aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜήτρογλου: «Με βοήθησαν πολύ τα επτά χρόνια στον Ολυμπιακό»

Μήτρογλου: «Με βοήθησαν πολύ τα επτά χρόνια στον Ολυμπιακό»

Ο Κώστας Μήτρογλου κάνει πράγματα και θαύματα φέτος στην Μπενφίκα, αποτελώντας τον πολυτιμότερο παίκτη των «αετών» τη φετινή σεζόν. Ο «Μητρογκόλ» αναφέρθηκε σε όλα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο site της UEFA.

Μεταξύ άλλων ο Ολυμπιακός, αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι η παρουσία του στους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν πάρα πολύ σημαντική για την μετέπειτα πορεία του.

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Μήτρογλου για το ξεκίνημα του, τη φετινή χρονιά και την πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για το ξεκίνημα της καριέρας του: «Ήταν δύσκολο να εγκαταλείψω τη Γερμανία, αλλά ήταν πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Έφευγα από την οικογένειά μου, τους φίλους και τον τόπο που μεγάλωσα και πηγαίνει κάπου που δεν ήταν πραγματικά μια ξένη χώρα για μένα, αλλά όπου δεν μιλούσα τη γλώσσα. Νομίζω ότι ήταν η σωστή κίνηση. Πιστεύω ότι τα επτά χρόνια μου στον Ολυμπιακό με βοήθησαν πολύ. Ήταν η πρώτη επαγγελματική ομάδα που έπαιξα. Αφομιώθηκα καλά και δεν άργησα να ξεκινήσω το σκοράρισμα, που είναι η ψυχή μου ως επιθετικός. Ετσι ξεκίνησαν όλα για μένα».

Για την παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ:«Έχω παίξει πολλά παιχνίδια στο Champions League, μετά από αυτόν τον αγώνα, αλλά το ντεμπούτο μου ήταν σίγουρα μια μεγάλη υπόθεση για μένα, γιατί νομίζω ότι για όποιον είναι παθιασμένο με το ποδόσφαιρο, είναι το απόλυτο. Κάνεις τα πάντα για να παρακολουθήσεις το Champions League στην τηλεόραση, πόσο μάλλον να αγωνιστείς σε αυτό. Θυμάμαι το γκολ, αλλά όταν είσαι στη μέση ενός παιχνιδιού, δεν σταματάς για να σκεφτείς: “Ω, είναι το Champions League και εγώ μόλις σκόραρα ένα γκολ”. Μόνο μετά τομ αγώνα συμβαίνει αυτό. Είναι ένα πολύ δύσκολη διοργάνωση για να σκοράρεις, επειδή είσαι αντιμέτωπος με τους καλύτερους στον κόσμο. Όλα συμβαίνουν πολύ πιο γρήγορα και μπορεί να έχεις μόνο μισή ευκαιρία για να σκοράρεις σε ένα παιχνίδι».

Για το ματς με την Ντόρτμουντ:«Έπαιξαν πολύ γρήγορα και είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά στο γήπεδο μας ήταν πάντα και θα είναι, πολύ δύσκολο για αυτούς να κερδίσουν. Κάναμε καλή δουλειά. Εμείς κρατήσαμε ανέπαφη την εστία και σκοράραμε, όπως θέλαμε, αν και γνωρίσαμε ορισμένες δύσκολες καταστάσεις. Σίγουρα. Θα θέλαμε να είχαμε σημειώσει και ένα δεύτερο γκολ, αλλά και το 1-0 είναι εντάξει. Πως αισθάνθηκα όταν πέτυχα το γκολ; Κυρίως ανακούφιση, γιατί η Ντόρτμουντ ήταν πολύ καλή. Ηταν μία πολύ καλή κίνηση, ένα πολύ σημαντικό γκολ για εμάς».

Για την παρουσία της οικογένειας του στο παιχνίδι στη Γερμανία:«Θα είναι υπέροχα να έχω την οικογένεια και τους φίλους μου να παρακολουθούν το παιχνίδι στο γήπεδο. Ο πατέρας, η μητέρα μου και η γιαγιά μου. Όμως δεν θα προσπαθήσω να δω κάποιον από αυτούς, γιατί θέλω να είμαι ήρεμος. Ολοι το περιμένουμε αυτό και πάνω από όλους οι φίλαθλοι της Μπενφίκα που θα είναι εκεί. Θα είναι συγκλονιστικό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ