aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜε τέτοιες μετεγγραφές αλλάζει επίπεδο και… εκτοξεύεται

Με τέτοιες μετεγγραφές αλλάζει επίπεδο και… εκτοξεύεται

Τα μεγάλα καλοκαιρινά λόγια είναι συνηθισμένα. «Πουλάνε» άλλωστε, αλλά το παρελθόν βεβαίως μας έχει διδάξει πως το καλοκαίρι «απαγορεύονται» τα μεγάλα λόγια και οι προβλέψεις. Το μοναδικό ζητούμενο είναι να γίνει σωστά η δουλειά, που δεν είναι άλλη από την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας για μια δύσκολη, μακρά και απαιτητική σεζόν.

Για αυτό λοιπόν η «μπάλα κάτω», διότι οι «απαντήσεις» δίνονται μόνο στα επίσημα ματς καθώς τα φιλικά είναι για «ξεμούδιασμα», να συνηθίσουν ο ένας τον άλλο ειδικά όταν πρόκειται για νέα ομάδα με πολλές αλλαγές όπως ο φετινός Ολυμπιακός, για να δει πράγματα ο προπονητής που συνήθως δεν «βλέπουμε» εμείς και για να βρίσκει η ομάδα ρυθμό εν όψει των επίσημων αγώνων.

Με τον Ολυμπιακό να έχει κλείσει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο Ζέεφελντ με ήδη αρκετά νέα πρόσωπα, το δεύτερο σε Βέλγιο και Ολλανδία αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στις Κάτω Χώρες, ο Ολυμπιακός όπως όλα δείχνουν θα πάει με νέα πρόσωπα και διαφοροποιήσεις στο ρόστερ που έχει έως τώρα στη διάθεση του ο Πέδρο Μαρτίνς.

Τα πρώτα δείγματα ήταν καλά, όπως και των νέων παικτών του. Όμως, είπαμε… Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια. Το σίγουρο όμως, είναι πως με την προσθήκη του Ποντένσε που αναμένεται άμεσα να επισημοποιηθεί, αλλά και έναν εκ των Γουίλιαν ή Πρίσιτς ο Ολυμπιακός αλλάζει επίπεδο. Πως θα εφαρμοστεί αυτό στην πράξη; Οι «απαντήσεις» θα έρθουν στην ώρα τους. Μελλοντολόγοι δεν είμαστε. Οι κινήσεις όμως είναι άκρως ουσιαστικές και στον σωστό δρόμο ενός προγραμματισμού που εδώ και μήνες «τρέχει» και έχει επιφέρει έως τώρα καλά αποτελέσματα.

Με τον Πορτογάλο εξτρέμ άλλωστε, ο Ολυμπιακός ισχυροποιείται για τα καλά στα άκρα της επίθεσης, δίνοντας την δυνατότητα στον Μαρτίνς να δουλέψει με τα καλύτερα «όπλα» στα χέρια του. Στον άξονα, τόσο ο Βραζιλιάνος, όσο και ο Βόσνιος αποτελούν εγγύηση για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τι λείπει έως τώρα από το νέο «παζλ» του Ολυμπιακού; Ο στόπερ πρώτης γραμμής που γύρω του θα «χτιστεί» η άμυνα. Ο Μαρτίνς δίνει τεράστια σημασία στο ανασταλτικό κομμάτι. Δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις του μετά το φιλικό με την Μποτοσάνι, ένα ματς που ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα με 5-0.

Η άμυνα είναι το Νο1 στοίχημα του Μαρτίνς. Από την άμυνα πληγώθηκε πέρσι ο Ολυμπιακός και αυτό το είδε από την πρώτη στιγμή ο Πορτογάλος. Ο νέος κεντρικός αμυντικός δείχνει πλέον το πιο ουσιαστικό κομμάτι για να συμπληρωθεί σε μεγάλο βαθμό πια ο νέος Ολυμπιακός. Και εκεί, όπως στην περίπτωση του Ποντένσε κυρίως, φαίνεται πως θα έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις…

Φεύγει δανεικός ο Τζούρτζεβιτς

Απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο να παραμείνει στον Ολυμπιακό ο Ούρος Τζούρτζεβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός, τον οποίο αξιολόγησε στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο Ζέεφελντ ο Πέδρο Μαρτίνς, δεν δείχνει να αλλάζει εικόνα σε σχέση με πέρυσι και όλα δείχνουν πως πρέπει να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Για την ακρίβεια, αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός από τους Πειραιώτες, ώστε να μπορέσει να φτιάξει την ψυχολογία του και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις που έκανε στην Παρτίζαν πριν επιλέξει να έρθει στην Ελλάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ