό θα αλλάξουν τα δεδομένα. Δε χρειάζεται να υπάρχει άγχος. Το να μην έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου είναι πάντα ένα μείον. Δεν κάνει καλό στην ομάδα και πρέπει να το αφήσουμε εκτός. Υπάρχει η κόντρα του προέδρου με τον κόσμο, που κάνει κακό στην ομάδα και τους παίκτες. Εμείς πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας και να συγκεντρωθούμε στο στόχο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ