aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜε… σβηστές μηχανές «καθάρισε» τον ΟΦΗ η ΑΕΚ

Με… σβηστές μηχανές «καθάρισε» τον ΟΦΗ η ΑΕΚ

Με τον Μανόλο Χιμένεθ να πραγματοποιεί το… τρίτο ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα, η ΑΕΚ «καθάρισε» τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (1-0) και επέστρεψε άμεσα στις νίκες. Ο Λιβάγια σημείωσε το μοναδικό τέρμα στο 37’ μετά από ασίστ του Αλμπάνη.

Μετριότατη η εικόνα της «Ένωσης», δεν βρήκε πολλές καθαρές ευκαιρίες, ωστόσο έφτασε στο «τρίποντο» που την έφερε στο -5 από τη 2η θέση. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 2ο λεπτό, ενώ συμπλήρωσαν 4 αγώνες χωρίς νίκη (0-2-2).

Το ματς

Η πρώτη απειλητική στιγμή του αγώνα ανήκε στον ΟΦΗ, με τον Δεληγιαννίδη να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή στο 2’ και τον Χουλτ να τον «γκρεμίζει». Εντούτοις, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 4’ η ΑΕΚ έγινε επικίνδυνη για πρώτη φορά, με τον Κλωναρίδη να σουτάρει από πλάγια θέση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο επόμενο 25λεπτο ο ρυθμός του αγώνα «πάγωσε», με τους γηπεδούχους να μην βρίσκουν τρόπο για να ξεκλειδώσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Κρητικών, που απείλησαν στο 18’ με σουτ του Βαζ, το οποίο μπλόκαρε ο Μπάρκας με τη δεύτερη.

Από το 30’ και μετά, η ομάδα του Χιμένεθ ανέβασε την πίεσή της και προσπάθησε -κυρίως από τα πλάγια- να διασπάσει το «τείχος» που είχε στήσει ο Βέρα. Στο 35’ ο Γκάλο σούταρε με δύναμη, αλλά ο Στρέζος έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Αλμπάνης έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, νίκησε κατά κράτος δύο αντίπαλους αμυντικούς και γύρισε στον Λιβάγια, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Στρέζο για να ανοίξει το σκορ.

Στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου, η ΑΕΚ απείλησε σε τρεις ακόμα περιπτώσεις, με Κλωναρίδη (40’), Μάνταλο (41’), Αλμπάνη (45’), ωστόσο το 1-0 παρέμεινε στο πρώτο μέρος και με αυτό οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε και πάλι στον ΟΦΗ, με τον Κυριακίδη να σουτάρει έξω από την περιοχή (51’), αλλά την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 55’ ο Αλμπάνης επιχείρησε εντυπωσιακό γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως δεν ανησύχησε τον Στρέζο. Κάπου εκεί οι παίκτες των δύο ομάδων κατέβασαν τους… διακόπτες και επιδόθηκαν σε αρκετές σκληρές μονομαχίας στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η ΑΕΚ κρατούσε με σχετική άνεση μακριά από την περιοχή της τον ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να προσπαθούν με γρήγορες αντεπιθέσεις να απειλήσουν, δίχως όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Στο 90’, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0, με τον Λιβάγια να σουτάρει με δύναμη, αλλά τον Στρέζο να διώχνει σε κόρνερ. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, που σφράγισε τη νίκη της «Ένωσης» (1-0) επί των Κρητικών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας – Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (13’ Αλμπάνης) – Σιμόες, Μάνταλος – Γκάλο, Κλωναρίδης (63’ Κρίστιτσιτς), Μπογέ (83’ Γιαννιώτας) – Λιβάγια

ΟΦΗ (Βέρα): Στρέζος – Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης – Κυριακίδης, Νάστος (74’ Σακόρ) – Ναμπί, Νέιρα (59’ Σόουζα), Βαζ – Γιακουμάκης (74’ Βουό)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ