aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜε «ζωγραφιά» του Λουίς Φερνάντεθ πέρασε από τη Λάρισα ο Αστέρας Τρίπολης!

Με «ζωγραφιά» του Λουίς Φερνάντεθ πέρασε από τη Λάρισα ο Αστέρας Τρίπολης!

Λουίς Φερνάντεθ α λα Κριστιάν Ρονάλντο!

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Αστέρα Τρίπολης με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ που θύμισε τον Πορτογάλο σταρ, ολοκλήρωσε την ανατροπή της ομάδας του και της χάρισε μια σπουδαία νίκη στην έδρα της ΑΕΛ (1-2), στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των play-out.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 42’ με πανέμορφο γυριστό του Μιλοσάβλιεβιτς, αλλά οι Αρκάδες αντέδρασαν άμεσα, με τον Μπαράλες να ισοφαρίζει με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Ράσταβατς ανέβηκε -έστω και προσωρινά- στην 7η θέση της βαθμολογίας, ενώ ξέφυγε στο +3 από τους «βυσσινί».

Το ματς
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά επιφυλακτικά το παιχνίδι, με την ΑΕΛ να έχει ελαφρά πρωτοβουλία, ωστόσο δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της, με την πρώτη τελική της να έρχεται στο 8’ με ένα μακρινό σουτ του Βινίσιους.

Μετά το πρώτο τέταρτο, ο Αστέρας Τρίπολης επιχείρησε να ισορροπήσει και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Παρ’ όλα αυτά, δεν δημιούργησε κάποια σημαντική ευκαιρία, καθώς δεν είχε τον τρόπο.

Στο 31’, οι γηπεδούχοι απείλησαν, με τον Μιλοσάβλιεβιτς να μπαίνει στην περιοχή και να επιχειρεί διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου. Κάπου εκεί έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, μέχρι τουλάχιστον το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους.

Στο 42’, οι «βυσσινί» δικαιώθηκαν για την υπεροχή τους, με τον Μιλοσάβλιεβιτς να ανοίγει το σκορ (1-0) με εντυπωσιακό γυριστό μέσα από τη μικρή περιοχή, σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε άμεσα, καθώς ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους: μετά από γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή, ο Μούζεκ ανέτρεψε τον Μπαράλες, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-1 (45’+4’).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ, με τους Αρκάδες να ανατρέπουν την εις βάρος τους κατάσταση (1-2). Συγκεκριμένα, στο 55’ ο Λουίς Φερνάντεθ εκτέλεσε με εκπληκτικό τρόπο το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του και έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Κρίστινσον.

Από ‘κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να παγώσουν το ρυθμό και περιορίστηκαν σε παιχνίδι αντεπιθέσεων, ωστόσο ήταν πιο απειλητικοί.

Στο 66’, ο Μουνάφο επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Κρίστινσον. Επτά λεπτά αργότερα, η ΑΕΛ απείλησε με αριστερό σουτ του Βινίσιους μέσα από την περιοχή, όμως ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς έγινε… ροκ, με τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης να βρίσκουν χώρους στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, στο 86’ άγγιξαν το 1-3, ωστόσο το δυνατό σουτ του Μπόρχα Φερνάντεθ σταμάτησε στο δοκάρι του Κρίστινσον.

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Τόρζε στο φινάλε, με τον Ρουμάνο να απειλεί στο 88’ και στο 91’ τον αντίπαλο γκολκίπερ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους και οι Αρκάδες σφράγισαν το διπλό (1-2), που τους φέρνει -έστω και προσωρινά- στην 7η θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον – Μπέρτος, Μιχαήλ, Μόρας (36’ Ζίζιτς), Μούζεκ (71’ Στελιάνο) – Γκαζάλ (58’ Ηλιάδης), Σεσέροβιτς (71’ Μπούστος) – Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Βινίσιους – Πινάκας (58’ Ασούμπρε)

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Πασαλίδης, Τασουλής – Μουνάφο (84’ Μπ. Φερνάντεθ), Βαλιέντε – Ντέλετιτς (61’ Ριέρα), Μ. Φερνάντεθ (61’ Σίτο), Λ. Φερνάντεθ (69’ Κρέσπι) – Μπαράλες (84’ Χαουρέγκι)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ