aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜηνύματα ελπίδας από τον ΠΑΟΚ, 2-0 την Μπριζ

Μηνύματα ελπίδας από τον ΠΑΟΚ, 2-0 την Μπριζ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 την Κλαμπ Μπριζ με γκολ των Κουλούρη και Πέλκα και έδειξε πως βαδίζει σε καλό δρόμο εν όψει του γ’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Με ενέργεια, ταχύτητα και δουλεμένη σε τακτικό επίπεδο η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς, θετικά στοιχεία από Τζάλμα Κάμπος στο ντεμπούτο του.

O ΠΑΟΚ έπαιξε δυνατό φιλικό απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, μια ομάδα που ήδη είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και απέδειξε πως έχει καλά στοιχεία σαν ομάδα. Ο “Δικέφαλος” κέρδισε με 2-0 με τέρματα των Κουλούρη και Πέλκα στο 70′ και στο 80′.

Το σύνολο του Ιβιτς δημιουργεί ελπίδες για τα ματς που “έρχονται” στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έδειξε συνοχή στο παιχνίδι του, είχε ενέργεια και ταχύτητα και έδειξε είναι καλά δουλεμένο σε τακτικό επίπεδο. Υπήρχαν δύο όμορφα γκολ λόγω ταχύτητας το πρώτο και εκτέλεσης το δεύτερο και γενικά ο ΠΑΟΚ φανέρωσε πως βαδίζει σε σωστό δρόμο, έστω κι αν είναι ακόμη νωρίς για να υπάρχει ενθουσιασμός. Ο Τζάλμα Κάμπος στο ντεμπούτο του έκανε σαφές πως διαθέτει ποιότητα αγωνιστικά και είχε δύο δοκάρια ενώ για τον “Δικέφαλο” δεν αγωνίστηκαν οι Σάχοφ, Μπίσεσβαρ και Μπρκιτς.

Ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ, δοκάρι η Κλαμπ Μπριζ

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τον Γλύκο τερματοφύλακα, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Λέο Μάτος, Πούγγουρας, Τζαβέλλας, Λέοβατς, οι Τζιόλης και Τσίμιροτ στο κέντρο, ο Μυστακίδης αριστερά, ο Τζάλμα δεξιά και ο Περέιρα πίσω από τον Αθανασιάδη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Στο 6′ ο “Δικέφαλος” έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν Ντενσβίλ έκανε λάθος, η μπάλα έφτασε στον Περέιρα ο οποίος πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση (βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ).

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα κύλησε με τον “Δικέφαλο” να “πατάει” καλύτερα σε σχέση με την Κλαμπ Μπριζ ενώ στο 12′ ο Τζάλμα κατέβασε ωραία την μπάλα μετά από βαθιά μπαλιά, σέντραρε στον Μυστακίδη όμως εκείνος δεν κατάφερε με πλασέ να κάνει το 1-0. Στο 13′ οι Βέλγοι έφτασαν κοντά στο γκολ καθώς είχε δοκάρι ο Στορμ ενώ στο 15′ ο Λέοβατς βρέθηκε σε καλή θέση ωστόσο έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 16′ το δυνατό σουτ από τον Τζάλμα δεν βρήκε στόχο, έτσι χάθηκε ακόμη μια ευκαιρία για τον “Δικέφαλο” και στο 17′ ο Ιθκιέρδο βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Καλός επιθετικά ο “Δικέφαλος”, πρόβλημα στα μετόπισθεν

Γενικώς στο πρώτο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ επιθετικά έδειχνε καλά στοιχεία, ειδικά από τα άκρα αλλά υπήρχε πρόβλημα μπροστά από τα στόπερ καθώς στον άξονα οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να “εμποδίσουν” όπως θα έπρεπε τους παίκτες των Βέλγων με αποτέλεσμα να έχουν χάσουν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Στορμ και Ιθκιέρδο. Ο τελευταίος στο 22′ βρήκε τον Βόσεν, εκείνος σούταρε αλλά απέκρουσε ο Γλύκος ο οποίος μάλιστα είπε “όχι” στην εξέλιξη της φάσης όταν ο Ιθκιέρδο από κοντά έκανε νέο σουτ.

“Κεραυνός” από τον Τζάλμα και… δοκάρι

Στο 27′ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι μετά από κεραυνό” του Τζάλμα. Ο τελευταίος έπιασε το σουτ στον “αέρα” και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας. Στο 34′ ο Γλύκος έκανε λάθος και στην πορεία της φάσης ο Σίμονς πλάσαρε άστοχα και στο 39′ το γύρισμα του Περέιρα “σταμάτησε” πάνω στον τερματοφύλακα της Κλαμπ Μπριζ. Στο 41′ ο Ντε Μποκ σούταρε όμως δεν “νίκησε” τον πορτιέρο των “ασπρόμαυρων” που μπλόκαρε και το ημίχρονο έληξε δίχως σκορ (0-0). Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο έδειξε θετικά στοιχεία στην ανάπτυξή του με κορυφαίο τον Λέο Μάτος από τα δεξιά και πιο απειλητικό παίκτη τον Τζάλμα (δοκάρι) αλλά από την άλλη καταγράφηκαν και αδυναμίες γιατί ο “Δικέφαλος” δεν είχε τον παίκτη μπροστά από την άμυνα για να “κόψει” τους Βέλγους όταν αυτοί έβγαιναν σε κόντρα επίθεση.

Πεσμένος ο ρυθμός, πολλές αλλαγές αλλά και ευκαιρία με Τζάλμα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε αρκετές αλλαγές και συγκεκριμένα στο παιχνίδι μπήκαν οι Γλύκος, Χαρίσης,, Πέλκας, Κίτσιου, Μαλεζάς και Ροντρίγκες ο οποίος στο 48′ έκανε το γύρισμα στον Αθανασιάδη αλλά δεν δημιουργήθηκε επικίνδυνη κατάσταση για την Κλαμπ Μπριζ. Ως το 55′ δεν δημιουργήθηκε κάποια αξιόλογη φάση και ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει. Στο 59′ ο Τζάλμα σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να χάσει ευκαιρία. Στο 60′ μπήκαν στο ματς οι Ζάιρο, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουλούρης και Κρέσπο ενώ στο 64′ ο Χαρίσης είδε την κίτρινη κάρτα μετά από φάουλ που έκανε.

Γκολ ο Κουλούρης, άψογη αντεπίθεση από τον ΠΑΟΚ

Στο 67′ ο Κλαουντέμιρ σούταρε αλλά απέκρουσε -δύσκολα- ο Βελλίδης στην αριστερή του γωνία. Στο 70′ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με “δράστη” τον Κουλούρη. Ο “Δικέφαλος” αναπτύχθηκε ωραία (μετά από αντεπίθεση), ο Ροντρίγκες από τα αριστερά βρήκε τον νεαρό φορ και εκείνος έκανε το 1-0. Στο 73′ ο Ροντρίγκες σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ ενώ στο 76′ δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του Σίμονς και του Κίτσιου (αμφότεροι δέχτηκαν κίτρινη).

Γκολάρα από Πέλκα και 2-0

Στο 80′ έγινε το 2-0 όταν ο Πέλκας πήρε την μπάλα στο κέντρο, ελίχθηκε και με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της Κλαμπ Μπριζ πετυχαίνοντας πανέμορφο γκολ. Εν συνεχεία δεν άλλαξε κάτι και ο ΠΑΟΚ κέρδισε (2-0) κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση.

ΠΑΟΚ: Γλύκος (46′ Βελλίδης), Λέο Μάτος (46′ Κίτσιου), Πούγγουρας (46′ Μαλεζάς), Τζαβέλλας (60′ Κρέσπο), Λέοβατς (60′ Γιαννούλης), Τζιόλης (46′ Χαρίσης), Τσίμιροτ (60′ Κοροβέσης), Περέιρα (46′ Πέλκας), Μυστακίδης (46′ Ροντρίγκες), Τζάλμα (60′ Ζάιρο) και Αθανασιάδης (60′ Κουλούρης)

Κλαμπ Μπριζ (η αρχική ενδεκάδα): Μπουτέλ, Κουλς, Ντενσβίλ, Ντε Μποκ, Σίμονς, Ντομίνγκες, Βανάκεν, Βόρμερ, Βόσεν, Στορμ και Ιθκιέρδο. Έπαιξαν ακόμη οι Ενγκελς, Γουέσλει, Κλαουντέμιρ, Μπρουζές και Πέιτερς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ