aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜε... Αστέρα τον Μαουρίτσιο πλησιάζει κορυφή ο ΠΑΟΚ

Με… Αστέρα τον Μαουρίτσιο πλησιάζει κορυφή ο ΠΑΟΚ

Με έναν Μαουρίτσιο να… οργιάζει ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και παρέμεινε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος πίσω από τον Ατρόμητο και πάνω από την ΑΕΚ.

Οι ασπρόμαυροι είχαν σε καλή μέρα τους Πέλκα και Βιεϊρίνια, εκτός του Μαουρίτσιο, και έβαλαν τις βάσεις της νίκης απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ του Βραζιλιάνου στο 34′ και στο 37′. Ο Αστέρας θα μπορούσε να μπει ξανά στο παιχνίδι στο 56′, όμως το απευθείας φάουλ του Κυριακόπουλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρέι.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μαουρίτσιο. Κι όχι μόνο για τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά και για την συνολική παρουσία του στην μεσαία γραμμή, αφού κάθε επίθεση του Δικεφάλου περνούσε από τα πόδια του.

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Χωρίς εκπλήξεις παρατάχθηκε στο ματς με τον Αστέρα ο ΠΑΟΚ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, με τον Ρέι στο τέρμα, τους Ζαμπράνο – Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας, τον Μάτος στο δεξί άκρο και τον Λέοβατς στο αριστερό. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Σάκχοφ και Μαουρίτσιο και στην τριάδα μπροστά τους, πήραν θέση οι Ελ Καντουρί, Πέλκας και Βιεϊρίνια. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Μακ, Μπίσεσβαρ και Κάμπος μπήκαν στο ματς στα τελευταία 20 λεπτά.

Για τον Αστέρα ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε διάταξη 3-5-2, βάζοντας τον Αθανασιάδη στα γκολπόστ, τους Πασαλίδη, Σελίν και Τριανταφυλλόπουλο στην άμυνα, τους Γιαννούλη, Μαντιντά, Τσουκαλά, Ιγκλέσιας και Κώτσιρα στο κέντρο και τους Μανιά, Τόνσο στην γραμμή κρούσης. Καλτσάς, Κυριακόπουλος και Δουβίκας χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές, με τους Αρκάδες να αλλάζουν σύστημα σε 4-4-2 για να απειλήσουν περισσότερο, αλλά πέραν του δοκαριού του Κυριακόπουλου και ένα σουτ του Καλτσά, δεν είχαν κάποια άλλη σημαντική στιγμή.

Η ΦΑΣΗ: Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν το highlight του αγώνα. Η φάση ξεκίνησε από τον Ρέι, η μπάλα κυκλοφόρησε εκπληκτικά από την μία περιοχή στην άλλη, χωρίς να παρέμβουν οι παίκτες του Αστέρα και έφτασε στον Μαουρίτσιο, που με εξαιρετικό σουτ κλείδωσε το τρίποντο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής Καραντώνης δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, σε ένα ματς που δεν είχε πολλές και δύσκολες φάσεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και επιθετικά από το ξεκίνημα και κατάφερε να προηγείται, ήδη, με 2-0 από το πρώτο ημίχρονο. Ο Δικέφαλος είδε τον Μαουρίτσιο να δεσπόζει στο κέντρο, τον Πέλκα να είναι εξαιρετικός, αλλά και τον Βιεϊρίνια να ανεβάζει ρυθμούς, την ώρα που ο Αστέρας δεν μπορούσε να ακολουθήσει, αν και θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς, αν το φάουλ του Κυριακόπουλου δεν χτυπούσε στο δοκάρι.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Δικέφαλο του Βορρά, που παρέμεινε δεύτερος και έσβησε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας ήταν το χαρακτηριστικό των γηπεδούχων, που έβγαλαν αρκετές φάσεις με εκφραστή τον Μαουρίτσιο. Αντιθέτως, ο Αστέρας δεν μπορεί να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση, όπου βρίσκεται μαζί με τον Πλατανιά κι έτσι ο Σάββας Παντελίδης έχει πολλή δουλειά για να μπορέσει να δει την ομάδα του να ανακάμπτει και να γλιτώνει τα… χειρότερα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς, Μαουρίτσιο, Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί (81’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (76’ Μακ), Βιεϊρίνια (86’ Τζάλμα Κάμπος), Πρίγιοβιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Κώτσιρας (73’ Δουβίκας), Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς (52’ Καλτσάς), Μαδίντα (55’ Κυριακόπουλος), Γιαννούλης, Τόνσο, Μανιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ