aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μικρό προβάδισμα η ΑΕΛ, σε ματσάρα επί πάγου

Οι «βυσσινί» έσπασαν την κακή παράδοση και με τη νίκη 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης πήραν μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Η σαρωτική Λάρισα προηγήθηκε 2-0 με τους Ντέλετιτς 6’, Ζίζιτς 22’ και 3-1 αφού μετά την μείωση του Τσιλιανίδη στο 43’ με εκτέλεση φάουλ, ο Φατιόν έκανε το 3-1 στο φινάλε του ημιχρόνου. Πολύ καλύτερος ο Αστέρας στην επανάληψη, μείωσε με τακουνάκι του Μανιά στο 67’.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΛ επί του Αστέρα για όλες τις διοργανώσεις, μετά από 11 ματς που οι Λαρισαίοι δεν μπορούσαν να πάρουν νικηφόρο αποτέλεσμα. Σοβαρό λάθος του Σίπκα στο 1-0 που κόβει τον Ντέλετιτς με ανύπαρκτο οφσάιτντ σε τετ-α-τετ στο 18′. Δύσκολη, αλλά είναι σωστή η απόφαση για το πέναλτι στο 45′ υπέρ της ΑΕΛ.

Το ματς

Αποφασισμένη και με ένα από τα τρία αποκτήματα της σε κάθε γραμμή, τους Γιακιμόφσκι, Σεσέροβιτς και Ζικάβκα μπήκε η ΑΕΛ στο ματς και ευτύχησε να προηγηθεί πολύ γρήγορα. Ο Ντέλετιτς προειδοποίησε στο 5’ με διαγώνιο σουτ που έφυγε λίγο έξω, αλλά στο 6ο λεπτό με μια εξαιρετική κούρσα και αφού πήρε την μπάλα λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή, δίχως να βρει ιδιαίτερη αντίσταση πλάσαρε τον Αθανασιάδη για να κάνει το 1-0. Η πρώτη απειλή από τον Αστέρα ήρθε στο 12’, αλλά το πλασέ του Τσιλιανίδη, έφυγε λίγο έξω από τα καρέ του Κρίστινσον.

Στο 18’ ο Ντέλετιτς φεύγει από κανονική θέση μετά από κεφαλιά του Σεσέροβιτς στον κενό χώρο, αλλά ο Σίπκας σηκώνει τη σημαία και κόβει το τετ-α-τετ. Ο Αθανασιάδης εξουδετερώνει με δυσκολία προσπάθειες των Σικάβκα και Φατιόν, αλλά δεν θα μπορούσε να έχει απάντηση στο 22’ στην εκτέλεση φάουλ του Ζίζιτς που με ένα «τούβλο» από 30 μέτρα έκανε το 2-0 για να δώσει ένα μεγάλο προβάδισμα στους «βυσσινί».

Η ΑΕΛ με τον Σκοπιανό Γιακιμόφσκι να έχει πολλά ανεβάσματα από τα αριστερά, έβγαζε συνεχώς γεμίσματα προς την περιοχή του Αστέρα, με τους Σικάβκα και Ντέλετιτς να μην τελειώνουν τις φάσεις όπως θα έπρεπε. Στο 43’ οι Αρκάδες κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή με τον Τσιλιανίδη, με τον πρώην άσο του Ηρακλή να πιάνει μια υπέροχη εκτέλεση και να στέλνει πρώτα την μπάλα στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και μετά στα δίχτα για τη μείωση σε 2-1.

Ο Φερνάντεθ αμέσως μετά σουτάρει με τον Κρίστινσον να μπλοκάρει δύσκολα, για να έρθει στο αμέσως επόμενο λεπτό, η ανατροπή του Ντέλετιτς από τον Αθανασιάδη, σε μια φάση που ο πορτιέρε του Αστέρα αν και βρίσκει την μπάλα, γκρεμίζει τον Σέρβο. Ο Φατιόν ήταν εύστοχος στην εκτέλεση για να πάει και πάλι τη διαφορά στα 2 γκολ για το 3-1.

Ένας άλλος Αστέρας μπήκε στην επανάληψη και μετά το 55’ άρχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο. Στο 54’ ο Φερνάντεθ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κρίστινσον, ενώ ο Μανιάς στη συνέχεια δεν θα προλάβει, αφού έδιωξε ο Γκοϊκοβιτς. Στο 63’ ο Ιγκλέσιας, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κρίστινσον από κοντά, αλλά στο 67’ οι Αρκάδες έφτασαν στη μείωση του σκορ, όταν ο Κυριακόπουλος έβγαλε ωραία σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Μανιάς με τακουνάκι πάνω στην κίνηση και το πόδι στον αέρα, νίκησε τον Ισλανδό πορτιέρε της ΑΕΛ για να μειώσει σε 3-2.

Οι Αρκάδες απείλησαν και στο 69’ με ένα γύρισμα του Δουβίκα, όπου δεν πρόλαβαν δύο παίκτες του Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν, μετά από εντολή του Παράσχου να φορτώνουν τη δεξιά πλευρά, θέλοντας να αξιοποιήσουν την κόπωση του Γιακιμόφσκι, αλλά η κόπωση και των δύο αντιπάλων, έφερε μικρή παραγωγή φάσεων στο φινάλε, για να έρθει το 3-2 που αφήνει τα πάντα ανοικτά για τη ρεβάνς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΛ: Kρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιακιμόφσκι, Φατιόν, Σεσέροβιτς (75’ Μπαργκάν), Ντέλετιτς, Νούσιος (61’ Νούνιτς), Σικάβκα (80’ Πίτι), Μιλοσάβλιεβιτς

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (82’ Ρόλε), Φερνάντες (67’ Δουβίκας), Μανιάς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ