aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΜε Βαυαρούς, «πετεινούς» και... Μιλόγεβιτς στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός

Με Βαυαρούς, «πετεινούς» και… Μιλόγεβιτς στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός

Δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν στον 2ο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, εκεί όπου τους περίμεναν ήδη η Μπάγερν Μονάχου και η Τότεναμ. Λίγο αργότερα, προέκυψε και η ομάδα από το τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας, με τον Ερυθρό Αστέρα να συμπληρώνει τον δεύτερο όμιλο. 

Φυσικά, η Μπάγερν Μονάχου και η Τότεναμ φαντάζουν τα μεγάλα φαβορί για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου, με τον Ολυμπιακό να… παλεύει για την τρίτη θέση με τον Ερυθρό Αστέρα. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί κανείς να προδικάσει την τύχη των Πειραιωτών από τώρα και μετά από τις εμφανίσεις που έχει κάνει στα προκριματικά της διοργάνωσης.

2ος όμιλος
Μπάγερν Μονάχου
Τότεναμ
Ολυμπιακός
Ερυθρός Αστέρας

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία, μια υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έφερε στον δρόμο του Ολυμπιακού στο Champions League η κληρωτίδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας! O λόγος για την Μπάγερν Μονάχου! Οι Βαυαροί αποτελούν μία υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Έχουν κατακτήσει πέντε φορές το τρόπαιο του Champions League, με τελευταία το 2013 κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η Μπάγερν μετράει, επίσης, μία κατάκτηση Κυπέλλου Κυπελλούχων και μία κατάκτηση UEFA και τρία Διηπειρωτικά. Όσον αφορά τους εγχώριους τίτλους, ο γερμανικός σύλλογος έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα από κάθε άλλον… συμπατριώτη της, με 28 πρωταθλήματα. Μετράει, επίσης, 18 Κύπελλα Γερμανίας, 6 Λιγκ Καπ και 8 Σούπερ Καπ!

Όσον αφορά το ρόστερ της; Γεμάτο ποιότητα σε όλες τις γραμμές, με ποδοσφαιριστές που κοστίζουν εκατομμύρια και μπορούν να πάρουν ένα ματς μόνοι τους! Από που να ξεκινήσουμε και που να… φτάσουμε. Κάτω από τα δοκάρια ο… θηριώδης Νόιερ. Στην άμυνα οι Κίμιχ, Αλάμπα, Ερναντέζ, Σούλε και Μπόατενγκ μεταξύ άλλων. Χάβι Μαρτίνες, Αλκάνταρα, Γκορέτσκα και Τολισό κάνουν… κουμάντο στον άξονα και μπροστά «φωτιά».

Κομάν, Μίλερ, Γκνάμπρι τρεις από αυτούς. Κουτίνιο και Πέρισιτς ήρθαν φέτος ως δανεικοί από Μπαρτσελόνα και Ίντερ, αντίστοιχα, και σημείο αναφοράς στην επίθεση ο «killer» Λεβαντόφσκι! Όλους αυτούς τους παικταράδες, καθοδηγεί από τον πάγκο για διαδοχική σεζόν ο Νίκο Κόβατς. Μπορεί την περασμένη χρονιά να μην εντυπωσίασε ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο που έπαιξε αλλά κατάφερε να πάρει με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στον δεύτερο γύρο το πρωτάθλημα. Στο Champions League, βέβαια, αποκλείστηκε από τον γύρο των «16» από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ.

Ολυμπιακός και Μπάγερν Μονάχου έχουν συναντηθεί μία ακόμη φορά σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τη σεζόν 2015-16. Οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια. Αρχικά, στο πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταφέρει να κρατήσουν το μηδέν για πολύ ώρα αλλά λύγισαν στην επανάληψη και ηττήθηκαν με 3-0, ενώ στο «Allianz Arena» είχαν γνωρίσει την ήττα με 4-0.

Οι Βαυαροί έχουν ως έδρα το «Allianz Arena» από τη σεζόν 2005-06 και μετά, ενώ το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει 75 χιλιάδες οπαδούς στα ματς του πρωταθλήματος και πέντε χιλιάδες λιγότερους στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Όσον αφορά στη φετινή σεζόν, η Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της με ήττα από την Ντόρτμουντ στο Σούπερ Καπ Γερμανίας, για να ακολουθήσει μία νίκη κόντρα στην Κότμπους με 3-1 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου. Τέλος, η ομάδα του Κόβατς μπήκε με το… αριστερό στο πρωτάθλημα καθώς έμεινε την πρώτη αγωνιστική στο 2-2 με την Χέρτα Βερολίνου, ενώ την δεύτερη πέρασε… αέρα από την έδρα της Σάλκε με 3-0.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΤΟΤΕΝΑΜ

Μία από τις πιο σταθερές δυνάμεις του αγγλικού ποδοσφαίρου που έχει πραγματοποιήσει άλματα προόδου υπό την καθοδήγηση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φετινή διαδικασία των ομίλων του Champions League. Ο λόγος για την Τότεναμ, που την περσινή σεζόν, τερμάτισε στην 4η θέση στην Premier League ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, εκεί όπου ηττήθηκε με 2-0 από τη Λίβερπουλ.

Πρόκειται για έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους στο Νησί, έχοντας ιδρυθεί το 1882, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει μπει στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδό της, το «Tottenham Hotspur Stadium». Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (1950/51, 1960/61), οχτώ FA Cup και τέσσερα Λιγκ Καπ σε ό,τι αφορά τις εντός του Νησιού διοργανώσεις και στην Ευρώπη έχει 1 Κύπελλο Κυπελλούχων (1962/63) και 2 UEFA (1971/72, 1983/84).

Στην κατάταξη της UEFA η Τότεναμ βρίσκεται στη 17η θέση με 78.000 βαθμούς. Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Χάρι Κέιν, που είναι και ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας.

Αναφορικά με τα φετινά της πεπραγμένα στην Premier League, έχει σε τρεις αγωνιστικές, 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Στη μεταγραφική της δράση έσπασε το ρεκόρ της με την απόκτηση του Τανγκί Εντομπελέ με 60 εκατ. Ευρώ από τη Λιόν και προσέθεσε ακόμα τους Ράιαν Σεσενιό (27 εκατ. από τη Φούλαμ) και τον Τζιοβάνι Λο Σέλσο από την Μπέτις με μορφή δανεισμού, αλλά υπάρχει οψιόν υποχρεωτικής αγοράς του το καλοκαίρι.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Μια ομάδα που δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία του, με την οποία τον συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν μπροστά τους την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου, την περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Τότεναμ και τον Ερυθρό Αστέρα από το τέταρτο γκρουπ, που καθιστά τον όμιλο άκρως απαιτητικό για την ευρωπαϊκή συνέχεια των Πειραιωτών.

Η ομάδα του Βελιγραδίου, είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στη Σερβία με τίτλους και διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα, αφού έχει 37 ομάδες σε 27 διαφορετικά αθλήματα Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1945 και σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1991, όταν κέρδισε τη γαλλική Μαρσέιγ στο Μπάρι της Ιταλίας. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά, η ομάδα του Βελιγραδίου κατέκτησε και το τότε Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Έχει κατακτήσει 20 πρωταθλήματα και 12 Κύπελλα Γιουγκοσλαβίας, ενώ μετά τη διάσπαση έχει 10 πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα Σερβίας. Έδρα της ομάδας είναι το στάδιο «Ράικο Μίτιτς», χωρητικότητας 53.000 θέσεων που δημιουργήθηκε το 1927 και ανακατασκευάστηκε το 1973.

Προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, είναι ένας παλιός γνώριμος από το πέρασμα του από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου, Βλάνταν Μιλόγεβιτς που βρίσκεται στο τιμόνι των Σέρβων από το καλοκαίρι του 2017. Μάλιστα, έχει καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του Βελιγραδίου, στη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Πειραιά, θα βρει απέναντι της τον Μάρκο Μάριν που είναι αρχηγός πλέον του Ερυθρού Αστέρα και έχει φορέσει στο παρελθόν την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος παίκτης που έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα και έχει συνεχίσει στην ομάδα της Σερβίας. Πρόσφατα υπέγραψε εκεί ο Ματέο Γκαρσία που πέρσι φορούσε τη φανέλα του Άρη και είχε απασχολήσει μεταγραφικά τον Ολυμπιακό, ενώ επίσης αγωνίζεται στο Βελιγράδι και ο Χοσέ Κάνιας, όπως και ο Μπεν.

Ο δρόμος για τους ομίλους

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν στην ελίτ της Ευρώπης τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70 και πλέον παλεύει να επιστρέφει. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1991 μετρά μόλις τρεις συμμετοχές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τη σεζόν 1991-1992 και έπειτα τις δύο χρονιές με Μιλόγεβιτς στον πάγκο, πέρσι και φέτος. Για να πάρει θέση στην κλήρωση του Μονακό, ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό, αφήνοντας εκτός τη Σούντουβα, ενώ στον δεύτερο γύρο απέκλεισε την Ελσίνκι, την Κοπεγχάγη στον τρίτο και στα play off την Γιουνγκ Μπόις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ