aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Με «μπαλωθιά» του Ρόλε, βήμα πρόκρισης για Αστέρα

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ο Αστέρας Τρίπολης, με τους Αρκάδες να φεύγουν με το «διπλό» από την Κρήτη, επικρατώντας του Εργοτέλη με 1-0.  Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν έχασε ποτέ τα ηνία του ματς και ήταν μόνο αυτή που προσπάθησε να δημιουργήσει στο γήπεδο, με τον Εργοτέλη να αμύνεται μαζικά σε όλη τη διάρκεια του ματς και να προσπαθεί μόνο με αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Αθανασιάδη.

Σίγουρα, για την ομάδα του Νίκι Παπαβασιλείου έπαιξε ρόλο το ότι έγιναν νωρίς δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τον Μπαχανάκ στο ντεμπούτο του και τον Έφορντ να αποχωρούν τραυματίες στο πρώτο μέρος.  Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί πάντως είναι ότι για ακόμα ένα παιχνίδι, είχε αρκετά προβλήματα η διεθνής βοηθός Μαρία Δέτση, που υπέπεσε σε αρκετές λάθος υποδείξεις οφσάιντ.

Πιο συγκεκριμένα, σε δύο περιπτώσεις σήκωσε λανθασμένα τη σημαία υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον Μανιά, που στη μία φάση μάλιστα τον κάλυπτε όχι ένας αλλά τέσσερις αντίπαλοι, ενώ λανθασμένη ήταν και η υπόδειξη για οφσάιντ του Καλτσά στο φινάλε του πρώτου μέρους. Προβλήματα είχε και στην επανάληψη, με πιο χαρακτηριστική φάση, αυτή του 52ου λεπτού που λανθασμένα δεν υποδεικνύει οφσάιντ τον Μπάτζιο, την ώρα που ακόμα τρεις παίκτες του Εργοτέλη που συμμετέχουν στη φάση ήταν εκτεθειμένοι.

Για να είμαστε δίκαιοι όμως, στη δύσκολη φάση με το γκολ του Ιγκλέσιας στο 14ο λεπτό αντέδρασε σωστά, ακυρώνοντας ορθά το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Αργεντινός.

Σε επιθετικό μονόλογο μετέτρεψε το πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης, με την ομάδα του Γιώργου Παράσχου να παίρνει από νωρίς τα ηνία του ματς, δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και ψάχνοντας από τα πρώτα κιόλας λεπτά το γκολ που θα τους απάλλασσε από το άγχος.

Οι Κρητικοί αντίθετα αμύνονταν μαζικά από την αρχή, έχοντας από το ξεκίνημα αμυντικούς προσανατολισμούς. Μάλιστα, αυτό ενισχύθηκε, όταν ο Νίκι Παπαβασιλείου αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές νωρίς στο παιχνίδι, εξαιτίας των τραυματισμών του Μπαχανάκ και του Έφορντ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Αρκάδες καταγράφηκε μόλις στο 4ο λεπτό, με τους Κώτσιρα και Τσιλιανίδη να μην μπορούν να νικήσουν τον Κατσιμήτρο που ήταν σε ετοιμότητα.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ιγκλέσιας έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εργοτέλη, με τη βοηθό Δέτση σωστά να υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή.

Ο επιθετικός μονόλογος της ομάδας του Παράσχου συνεχίστηκε, με τον Κώτσιρα να φεύγει στην πλάτη της άμυνας των Κρητικων, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε, έφυγε ελάχιστα άουτ.  Η μεγαλύτερη φάση για τους φιλοξενούμενους πάντως, ήρθε στο 41’, με τον Κατσιμήτρο να διώχνει το σουτ του Καλτσά και τον Μανιά στην επαναφορά να μην μπορεί σχεδόν εξ επαφής να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, με το πλασέ του να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Κρητικοί έχασαν σπουδαία ευκαιρία να πάρουν αυτοί κεφάλι στο σκορ. Ο Καπνίδης βγήκε στην κόντρα, έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, έμεινε όρθιος από τα μαρκαρίσματα ανάμεσα σε Βλάχο και Τριανταφυλλόπουλο, αλλά κόπηκε από τον Αθανασιάδη που βγήκε γρήγορα στα πόδια του.

Το γκολ για τον Αστέρα ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση ως απάντηση στην ευκαιρία των Κρητικών. Στο 50’ ο Τσιλιανίδης βγήκε από αριστερά, γύρισε στον Μανιά, εκείνος πάτησε με τακουνάκι στον Ρόλε και ο Αργεντινός πλάσαρε ιδανικά μέσα από την περιοχή για το 1-0.

Στο σημείο εκείνο ο Εργοτέλης έδειξε ότι πάει να βγάλει αντίδραση, αλλά ο Αστέρας με ωριμότητα έριξε τον ρυθμό του ματς και έκανε συντήρηση δυνάμεων, ενόψει και του ματς κόντρα στον Άρη για το πρωτάθλημα.  Πάντως, οι Κρητικοί έχασαν την ευκαιρία στο φινάλε για να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, με τον Καπνίδη να κάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει άουτ.

Εργοτέλης (Νίκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μαζουλουξής (70’ Γροντής), Μπαχανάκ (18’ λ.τ Κοιλιάρας), Μπρους, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Κουατέγνκ, Εφορντ (26’ λ.τ Καπνίδης), Ιατρούδης

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ανχελ, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ρόλε (69’ Φερνάντεθ), Ιγκλέσιας (61’ Κυριακόπουλος), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (83’ Ματρικάρντι), Μανιάς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ