aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜελίσσας από… ατσάλι και πισωγύρισμα για Παναθηναϊκό

Μελίσσας από… ατσάλι και πισωγύρισμα για Παναθηναϊκό

Έβαλε τέλος στο σερί του Παναθηναϊκού με εξαιρετικό Μελίσσα και πήρε ανάσα ο Παναιτωλικός! Η ομάδα του Δέλλα επικράτησε 1-0 του «τριφυλλιού» στο Αγρίνιο με σκόρερ στον Εντινγκά (6’) και πήρε ώθηση για τη συνέχεια, ενώ οι ηττημένοι, που δεν εκμεταλλεύτηκαν την απώλεια της ΑΕΚ, έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην τρίτη θέση. Μένοντας στην πέμπτη.

Πολιόρκησαν την αντίπαλη άμυνα οι «πράσινοι» στο δεύτερο μέρος, αλλά αφενός ήταν αναποτελεσματικοί, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Ενγκμπακοτό (67’) και αφετέρου βρήκαν απέναντί τους έναν ανίκητο τερματοφύλακα.

Το ματς

Η συνταγή που ακολούθησε ο Λάζλο Μπόλονι και ο Παναθηναϊκός ήταν η γνωστή. Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά, είχε καλά τρεξίματα και ένταση στο παιχνίδι του, κάνοντας «μπαμ» ότι ξεκάθαρος στόχος του ήταν ένα γρήγορο γκολ.

Με σκοπό να «χτίσει» πάνω σε αυτό στη συνέχεια. Εν μέρει, κύλησε αρχικά το παιχνίδι όπως το σχεδίαζε ο Ρουμάνος, με μια σημαντική διαφορά. Ότι η ομάδα του είχε μια αδράνεια σε στατική φάση, την οποία πλήρωσε πολύ ακριβά. Ο Αριγίμπι εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης στην προσπάθειά του να διώξει, έστρωσε την μπάλα στα πόδια του Εντινγκά που βρήκε εστία με δυνατό σουτ. Αυτή η φάση άλλαξε άρδην τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Ο Παναιτωλικός οχυρώθηκε πίσω, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει, αφού υστέρησε στην τελική απόφαση και στην τελική προσπάθεια και ουσιαστικά δεν είχε κλασική ευκαιρία στο πρώτος μέρος. Προς το φινάλε βγήκε μπροστά, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν επικίνδυνα στην κόντρα, αφού διάβασαν ότι υπήρχαν κενά πίσω.

Αισθητά διαφορετικό ήταν το ματς στο δεύτερο μέρος. Έπειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε μπρος, είχε και πάλι παλμό. Με τη διαφορά, ότι στο δεύτερο μέρος ήταν πραγματικά επικίνδυνος, πάτησε πολύ στην αντίπαλη περιοχή και είχε αρκετές καλές φάσεις από το 55’ και μετά. Φάσεις μεν, δίχως γκολ δε. Αφού συνάντησε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα απέναντί του. Συν το γεγονός ότι έβγαλε και μόνος του τα μάτια του. Από το 60’ και μετά «σφυροκόπησε» τον Παναιτωλικό για ένα τέταρτο, αλλά ελέω Μελίσσα και δικής του ανικανότητας να σκοράρει, έμεινε το 1-0.

Το κρίσιμο σημείο ήταν το διάστημα ανάμεσα στο 61’ και το 67’, όπου αρχικά είχε τη διπλή ευκαιρία με Μαουρίσιο και Ιωαννίδη, ενώ έξι λεπτά μετά ο Ενγκμπακοτό κατάφερε να αστοχήσει από κοντά σε κεφαλιά-πάσα του Βιγιαφάνιες (το οποίο αποφάσισε να αποσύρει ο Μπόλονι λίγο μετά). Σε μια φάση όπου έχει βάλει το χέρι του και πάλι ο Μελίσσας. Στην τελική ευθεία και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πίεσε, αλλά πλέον άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις και αυτοπεποίθηση. Βλέποντας ότι είναι ανίκητος ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

MVP: Αδιαμφισβήτητα ο Μελίσσας ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και με τις επεμβάσεις έκρινε την αναμέτρηση

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντινγκά (77′ Τζανακάκης), Ταχάρ (65′ Τσιγγάρας), Ντάλσιο (85′ Κωνσταντόπουλος), Αριγίμπι (84′ Αρσούρα), Ντίας, Καρέλης (77′ Βέργος)

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό(80′ Τζαβίδας), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Καραγιάννης(83′ Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες(73′ Μακέντα), Μαουρίσιο, Νγκμπακοτό(83′ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής (46′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ