aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜε «στημένα» και Τασουλή ο Αστέρας… διέλυσε τη Λαμία!

Με «στημένα» και Τασουλή ο Αστέρας… διέλυσε τη Λαμία!

Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε μέσα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με 4-1 την Λαμία, χάρη σε τέρματα των Σουάρεθ στο 21’, Μπαράλες στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και Τασουλή στο 51’ και στο 92′ κι ενώ ο Ασίγκμπα είχε κάνει το 1-1 στο 36ο λεπτό, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Super League 1.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν ουσιαστικά την υπεροχή τους στις στατικές φάσεις, απ’ όπου και προήλθαν τα δύο πρώτα τους τέρματα, ενώ παράλληλα ευτύχησαν να δουν τον… αριστερό τους μπακ να σκοράρει εις διπλούν! Φυσικά, κομβικό σημείο για την αναμέτρηση υπήρξε η διπλή φάση του 68ου λεπτού, αρχικά με το δοκάρι να αποτρέπει το 3-2 για λογαριασμό των Φθιωτών, που έμειναν στο… καπάκι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Δημούτσου…

Έτσι, ο μεν Αστέρας πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα κι ανέβηκε, βαθμολογικά και ψυχολογικά, η δε Λαμία έμεινε χωρίς «τρίποντο» για όγδοη σερί αγωνιστική, στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου στον πάγκο της.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, η Λαμία μπήκε πιο δυνατά και με πίεση ψηλά προβλημάτισε τον αντίπαλό της. Ενώ ο Αστέρας Τρίπολης σταδιακά ανέκτησε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τους χώρους που στοχευμένα του έδωσαν οι φιλοξενούμενοι.

Την διαφορά ωστόσο την έκανε η αποτελεσματικότητα των Αρκάδων στις στατικές φάσεις. Στο 8’, η «σκαστή» κεφαλιά του Μπαράλες από εκτέλεση κόρνερ του Ριέρα πέρασε ελάχιστα άουτ, αλλά στο 21ο λεπτό, η κατάληξη ήταν διαφορετική… Με τον Ριέρα να εκτελεί και τον Σουάρεθ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κατσίκα, έστω και με το… μπούτι του, για το 1-0!

Παρόλα αυτά, η Λαμία, που είχε μόνο ένα αδύναμο σουτ του Τιρόνε στο ενεργητικό της ως τότε, έφτασε στην ισοφάριση κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 35’, με τον Ασίγκμπα να μην λέει όχι στο… δώρο του Τασουλή, να κλέβει και να πετυχαίνει από κοντά το 1-1…

Τρία λεπτά μετά, ο Αστέρας προηγήθηκε εκ νέου, με μακρινό σουτ του Μουνάφο μετά από… εκτέλεση κόρνερ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, αρχικά με τη χρήση VAR και κατόπιν απόφασης του διαιτητή Τάση, για οφσάιντ του Μπαράλες, που επηρέαζε και το οπτικό πεδίο του Κατσίκα.

Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα, με το… συνήθη τρόπο, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπτου. Ήτοι, με τον Ριέρα να εκτελεί το φάουλ και τον Μπαράλες με ωραία γυριστή κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κατσίκα, σκοράροντας απέναντι στην πρώην ομάδα του!

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τα στατιστικά να επιβεβαιώνουν την υπεροχή του Αστέρα: 56%-44% η κατοχή μπάλας, 3-2 οι τελικές στην εστία και 5-3 τα σουτ, ενώ τα κόρνερ ήταν 4-1.

Στην επανάληψη, ο Αστέρας μπήκε με στόχο να «καθαρίσει» το ματς και αφού πρώτα… προειδοποίησε στο 47’, με την προσπάθεια του Μαρκ Φερνάντεθ, πέτυχε τον στόχο του τέσσερα λεπτά αργότερα…

Όταν με μια «φωτοβολίδα» από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Τασουλής έστειλε τη μπάλα… συστημένη στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Κατσίκα, πέτυχε το 3-1 και εξιλεώθηκε για το λάθος του! Ακολούθως, οι παίκτες του Μπόρχα Χιμένεθ κατέβασαν ταχύτητα και στο 68ο λεπτό έγιναν κι οι δύο φάσεις που «σφράγισαν» ουσιαστικά τη νίκη τους…

Καθώς, από εκτέλεση φάουλ του Βάντερσον ο Ρόμανιτς πήρε την κεφαλιά αλλά το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου σταμάτησε τη μπάλα, ενώ όχι μόνο δεν έγινε το 3-2 αλλά στο… καπάκι ο Δημούτσος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του Άκη Μάντζιου με 10 παίκτες. Ο Αστέρας δεν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα και τον απόλυτο έλεγχο στη συνέχεια, ενώ στο 74’ θα μπορούσε να φτάσει και σε ένα τέταρτο τέρμα, αλλά το τελείωμα του Μαρκ Φερνάντεθ σε κενή εστία ήταν «άτσαλο».

Το σουτ του Καπίγια στο 86ο λεπτό, μετά από ωραίο συνδυασμό, κατέληξε στην αγκαλιά του Κατσίκα, έστω και με δεύτερη προσπάθεια. Ωστόσο, με την ομάδα της Φθιώτιδας… αποκαρδιωμένη, το ματς είχε κι άλλο ένα γκολ…

Με τον Μουνάφο να σουτάρει από μακριά την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Λαμίας και τον Τασουλή να σκοράρει στην επαναφορά… ανενόχλητος, διαμορφώνοντας στο 92’ το τελικό 4-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Βλάχος (82’ Κώτσιρας), Βαλιέντε, Σουάρεθ, Τασουλής, Μπ. Φερνάντεθ (75’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Ριέρα (75’ Σίτο), Καπίγια, Μ. Φερνάντεθ, Μπαράλες.

Λαμία (3-4-3): Κατσίκας, Ασίγκμπα, Βύντρα, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο (88’ Λούκας), Βασιλόγιαννης, Ρόμανιτς (74’ Σάλιακας), Τιρόνε (62’ Μπουλουλής), Τουράμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ