aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Με υπομονή ο Ολυμπιακός για Σάντος

Τα θετικά σημάδια που φάνηκαν τις δύο τελευταίες μέρες στον ορίζοντα, σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια για τον Αντερλάν Σάντος, οπλίζουν με υπομονή τους πρωταθλητές Ελλάδος στην υπόθεση του 27χρονου κεντρικού αμυντικού των «νυχτερίδων».

Ο Ολυμπιακός είναι σε συνεχείς επαφές με τη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ιθύνοντες της Βαλένθια να πουν «ΟΚ» στον δανεισμό του παίκτη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό φύλλο, τα τελευταία μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τους πρωταθλητές Ελλάδος και σ’ αυτό έχει παίξει βέβαια ρόλο και ο ποδοσφαιριστής με τον ατζέντη του.

Οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός έχει εκφράσει στη διοίκηση των «νυχτερίδων» την επιθυμία του να μετακομίσει στην Ελλάδα για να παίξει στον Ολυμπιακό και αυτό είναι κάτι που το λαμβάνουν υπ’ όψιν οι Ισπανοί. Αλλωστε, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Βαλένθια δεν έχει αυτήν τη στιγμή πρόταση από άλλη ομάδα στα λεφτά που θέλουν οι «νυχτερίδες», δηλαδή έξι εκατ. ευρώ, και από τη στιγμή που και ο παίκτης δείχνει προτίμηση στους «ερυθρόλευκους», είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο.

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι πρόκειται για δύσκολη περίπτωση και αυτό φαίνεται από το ότι οι δύο ομάδες συζητούν εδώ και πολλές μέρες χωρίς ακόμα να έχει επιτευχθεί συμφωνία. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως βλέπουν την τακτική τους να αποδίδει και δείχνουν υπομονή στις επαφές με την ισπανική ομάδα, έχοντας ως διαπραγματευτικό ατού και την επιθυμία του Αντερλάν Σάντος να φορέσει τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδος.

«Ο Ολυμπιακός θέλει Ανγκά»

Εκτός από την υπόθεση του Αντερλάν Σάντος, ο Ολυμπιακός κοιτάζει κι έναν άλλον κεντρικό αμυντικό (άσχετα με το αν θα αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος), τον Μαρτίν Ανγκά της Σεντ Γκάλεν. Μάλιστα χθες υπήρχε και ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Blic», οποία ανέφερε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο τον νεαρό στόπερ από την Αγκόλα, ο οποίος έχει ελβετικό διαβατήριο. Ο Ολυμπιακός τσεκάρει τον Ανγκά ως μια λύση για το μέλλον κι ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις με τον νεαρό στόπερ μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Πάει Ολυμπιακό ο Ραντόσεβιτς»

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του, σύμφωνα με δημοσίευμα κροατικής ιστοσελίδας, ο Γιόζιπ Ραντόσεβιτς. Ο 22χρονος αμυντικός μέσος ανήκει στη Νάπολι, αλλά τις δύο τελευταίες χρονιές έχει παίξει δανεικός σε Ριέκα και Εϊμπαρ. Οι Κροάτες γράφουν πως τον παίκτη θέλει και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά είναι δύσκολο να γίνει η μεταγραφή γιατί ο νεαρός μεσοαμυντικός θα πάει στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Λιγοστεύουν οι αντίπαλοι για Βιλένα

Στην τελική ευθεία μπαίνει και το θέμα του Βιλένα, καθώς μέρα με τη μέρα οι πληροφορίες που έρχονται κυρίως από το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικές για τις ελπίδες του Ολυμπιακού να μπορέσει να ολοκληρώσει το deal με τον Ολλανδό μέσο. Στη Γαλλία λοιπόν ανέφεραν πως η Μαρσέιγ αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του παίκτη, την ώρα πάντως όπου η προοπτική της Εσπανιόλ παραμένει δυνατή και ως ο βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού. Την ίδια ώρα ο Αντρέ Μάρτινς περιμένει την τελική απόφαση του Ολυμπιακού για το αν θα έρθει τελικά να ολοκληρώσει τη συμφωνία ή όχι.

Βλέπει και Ροντρίγκες

Το όνομα του Ιβο Ροντρίγκες, του αριστερού εξτρέμ της Πόρτο που είναι υπό παραχώρηση, εμφανίζεται πως απασχολεί τον Μάρκο Σίλβα. Ο 22χρονος παίκτης, που πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στην Αρούκα, παρουσιάζεται ως μια από τις περιπτώσεις που εξετάζει ο Σίλβα για τον Ολυμπιακό. Οσον αφορά τον Ζόσουε, στην Πορτογαλία ανέφεραν χθες πως θα παραμείνει στην Πόρτο μαζί με τον Ερνάνι.

O Πιάτι και οι άλλοι…

Ο Πάμπλο Πιάτι, όπως έχουμε τονίσει εδώ και μέρες, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην «ερυθρόλευκη» λίστα για τον εξτρέμ που αναζητούν οι πρωταθλητές. Μια πληροφορία που χθες επιβεβαιώθηκε και από ισπανικά δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Αργεντινός, που είναι στην έξοδο από τις «νυχτερίδες», έχει και την προοπτική του Ολυμπιακού. Μια περίπτωση που είχε τις πιθανότητές της, την ώρα πάντως όπου δεν φαίνεται να έχει υπάρξει τελική απόφαση από τον Ολυμπιακό. Αναφορικά με την υπόθεση του Ρέγες, που οι Ισπανοί έστελναν στον Ολυμπιακό, μπορεί επισήμως να μην υπήρξε κάποια τοποθέτηση από τους «ερυθρόλευκους», όμως φαίνεται πως δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία που πήγαζε προχθές από την Ιβηρική.

«Στην Ελλάδα για Πουλίδο»

Η Τσίβας επιμένει για την απόκτηση του Αλαν Πουλίδο, με μεξικανικά δημοσιεύματα να τονίζουν πως άνθρωποι της ομάδας είναι έτοιμοι για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ώστε να έχουν απευθείας επαφές με τον Ολυμπιακό. Συμπληρώνεται μάλιστα πως η Τσίβας από τη μια είναι διατεθειμένη να δώσει 5 εκατ. ευρώ στους «ερυθρόλευκους» και από την άλλη να πληρώσει και την Τίγκρες που επιμένει πως έχει τα δικαιώματα του παίκτη στο Μεξικό. «Η Τίγκρες ήταν συνεργάσιμη, τα βρήκαμε στη διαδικασία των draft και πλέον από τις τρεις εμπλεκόμενες πλευρές υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο. Αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να συμφωνήσουμε με την ελληνική ομάδα. Θα το προσπαθήσουμε για μια τελευταία φορά, δεν είναι εύκολο να πάμε στην Ελλάδα και να βρούμε μια λύση που θα είναι η καλύτερη για εμάς, τον Πουλίδο και την Τίγκρες» τόνισε αρχικά ο τεχνικός διευθυντής της Τσίβας, Χοσέ Λουίς Ιγκέρα.

*** Μπορεί στην Κύπρο να υπήρξαν νέες δηλώσεις του προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομου Πετρίδη, για τον Γιαννιώτα, όμως η πραγματικότητα είναι πως ο Ελληνας εξτρέμ έχει γυρίσει για να μείνει στον Ολυμπιακό.

*** Για έντονο ενδιαφέρον, που μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε πρόταση για τον Ντουρμάζ, κάνουν λόγο στην Τουρκία για τη Φενέρ. Εξέλιξη που, αν πραγματοποιηθεί, θα συζητηθεί από τους Πειραιώτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ