aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Με Τόνσο στην πεντάδα ο Ατρόμητος

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Μάρτιν Τόνσο έδωσε στον Ατρόμητο τη νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0. Οι Περιστεριώτες επέστρεψαν στις νίκες, ύστερα από τρεις αγώνες και ανέβηκαν στην 5η θέση.

Η επικράτηση των γηπεδούχων – που είχαν 21 τελικές στην εστία έναντι 1 των φιλοξενουμένων – ήταν απόλυτα δίκαια, αφού παρουσιάστηκαν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Λεβαδειακός, ουσιαστικά μπήκε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε ένα δοκάρι και κάποιες χαμένες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να πάρει τίποτα, ούτε από αυτό το παιχνίδι. Έτσι υπέστη την 5η συνεχόμενη ήττα του και βρίσκεται… μια ανάσα (14η θέση) από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι Περιστεριώτες μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στο 4′ έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Κυριακίδηςέκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Λε Ταλέκ βρέθηκε το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Ναμάσκο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και απειλούσαν τους φιλοξενουμένους. Οι οποίοι δεν έδειχναν να μπορούν ν’ αντιδράσουν.

Έτσι στο 25′ βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Τόνσο – εκμεταλλευόμενος λάθος απόκρουση του Ναμάσκο – με πλασέ στην κίνηση, μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στη αριστερή γωνία του της εστίας. Το γκολ «ξύπνησε» τον Λεβαδειακό που δημιούργησε δύο ευκαιρίες. Με τον Μεντί (31′) και τον Καραμπουέ (34′). Ο Ατρόμητος απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Κυριακίδη, στο 44′ με τον Κιβρακίδη και στο 45′ με τον Φυτανίδη.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε και πάλι με ευκαιρία των «κυανόλευκων», με γυριστό σουτ από τον Λε Ταλέκ (55′). Οι «πράσινοι» απάντησαν με προβολή του Καραμπουέ που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ (68). Όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία τους ήταν στο 73′, όταν σε σουτ από τον Καψάσκη η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Τη νίκη και τους τρεις βαθμούς «κλείδωσε» ο Ατρόμητος και πάλι με τον Τόνσο. Ο Αργεντινός, με ωραίο πλασέ στο 90’+3′, διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 25′, 90’+3′ Τόνσο.

ΔΟΚΑΡΙ: 73′ Καψάσκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 2′ Κιβρακίδης, 86′ Μπρίτο – 17′ Καραμπουέ, 93′ Σένκα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος (Λακωνίας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάχα, Κιβρακίδης (84′ Κοντοές), Κυριακίδης, Μπίτολο, Λημνιός (60′ Μπρίτο), Πλατέλλας (72′ Βασιλείου), Τόνσο, Λε Ταλέκ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Ουόν, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Παππάς (69′ Καψάσκης), Κουλιμπαλί (81′ Βασιλείου), Μπάντζιος, Γιακουμάκης (84′ Σένκα), Καραμπουέ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ