aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Με εξιτάρει ο ανταγωνισμός»

O Mάρκος Βελλίδης βρέθηκε στο προσκήνιο μετά την μεταγραφή Μπρκιτς στον ΠΑΟΚ. Πολλοί έσπευσαν να προκαταλάβουν την αποχώρησή του από τον Δικέφαλο. Απ ότι φαίνεται λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο Καστοριανός τερματοφύλακας είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει με όλο το το πείσμα θέση βασικού.

Αναλυτικά, όσα δηλώνει στη συνέντευξή του στο Sport24.gr:

Μάρκο, φέτος στον ΠΑΟΚ θα ανταγωνιστείς δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Πώς το αντιμετωπίζεις αυτό;

“Δεν είναι πρωτόγνωρο, είχε συμβεί κι όταν ήμουν στον Άρη με τον Σηφάκη και τον Γιακούποβιτς. Νομίζω είναι καλό και για μένα και για την ομάδα. Δεν με πειράζει καθόλου αυτή η λογική. Όταν ένας άνθρωπος δουλεύει δεν έχει να φοβηθεί κάτι και εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτε. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιο κεφάλαιο και βρίσκομαι εδώ γιατί το θέλω. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που θέλω να βρίσκομαι. Αν είμαι υγιής δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Μέσα από τη δουλειά μπορείς να διεκδικήσεις  και να κερδίσεις αυτό που θέλεις. Για αυτό είμαι  χαρούμενος που είμαι εδώ και αποφασισμένος να διεκδικήσω τη θέση βασικού”.

Οι στόχοι σου και σε ατομικό επίπεδο και με την ομάδα ποιοι είναι;

“Οι φετινοί στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο και θέλουμε το καλύτερο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πιστεύω ότι με τη δουλειά θα πάμε ψηλά και πάντα πρέπει να κοιτάς προς το καλύτερο”.

Το ότι η θέση “1” σταθερά τα τελευταία χρόνια είναι “ανοιχτή” στον ΠΑΟΚ μήπως είναι ένα ξεχωριστό κίνητρο για σένα;

“Είναι ξεκάθαρο ότι έχω κίνητρα και σαν άνθρωπος και αθλητής και ο ΠΑΟΚ μου τα δημιουργεί σε μεγάλο βαθμό. Ξέρω ποιος είμαι, πατάω στα πόδια μου, μέσω δουλειάς όλα ανατρέπονται και μπορείς να τα κερδίσεις όλα. Είμαι χαρούμενος στην ομάδα και θα παλέψω και να καθιερωθώ”.

Τι έχει φέρει η έλευση Ίβιτς στην ομάδα;

“Με την παρουσία του Ίβιτς υπάρχει  ηρεμία, συνοχή, όλοι δίνουν το το 100% των δυνατοτήτων τους. Όλοι είναι κερδισμένοι και πρωτίστως ο ΠΑΟΚ. Και τα αποτελέσματα πέρυσι στα πλέι οφ έδειξαν αυτό το πράγμα. Υπάρχει ηρεμία και αυτό βοηθά να γίνεται πολύ καλή δουλειά”.

Θα ήθελες να κάνεις έναν απολογισμό της περσινής παρουσίας σου στον ΠΑΟΚ;

“Εσείς (σ.σ. απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους) είστε για να κρίνετε, αυτή είναι η δουλειά σας. Όσο με κρίνετε, μένω στην ομάδα και έτσι εκτίθεστε και είναι λίγο προκλητικό αυτό που συμβαίνει. Ήρθα στην ομάδα σε μία περίοδο με αναταραχή,  άλλαζε προπονητή, υπήρχε στο πόστο άλλος τεχνικός διευθυντής. Επίσης, σε ένα ματς με τον Πανιώνιο τραυματίστηκα στον ώμο και έκανα προπονήσεις με πόνο. Έκανα και μέτρια και καλά ματς, αλλά έτσι είναι η θέση του τερματοφύλακα, Τώρα πλέον δεν έχω ενοχλήσεις και βρίσκω τα πατήματά μου”.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Μπρκιτς. Πώς αντιμετωπίζεις τον ανταγωνισμό που δημιουργείται;

“Με εξιτάρει ότι θα έχω να αντιμετωπίσω ισάξιους τερματοφύλακες, ίσως και παραπάνω από δύο, Με «φτιάχνει» αυτή η πρόκληση και θέλω να παλέψω για να πάρω τη θέση του βασικού. Εγώ το βλέπω θετικά το ίδιο πιστεύω και οι άλλοι”.

Τελικά, τι δεν πήγε καλά με τον Τούντορ;

“Ο Τούντορ είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και προπονητής. Πιστεύω ότι κάπου χάθηκαν οι ισορροπίες. Δεν ξέρω γιατί συνέβη. Επιπλέον, είχαμε και πολλούς τραυματισμούς. Με την έλευση του Ιβιτς ο κάθε παίκτης έπαιζε στη θέση του, τα συστήματα ήταν πιο εύκολα για να λειτουργήσει η ομάδα  και για αυτό το φινάλε ήταν καλό.

Υπήρχαν πράγματα που σε επηρέασαν πέρυσι;

“Πέρσι ήρθα σε μια περίοδο όπου τα πάντα ήταν μπερδεμένα. Υπήρχε αναταραχή, άλλαζαν πρόσωπα, τεχνικές διευθυντές. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είχα τραυματιστεί στο ματς με τον Πανιώνιο και αγωνιζόμουν με πόνο. Δεν το ήξερε ο κόσμος παρά μόνο μέσα στην ομάδα. Έκανα προπόνηση και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω και τα δύο χέρια από τον πόνο. Νομίζω όμως ότι αντεπεξήλθα καλά  Το τιμ των γιατρών και των προπονητών γνώριζαν μεγάλο θέμα και με βοήθησαν να μην έχω πρόβλημα με την προπόνηση. Για αυτό και είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου”.

Το πόσο αντέχει στην πίεση δεν είναι, τελικά, ένα από τα μυστικά καθιέρωσης για κάθε παίκτη;

“Δεν ξέρω πώς σκέφτεται κάθε παιδί, εγώ από τη στιγμή που είμαι σωματικά πολύ καλά είμαι και ψυχικά πολύ καλά. Η χρονιά που έρχεται έχει πολλά ματς, πάνω από 50-αν και ελπίζουμε να είναι λιγότερα γιατί θα έχουμε πάρει τον τίτλο-και καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός γιατί όλοι θα χρειαστούμε”.

Η πρώην ομάδα σου ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζει στην Ευρώπη. Θα ήθελες να της ευχηθείς κάτι;”

“Να ευχηθώ καλή επιτυχία, μέσα από την καρδιά μου, ό,τι καλύτερο, Αγάπησα αυτή την ομάδα και και αγαπήθηκα εκεί. Τους εύχομαι να πάρουν την πρόκριση. Αν καταφέρω να δω τα ματς θα είναι μεγάλη χαρά”.

Τι κρατάς τελικά από την περσινή σεζόν;

“Από την περσινή χρονιά κρατώ το φινάλε και το ότι δεν ηττηθήκαμε σε κανέναν αγώνα των πλέι οφ. Δείξαμε χαρακτήρα και αποδείξαμε στους εαυτούς μας ότι αξίζαμε να είμαστε πιο ψηλά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Α είμαστε ήρεμοι και δουλεύουμε σωστά θα κάνουμε σπουδαία πράγματα”.

Η άποψή σου για τις φετινές μεταγραφές;

“Όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει είναι σοβαρές και αξιόλογες, παίκτες με εμπειρία και ποιότητα. Μέχρι τώρα όλα τα παιδιά έχουν δεθεί με το σύνολο και αυτο είναι σημαντικό”.

Χρειάστηκες χρόνο προσαρμογής;

“Δεν είχα θέμα προσαρμογής, Ήξερα ότι έρχομαι σε μία ομάδα που κρίνεσαι αυστηρά. Μπαίνεις σε μία διαδικασία να σε κρίνει ο κόσμος. Αν έχεις δώσει τον καλύτερο εαυτό σου στο αναγνωρίζουν”.

Βγάζεις ένα παράπονο. Θεωρείς ότι αδικήθηκες από την κριτική των δημοσιογράφων;

“Δεν μιλάω για το αν με έκριναν κακό σε ένα παιχνίδι. Δεν μιλάω για την κριτική στα παιχνίδια. Όμως γραφόταν ότι μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό είμαι ξένο σώμα στην ομάδα. Δεν βγήκα να μιλήσω. Το είχαν σίγουρο ότι θα φύγω και τελικά συνέβη το εντελώς αντίθετο”.

Υπάρχει κάποιος αντίπαλος που προτιμάς για τον τρίτο προκριματικό του Champions League;

“Δεν έχω προτίμηση σε αντίπαλο. Περιμένω να τον μάθω από την κλήρωση. Θα είμαστε πανέτοιμοι στις 26 Ιουλίου για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ας γίνει η κλήρωση να δούμε τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου μας και να τον αντιμετωπίσουμε”.

Είσαι ένας άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα. Σε είδαμε και να φωνάζεις από τον πάγκο σε πολλά ματς των πλέι οφ…

“Είμαι έντονος χαρακτήρας, ζω το ματς και θέλω να βοηθώ τους συμπαίκτες μου για αυτό και ακούγομαι αρκετά στα ματς αλλά και στις προπονήσεις. Αλλά ποτέ δεν θέλω να κάνω κακό, ούτε να θίξω ανθρώπους. Ό,τι έχω να πω το λέω ευθέως”.

Ποια είναι η γνώμη σου για τους δύο καινούριος παίκτες στην άμυνα του ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρυσι, τον Πούγγουρα και τον Κρέσπο;

“Ο Πούγγουρας έχει έρθει με διάθεση να δουλέψει και καθημερινά δίνει το 100% σε κάθε προπόνηση. Το μέλλον είναι μπροστά του. Χειρίζεται καλά τη μπάλα και έχει καλές τοποθετήσεις. Για τον Κρέσπο, φαίνεται η ποιότητα του άσχετα αν ήρθε καθυστερημένα στην ομάδα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα δώσει ποιότητα”.

Για τον Παναγιώτη Γλύκο τι έχεις να πεις;

“Ο Παναγιώτης είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Και αξιόλογος τερματοφύλακας. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στην ομάδα εννιά χρόνια”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ